SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her Şey Seçim İçin mi, Hizmet İçin mi?

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2014 23:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2014 23:28
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde çalışmalar hızla devam etmektedir. Belediye, encümen ve muhtar adaylarımız kapı – kapı, sokak – sokak dolaşmaktadırlar. Hepsine de kolay gelsin çalışmalarında. Bu seçim dönemleri hep böyle hareketli ve hararetli bir şekilde devam edip durur. Ama seçimden sonra bir bakın, ortalık nasıl da durulur. Seçim döneminde harcanan paraların, verilen mesailerin bir sınırı yoktur. Maalesef ki bu da yazımın başlığının böyle atılmasına sebep olmuştur.

Birileri çıkıp ta projelerini anlatsalar şu millete. Buradan köyümün muhtar adaylarına seslenmek istiyorum. Her şeyden önce köyümüzün eğitim seviyesini yükseltmek için çalışmalar yapalım. Sürekli zayıflayan ahlaki yanlarımızı güçlendirelim. Küçük büyüğe saygıyı, büyük küçüğe sevgiyi bilsinler artık. Gençlerimiz büyüklerinin karşısında bacak bacak üstüne atıp sigara içemesinler. Herhangi bir uslunun yanında oraya buraya küfür edemesinler. Bu konularda neler yapabiliriz hep birlikte oturup düşünelim. Bu saçmalıklardan artık kurtulalım.

Çöp sorunlarımızı bilmeyen yoktur sanırım. Çatak köyü olarak en büyük sorunlarımızdan biri de budur bence. Camilerimizin yanları çöp yatağı değildir, derelerimiz çöplük değildir. Gelin seçimlerden önce hep beraber birlik olalım, vatandaşlarımızla buluşalım. Derelerimizi çöplük olmaktan kurtaralım. Camilerimizin etraflarını pırıl pırıl edelim. Bir ekip oluşturalım ve herkes üzerine düşeni yapsın. Seçimlere de temiz bir şekilde girelim.

Seçimlerden sonra da çoğunluğunu ihtiyarlarımızın oluşturacağı bir ihtiyar heyeti adı altında bir ekip kuralım. Her mahallemizden bir yada ikişer temsilcilerimiz olsun. Belirlenen zamanlarda toplantılar yaparak köyümüzün bütün sorunlarına vakıf olalım. Sorunlarımızı masaya yatıralım, çözümleri için neler yapabiliriz onları tartışalım.

Çöp konusunda hiçbir yerden yardım alamıyorsak kendi göbeğimizi kendimiz keselim. Mahallelerimize çöp konteynırları yerleştirelim. En az haftada iki kez köyümüzün bütçesinden karşılayarak köyümüzdeki kamyonlarla nakledelim bu çöpleri. Böylece örnek bir köy oluruz belki. Sonra gidelim gazeteci çağıralım, televizyoncu çağıralım. Bu durumu haber yaptıralım. Bakın o zaman kimler yardıma koşuyor.

Bir diğer önemli sorunumuz da düğün yapacak bir alanımızın olmaması. Nüfusunun çokluğu, düğün sayılarında da bir artış demektir. Okul yanında düğün yapmaya yasak getirelim. Mezarlığın yanında düğün yapmak, kemençe çalmak ne kadar doğru ne kadar yanlış oluşturacağımız ekiple bunları tartışalım. Çözüm olarak ta köyümüzün zenginlerinden de faydalanabiliriz. İsim hakkı karşılığında bir düğün salonu yaptıralım. Hem köyümüzün bu sorunu çözülsün hem de onu yaptıran değerli şahsiyetin ismi ölümsüzleşsin. Şirketinin reklamları yapılsın. Herkes payına düşeni almış olsun neticede. Böyle bir düğün salonu ayrıca köyümüzün kasasına katkıda bulunmuş olacaktır.

Sonuç olarak hep birlikte çalışalım. Mücadelemizi hep beraber sürdürelim. Her bireyi bir muhtarmış gibi, aza imiş gibi görelim. Herkesin sorumluluk taşımasını sağlayalım. Herkesin fikrine başvuralım. Birlikten kuvvetin doğduğunu unutmayalım.

Sadece seçim zamanları değil her zaman çalışalım…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.