SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afşin-Elbistan için 12 milyar dolarlık imza

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2013 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2013 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com


Afşin-Elbistan için 12 milyar dolarlık imza

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında, Afşin-Elbistan kömür havzasında 8 bin MW kapasiteli elektrik santrali yapımını içeren hükümetlerarası anlaşma imzalandı.

İşbirliği Anlaşması için Ankara'da düzenlenen törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, BAE Enerji Bakanı Mohamed Bin Dhaen Al Hamlı, EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış, BAE Enerji Şirketi TAQA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdulla Saif Al-Nuaimi ve ilgililer katıldı. Söz konusu anlaşma kapsamında 12 milyar dolarlık yatırım öngörülüyor. Bu yatırımlarla bölgeden toplam 85 milyon ton/yıl kömür, karşılığında da 45 milyar kWh/yıl enerji üretilecek.

Proje sayesinde yaklaşık 15 bin kişi istihdam edilecek, işletme döneminde ise yaklaşık 8 bin 500 civarında doğrudan istihdam sağlanacak. Afşin-Elbistan Bölgesinde Linyit Kömürü Madenciliği ve Elektrik Üretimi Alanında İşbirliğine Dair Hükümetlerarası Anlaşma''yla havzada B, C, D, E ve G sahalarında yeni santrallerin inşa edilmesi planlanıyor.



Kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/afsin-elbistan-icin-12-milyar-dolarlik-imza/ekonomi/ekonomidetay/03.01.2013/1650662/default.htm



Etiketler: Türkiye , Ankara , Arap , BAE , Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı , Birleşik Arap Emirlikleri , EÜAŞ , Elbistan , linyit , Taner Yıldız , dolar , Proje , ANKARA'da
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.