SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğankent HEM’ den Kuşlara Yuva

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doğankent HEM’ den Kuşlara Yuva
 Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından başlatılan ve tamamen kendi imkanları ile yürütülen bu projenin amacının, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak, doğal hayata karşı bir farkındalık oluşturmak ve yaban hayatının doğal yaşam alanlarına müdahalenin doğuracağı olumsuzlukları anlayabilmek olduğu belirtildi.

Proje kapsamında hazırlanan 30 adet kuş yuvası, hayvan sevgisini aşılayıcı ve doğal ortamında yaşayan hayvanların yaşam alanlarını daraltmadan, onlara hayatlarını idame edecek kolaylıkların sağlanmasını teşvik edici sloganlarla çocuklara dağıtıldı.

Doğankent Kaymakamı Uğur Köroğlu’u da kendi elleri ile yaptığı bir kuş yuvasını bir ortaokul öğrencisine teslim ederken, kuşların ve yaban hayvanlarının hayatımızdaki önemini ve hayvan sevgisini anlattı.

Dağıtımı yapılan 30 adet kuş yuvasını alan kişilerin isim ve iletişim bilgilerini alan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, kuşların bu yuvaları, yuva ve kış barınağı olarak kullanıp kullanmadığının izlenmesinin sağlanacağını, şayet dağıtılan bu yuvalar amacına ulaşırsa projenin geliştirilerek devam edileceğini bildirdi.

Kuş Yuvası dağıtımı etkinliğine; Doğankent Kaymakamı Uğur Köroğlu, Doğankent İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Akıl ve Doğankent Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bayram Şahin de katılarak kendi elleri ile kuş yuvası yaptılar.




 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.