SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afetin Yaraları Sarılacak mı?

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2014 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2014 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Afetin Yaraları Sarılacak mı?
İlçenin Yeşiltepe Mahallesi başta olmak üzere; Merkez, Sadaklı, Yenimahalle ve Süttaşı mahallelerinde meydana gelen heyelanlar ve sel sularının verdiği zararların tespiti için oluşturulan heyetler raporlarını hazırlarken, tahmini olarak Doğankent Belediyesinin sorumluluk alanında altyapı ve üst yapıda 3-4 milyon Türk Lirası maddi zarar oluştuğu belirtildi.
 
Afetin boyutunun daha da vahim noktalarda bulunduğu köylerde yapılan tespitlerden sonra ortaya çıktı. Hemen hemen bütün köylerde irili ufaklı birçok heyelan ve sel sularının yol açtığı tahribatların olduğu tespit edildi. Doğankent Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin normal bütçesi ile bu tahribatların yıllarca giderilemeyeceği açıkça görülürken, şu an görüşmeleri devam eden Giresun İl Özel İdaresi bütçesinden Doğankent’te ki bu afet için ekstra ödenek ayrılıp ayrılmayacağı merak ediliyor.
 
Yetkililer tarafından; şiddetli yağışlar sonucu bazı ev ve işyerlerinin heyelan tehlikesi altında bulunduğu, önlem alınmadığı takdirde daha büyük felaketlerin yaşanabileceği Doğankent ilçesinde bazı konut ve işyerleri ile vasıta yollarının da aşırı yağışlar sonucu oluşan sellerden dolayı zarar görerek tahribata uğradığı, bu zararların giderilmesinin de yerel kaynaklarla imkansız olduğu dile getirildi.
 
Doğankent Kaymakamı Uğur Köroğlu ve Doğankent Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin’in ilçede yaşanan felaket nedeniyle hazırlanan raporları ilgili mercilere sunduğu öğrenilirken, bu makamlarca zararların telafisi ve gerekli önlemlerin alınması için ne gibi bir çalışma yapıldığı, bu zararların karşılanması için bakanlık nezdinde ödenek talep edilip, edilmediği merak ediliyor.
 
 Doğankentli vatandaşlar bu zamana kadar ilçede buna benzer daha büyük ve daha küçük çaplı sel ve heyelan tehlikesi yaşandığı, her defasında yetkililerin gelerek yaraların sarılacağı, gereken tedbirlerin alınacağı yönünde vaatlerle bulunmalarına karşılık, iş gerekli ödeneğin gönderilmesi noktasına geldiği zaman çeşitli bahanelerle sürecin uzatıldığı ve neticesinde vatandaşların kendi kaderleri ile baş başa bırakıldığı ileri sürüldü.
 
Doğankent ilçesinde Ekim ayında yaşanan sel felaketinde; Giresun Valisi Hasan Karahan, Vali Yardımcısı Bekir Ergök, EÜAŞ Hidroelektrik Santraller Daire Başkanı Ergin Erayman, DSİ Bölge Müdürü Adil Erdoğan Yaşaroğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil Topatan, DSİ 122.Şube Müdürü Mehmet Geldi başta olmak üzere birçok yetkili ilçede incelemelerde bulunarak, gerekli tedbirlerin alınarak, yardımların yapılacağı sözü vermişti.
 
Şimdi Doğankent halkı zaman kaybedilmeden gerekli ödeneklerin ilgili kurumlara aktarılarak, biran önce çalışmaların başlatılmasını beklemektedir.  









Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.