SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğankent'te Kadın Girişimcinin Başarısı

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2014 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2014 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doğankent'te Kadın Girişimcinin Başarısı
Doğankent ilçesinin Süt taşı mahallesinde yaşayan Hamiyet Aslan yıllardır büyük baş hayvancılıkla uğraşmış ürettiği süt, tereyağı, yoğurt gibi doğal ürünleri pazarlayarak ailesinin ekonomisine önemli bir katkı sağlamıştır.
 
Doğal süt ürünleri üretimin yanında doğal köy yumurtası üretimine de başlayan Hamiyet Aslan ilk önce Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstitüsünden getirttiği yumurtaları kuluçkaya yatırarak civciv üretimini gerçekleştirmiş ve 50’ye yakın Atak S tavuğu üretmiştir. Daha sonra Çorumda faaliyet gösteren profesyonel tavuk firmalarından 150 tane Nick Brown cinsi tavuk alarak, planladığı tavuk çiftliğini büyütmeye devam etmiştir. İlk etapta eşi Mehmet Emin Bey ile 1 dönümlük mısır tarlasını tel örgü ile çeviren ve 60 metre kare bir kümes inşa ettiren Hamiyet Aslan, Tavukların serbestçe dolaşması doğal yollarla büyümesi ve beslenmesi için arazinin üzerine çeşitli bitkiler ekmiş, sulaklar oluşturmuş araziyi buna göre dizayn etmiştir
 
Kuluçkadan çıkarılan civcivlerin ve satın alınan yarkaların son aşılarına kadar yaptıran Aslan, salgın hastalıklardan korunmaları konusunda da her türlü tedbiri aldıklarını belirterek, kümes içerisinde günlük temizliğe ve hijyene önem göstermiştir. Bulaşıcı hastalıkların ve tavukların telef olmasının en büyük sebebinin temiz olmayan bir ortamdan kaynaklandığını belirten aslan, kendi kümesinin günlük havalandırma ve bakımını aksatmadan devam ettirmektedir.
 
Kurulum aşamasında ciddi zorluklarla karşılaştığını belirten Hamiyet Aslan, yatırım masraflarının kısıtlı aile bütçesini bir hayli zorladığını ama ailesi ve sevgiyle yaptığı işi sayesinde bunun üstesinden gelmeyi başardığını belirtti.

 
Doğankent ilçesinde yeni bir istihdam alanı oluşturan aslan ailesi şu an için günlük 65 köy yumurtası üreterek ilçe ve köylerden gelen siparişlere cevap vermekte ancak önümüzdeki günlerde 130 tane günlük taze köy yumurtası üretimi yapmayı hedeflemektedir.

 
Üretimini her geçen gün artıran Hamiyet Aslan hem evden hem de pazar günleri ilçede kurulan Pazar yerinde köy yumurtası satışı yapmaktadır. Ürünlerinin pazarlanması konusunda Belediye Başkanından ve ilçe yetkililerinden satış yapabileceği bir yer gösterilmesi konusunda yardım isteyen Hamiyet Aslan sadece kendisi için değil diğer doğal köy ürünleri üreten bayanlarında ürettiklerini rahatça pazarlayabilecekleri ve tüketiciyle buluşturacakları yer konusunda yardıma ihtiyaç duymaktadır.

 
Her geçen gün gıda terörünün yaşandığı insanların sağlının hiçe sayıldığı ülkemizde, tüketicilerin bu konuda artık bilinçlendiği ve doğal besinlere yöneldiklerini belirten Aslan ailesi, ilk aşamada köy yumurtası üreterek tüketiciye tadıyla, kokusuyla ve besin değeriyle sağlıklı yumurta üreterek bu konuda hizmet etmektedir.

 
Aslan ailesinin, önümüzdeki hedefleri arasında ilçe sakinlerine doğal köy yumurtalarını tanıtıp doğal beslenme konusunda tüketici ihtiyaçlarını karşılamak sonra bu alanda istihdamı artırıp daha da büyüyerek çevre ilçelere ve il merkezinde de doğal köy yumurtası satışı yapabilmek olarak ifade etmişlerdir.
 
İletişim: Uğur Aslan (0545 275 71 94)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.