SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Düşündürücü Seçim…

Yazının Giriş Tarihi: 04.04.2014 12:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.04.2014 12:21
Ülkede adeta kuralsız yağma düzeni varken, bölücülük statü kazanırken, ülkenin sırları ve sınırları delik deşikken AKP nin bu kadar oy alması elbette düşündürücüdür.
 
Sayım yapıldığı saatlerdeki otuz beş ildeki elektrik kesintilerini Sayın Bakan Taner Yıldız’ın “3-4 metreden trafoya atlayan bir kedi”ye bağlaması elbette düşündürücüdür.
 
BDP eş genel başkan yardımcısı Hamit Geylani’nin; “bugün değil yarın, kandildekiler de buraya gelecek, belediye başkanı da, milletvekili de, bakan da olacak. İşte barış süreci, bütün bu seçimler bunun içindir” demesi elbette düşündürücüdür.
 
BDP cephesinin seçimleri yorumlarken, “halkın özerkliğe oy verdiği”ni beyan etmesi elbette düşündürücüdür.
 
Seçimlerden sonra ürkütücü bir balkon konuşmasının yapılması. Tapelerde adı geçen herkes balkona dizilmiş, konuşanı alkışlıyor ve halkı selamlıyorlar. Bunların içinde kimler yok ki. Allah’ın kelamıyla dalga geçenler, evdeki parayı sıfırlayamayanlar, villanın nasıl yapılacağını anlatanlar. Bütün bunlarla adeta gövde gösterisinin yapılması elbette düşündürücüdür.
 
Yalnız bir oyla AKP nin kazandığı Yalova’yı, seçimlere itiraz edilmesiyle tekrar sayım yapılması sonucunda Chp nin birkaç oy farkla kazanması. Ankara, İstanbul, Hatay ve birçok il ve ilçelerimizde seçimlere itiraz edilmesi ve güvensiz bir seçim ortamının oluşması elbette düşündürücüdür.
 
Bugünden sonra seçimler aklanma, paklanma ve temizlenme aracı olarak kullanılacaktır. Demokratikleşmekten bahsedilen ülkemde seçim sandığının çamaşır makinesi gibi kullanılması elbette düşündürücüdür.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.