SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Takdir Yüce Türk Milletinin….

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2014 18:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2014 18:13
Milletini sevene, milletini sevip övene milliyetçi derler. Bizde milletimizi seviyoruz çok şükür. 783,562 km²’ nin her noktasını atalarımız kanlarını dökerek, canlarını vererek bizlere emanet etmişlerdir. Biz bu topraklara ihanet edenlerin, ona buna peşkeş çekenlerin karşısında olmalıyız. Bir yanımız alp diğer yanımız eren olmalı. Ne para ne pul bize etki etmemeli, tam Müslüman tam Türk olmalıyız. Zorluklar zulümler bizi davamızdan asla geri döndürememeli. Hak bildiğimiz, doğru bildiğimiz yolda karlar boranlar olsa da yürümeliyiz.
 
Milletini sevmeyi beceremeyenler, daha doğrusu milleti sevmenin, vatanı sevmenin ne demek olduğunu idrak edemeyenler için hiçbir sorun yoktur. Onlar şahsi çıkarları ya da bağlı oldukları güçlerin çıkarları doğrultusunda hareket ederek her türlü saçmalıkların altına imza atabilirler. Bir bakarsınız kurtuluş savaşının kahramanı Mustafa Kemal ATATÜRK’e sarhoş demişler, bir bakarsınız laiklik dinsizliktir demişler, bir insan hem laik hem Müslüman olamaz demişler. Ama iktidara gelince biz demokratik laik bir hukuk devletiyiz diyerek milleti kandırmışlardır. Diyarbakır’da Kürtçü, Edirne’de milliyetçi olmuşlardır. Milliyetçiliği ayaklar altına almışlar, ama mitinglerde milliyetçi kardeşlerim diyerek oy çalma hesabı yapmışlardır. Bunların ağızlarının yayının olmadığını artık vatandaşımızda anlamış olmalı.
 
“Türk’lük bedenim, İslamiyet ruhumdur” diyenlere ırkçı demekten kendini alamamış bir zihniyetten bahsediyorum. Veda hutbesini bile siyasi meze yapan bir zihniyetten bahsediyorum. Ermeni’ye Rum’a tavizler veren, Türk’e gelince ona Türk bile diyemeyen bir zihniyetten bahsediyorum.
 
Ama bunların derdi başka. Bunlar iktidardan indikleri zaman söylemek istemeyecekleri şeyler var. Mesela;
Bu dünyada zevk sefa
Bir devran sürmek varmış.
Ulan kafa ah kafa,
Bugünü görmek varmış.
 
Şu ömrüm bile bile
Baştan sona hep çile
Rüşvet ile torpile
Kafayı yormak varmış…
 
            Bunları söylememek adınadır bütün gayret ve çabaları. Tükenmişliğin, bitmişliğin onlar da farkında. Ama giderken boş gitmeyecek, kendisini getirenlerin emellerini yerine getirecek, kendi ceplerini dolduracak. Öyle ki bunlar geldikleri günden bu yana, asker, savcı, hakim, şike, kürdistan, barzani, milliyetçilik, cemaat, vs. diyerek bu milleti oyalamış, gider ayakta son darbeyi vurmak istemiştir. Ve onu da yapmaktadır. Milletimiz uyanmıştır artık. Bütün bunlarla ve belli bir gruba ya da kişilere hitap eden kanunlarla bu ülkenin yönetilemeyeceğini anlamışlardır. Millet, gece yarısı çıkan kanunlardan bıkmıştır. Hele ki 2010 referandumunda halka götürerek yasalaştırdıkları hsyk kanununun yanlış yapmışız diyerek tekrar değiştirilmesinden, ve yargıyı iktidarın adamı olan adalet bakanına bağlanmasından gıcık almıştır artık.
 
            Adalet bitirilmiş, medya satılmış, şucu bucu kavramları bir kez daha yüksek sesle dile getirilmeye başlanmıştır. Ötekileştirme, ayrıştırma projeleri tavan yapmıştır. Beraber yürüdükleri yolda ayrılma noktasına geldikleri cemaati suçlayarak kendisini aklamanın peşindedir bu zihniyet. Aynı zihniyet bunlar ne istedi de vermedik derken, şimdi inlerine gireceğiz demektedir. Adama sormazlar mı, aklınız başınıza yeni mi geldi diye. Çıkan kasetleri inkar etmeyip, bizi dinlediler, bize kumpas kurdular, zaten askere de bunlar kumpas kurmuş diyerek aklanacaklarını zannetmektedirler. Dinlemeler yasa dışı olsa ya da olmasa ne yazar artık. Bu milletin nazarında bu isnat edilen suçların doğruluğu vardır.
 
            Tavsiyemiz şudur ki, gidin kendinizi aklayın. Yargının önünü açın, suçluları adalete teslim edin. Elinizdeki iddia ettiğiniz belgeleri milletle, adaletle paylaşın. Ve bu millet sizi yüzde 80 gibi ezici bir üstünlükle tekrar baş tacı yapsın. Ve ülkedeki bu istikrarsız ortam, güvensiz ortam artık bitsin. Biz de işimize bakalım. Bak Rusya neler yapıyor, Çin Uygur Türklerine neler yapıyor, Irak’ta, Suriye’de Türkmenlere neler yapılıyor. Ve biz saçma sapan işlerle uğraşıyoruz.
 
Takdir Yüce Türk Milletinin….

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.