SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara'da Amerika Büyükelçiliği önünde patlama oldu

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2013 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2013 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com


Ankara'da Amerika Büyükelçiliği önünde patlama oldu

Olay, ABD elçiliğinin Paris Caddesi'ndeki iki nolu nizamiye giriş kapısında meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle nöbetçi kulübesi yıkıldı. İlk alınan bilgilere göre Olayda iki kişinin öldüğü birinin canlı bomba olduğu ifade edildi. Patlama sonrası ceset parçaları çevredeki ağaçların ve otomobillerin üzerine kadar yayıldı.

İŞTE O AN!

Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi.  Ankara Emniyet Müdürü de olay yerine gitti. İkinci patlama şüphesiyle bölge güvenlik kordonu altına alınırken, binadan biri kadın iki yaralı dışarı çıkarıldı. Ağır yaralı kadının bir iş için büyükelçilikte olduğu personel olmadığı kaydedildi.

ÖLENLERİN İÇİNDE AMERİKALI YOK

Üst düzey bir ABD’li yetkili, Ankara’daki ABD Büyükelçiliğine düzenlenen saldırı sonucunda yaralanların arasında Amerikan vatandaşlarının bulunmadığını söyledi.

CNN International, saldırıya ilişkin haberinde saldırının arkasında kimlerin bulunduğunun henüz belli olmadığını belirtirken Türkiye’nin geçmişte birçok şiddet olayına sahne olduğunu anımsattı.

Buna karşın Ankara’daki ABD Büyükelçiliğinin “onyıllarca” bu türden bir olay yaşamadığına dikkat çekilen haberde 2008 yılında İstanbul Konsosloluğuna düzenlenen saldırıyı anımsattı.

OLAYDAN ÖNEMLİ NOTLAR

En güvenli caddeydi

Patlamanın meydana geldiği tek yönlü Paris Caddesi, Ankara'nın en yoğun güvenlik önlemi alındığı caddelerinden biri. Caddenin ABD Büyükelçiliği'nin konsolosluk biriminin bulunduğu 4 numaralı kapısı ile Almanya Büyükelçiliği'nin konsolosluk biriminin girişinin bulunduğu yaklaşık 100 metrelik bölümünde girişler kontrollü olarak yapılıyor. Bu iki bölümde, polis noktaları ile bariyerler yer alıyor. Bomba yüklü araç ihtimaline karşı şüpheli araçların geçişine izin verilmiyor. Patlama iki kontrol noktasının orta yerinde bulunun 2 numaralı kapıda meydana geldi.

General lojmanları var

Caddenin iki kontrol noktasının arasındaki bölümünde Amerikan ile Alman büyükelçiliklerinin duvarı var. Caddenin diğer cephesinde ise askeri lojmanlar da bulunuyor. Bu lojmanlarda generaller kalıyor. Lojmanların önünde askerler de nöbet tutuyor. Yani caddenin bu bölümünde elçiliğin güvenliği ve polisin yanısıra lojmanların güvenliği için askerler de görev yapıyor. Bu lojmanlarda, tümgeneral rütbesinde komutanlar kalıyor.

Gözcüler farkedemedi

ABD Büyükelçiliği'nin çevresinde sürekli sivil kıyafetle gezen gözcüler bulunuyor. Bu gözcüler, şüpheli kişileri uzaktan takip ederek, içeriye bilgi veriyor. Ancak canlı bomba gözcüler tarafından farkedilemedi.
Alarm devreye girdi

Patlama saat 13.14'te 2 numaralı kapıda meydana geldi. Büyükelçiliğin tüm kapılarının girişindeki nizamiyelerde kalın beton duvarlar bulunuyor. Patlamanın etkisiyle duvarın alt bölümünde yıkıntı oluştu. Patlamayla birlikte elçiliğin alarmı devreye girdi ve personel sığınaklara koştu.

Patlamanın olduğu kapıda üç güvenlik görevlisi görev yapıyordu. Bu kapı daha çok elçiliğe gelen ziyaretçilerin içeri alınmasında kullanılıyordu.

Yoğun duman vardı

*Olay yerine gittiğimizde; duvarın çöken bölümünden yoğun bir duman yükseliyordu. Kan ve et parçaları caddeye yayılmıştı. İlk güvenlik önlemini çevrede görev yapan çevik kuvvet timleri aldı. Ankara polisi, süratle organize oldu. Sokağın iki kontrol arasındaki bölümü, güvenlik çemberi içine alındı. Olay yeri inceleme ve bomba ekipleri patlamadan 15 - 20 dakika sonra olay yerindeydi. Çevre güvenliği ve yeni bir eylem ihtimaline karşı da, polis helikopteri havadan gözlemde bulundu.



Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/ankara-da-amerika-buyukelciligi-onunde-patlama-oldu/gundem/gundemdetay/01.02.2013/1663301/default.htm



Etiketler: İstanbul , Almanya , ABD , Türkiye , Ankara , Paris , CNN , çevik kuvvet , ABD Büyükelçiliği , X-Ray , canlı bomba , Amerika , Muammer Güler , bomba yüklü araç , General , saat , ANKARA'da , Tuncay , Amerikan
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.