SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğankent MYO’da Sona Gelindi

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2014 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2014 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doğankent MYO’da Sona Gelindi
Başkan Tekin, görevi geldikten sonra ilçe merkezinde KOLİN A.Ş. tarafından şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Veysi Akın Koloğlu adına yaptırılan ve atıl durumda bulunan MYO’nun eğitime açılmasını öncelikli hedefleri arasına almıştı.
 
Başkan Tekin’in 16 Mayıs tarihinde bu işle ilgili olarak GRÜ Teknik Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi İsmail Bayram ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Şefi Ömer Tekin ile birlikte ziyaret ettiği Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar, Doğankent ilçesinin 10 bin nüfus kriterine takılması nedeniyle YÖK tarafından onay verilmediği için müstakil bir MYO açılamayacağını ancak Tirebolu Meslek Yüksekokuluna bağlı olarak iki bölüm açılması için geçen yıl eski Milletvekili H.Hasan Sönmez’in gayret ve destekleri ile çalışma başlatıldığını, Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Elektrik Enerjisi Üretimi Bölümlerinin kurulduğunu, öğretim elemanı bulunması sürecinin devam ettiğini ve öğretim elemanı eksikliği giderildiği takdirde okulun açılması için bir engel kalmayacağını açıklamıştı.

 
Bu gelişmelerden sonra çalışmalara hız verilmiş ve Giresun üniversitesi, Tirebolu Mehmet Bayrak Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Elektrik ve Enerji Bölümüne bağlı Elektrik Enerjisi Üretim İletim ve Dağıtımı Programı Öğretim Görevlisi olarak bir kişinin göreve başladığı bildirildi.

 
MYO’nun açılması sonrasında öğrencilerin barınma probleminin de çözümüne yönelik çalışmalar başlatan Başkan Tekin, Ağustos ayı başında KOLİN A.Ş. tarafından şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu ve Yönetim kurulu Üyesi Veysi Akın Koloğlu ile görüşmelerde bulunarak, Koloğlu kardeşlerden Doğankent’e birde öğrenci yurdu yaptırma sözü aldı.

 
Alınan bilgilere göre; Koloğlu kardeşlerin MYO’nun ÖSYM tarafından tercih listesine alınması durumunda kayıt yaptıracak öğrencilere birçok üniversitede olmayan bazı sürpriz desteklerinin de olabileceği ve bunun da İşadamı Naci Koloğlu tarafından önümüzdeki günlerde MYO binasının üniversiteye devri ile ilgili GRÜ Rektörü Attar ile imzalanacak bir protokol ile kamuoyuna duyurulacağı ifade ediliyor.
 
Doğankent’e MYO açılması için çalışmalarını aralıksız sürdüren Başkan Tekin, 5 ay gibi kısa bir sürede çok büyük aşamalar kaydederken, öğrencilerin barınma sorunlarını çözmek amacıyla geçici olarak yeni belediye binasının 3 üncü ve 4 üncü katlarının kız öğrenci yurdu ve eski belediye binası veya halı saha sosyal tesislerinin de erkek öğrenci yurduna dönüştürülerek, kalıcı yurt yapılana kadar öğrencilere yurt olarak tahsis edileceğini açıkladı.

 
Çalışma ve görüşmelerini aralıksız sürdüren Başkan Tekin, son olarak Doğankent’e MYO açılması çalışmalarını yürütmek için Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar tarafından tam yetki ile görevlendirilen Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Kürşad Yapar ile olumlu bir görüşme gerçekleştirdi.
 
Tekin görüşme sonrasında yaptığı açıklamada; “Eylül ayı içerisinde; belirlediğimiz yurt binalarının ve okul binasının, teknik ekip incelemesi ve devir teslim protokolleri hazırlanacak.” dedi.

 
Belediye Başkanı H.Birol Tekin’in GRÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Kürşat Yapar ile yaptığı görüşmede; GRÜ Tirebolu Mehmet Bayrak MYO Müdürü Doç.Dr.Ali Ata Yiğit, Dereli MYO Müdürü Yard.Doç.Dr.Sezai Balcı, GRÜ Teknik Bilimler MYO Müdür Yardımcısı İsmail Bayram ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Şefi Ömer Tekin'de hazır bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.