SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Değişken Adamdan Lider Olmaz…

Yazının Giriş Tarihi: 15.04.2014 16:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.04.2014 16:33
Yıllardır cemaatle el ele kol kola hareket edeceksin. Bir partinin lideri cemaati etik kurallarını aşmadan eleştirdiği halde onu yerden yere vuracaksın. Daha sonra çok geçmemişti ki aynı cemaatle ters düştüğünde mazlum ve masum rolüne bürünerek “ne istediniz de vermedik” diyeceksin, iş çığırından çıkınca “biz kandırılmışız” diyeceksin ve başlayacaksın ardı arkası kesilmeyecek hakaretlere. Haşhaşi, muz, ananas, kumpasçı, paralel devlet, sülük gibi türlü hakaretler. Ve son olarak “bunların inancından da şüpheliyim” diyeceksin. Peki, bizler vatandaş olarak bu rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının aksi ispat edilmedikçe bunların inancından şüphe etmeyecek miyiz?
 
Habur’da başlayıp, Oslo’da devam eden, İmralı ve kandil ayağı olan, kendisine göre barış, bize göre ihanet süreci olan açılıma demokratik açılım diyeceksin. Bunun olması için de bazı şartların oluşması gerekecek. Mesela ülkücülere faşist, kafatasçı denecek. Milliyetçilik ayaklar altına alınacak. Bdp şirin gösterilecek. Chp bu sorunun çözümü için hükümete sürekli açık çek verecek. Terörist başı “sayın” olacak, barış elçisi gibi gösterilecek. 63 lükler piyasaya çıkacak. Medya gücü sağlanacak, askerlere Sincan yolu gözükecek, pkk nın eylem yapmaması sağlanacak, ama şehirlerde boy gösterecekler. Üniversitelerde, yollarda kimlik kontrolleri yapacaklar. Bdp ye Hdp eklenecek, bu partiler güçlendirilecek, hazineden yardım almaları için yüzde üç kanunu getirilecek falan filan.
 
PKK petrolden pay isteyecek, HES’lerden pay isteyecek, halk özerkliğe oy verdi diyecekler, TC Anayasasını tanımıyoruz diyecekler. Onlara sesin çıkmayacak. Gezi olaylarına katılanlar terörist, ateist ilan edilecek. Milliyetçiler bölücü, cemaat paralel devlet gibi gösterilecek. Neticesinde çıktıkları bu yolda hızla ilerleyecekler. Askerlere darbeci yaftası vuranlar, “meşe ağacının dalları nerenize battı ey hükümet” diyenleri duymayacak, kendilerine “has sittir” çekenlere karşı sağır ve dilsiz olacaklardır.
 
Gezi olaylarında Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli mesajlar alınmıştır diyerek ortamı sakinleştirme çabalarına girerken, aynı şeyi beklediğimiz Sayın Başbakanımız polislerimizi o insanların üzerine salarak, yüzde elliyi evde zor tutuyoruz deyip tam bir çatışma ve kargaşa ortamı yaratmaya çalışmıştır. Bundan da nasıl bir siyasi rant çıkıyorsa artık…
 
İmralı ile görüşüyorsun diyenlere hayır görüşmüyoruz diyeceksin, biz teröristle aynı masaya oturmayız diyeceksin. Görüştüğümüzü söyleyenler namussuzdur, şerefsizdir, ahlaksızdır diyeceksin. Oslo görüşmeleri patlak verince, biz değil devlet görüştü, birkaç kez görüştük, terörü durdurmak adına gerekirse yine görüşürüz diyeceksin. Yardımcın da çıkıp bu görüşmeler yeni değil 10 yıldır görüşüyoruz diyecek ve sayın Başbakanımızı yalancı konumuna düşürecektir. Ondan sonrada çıkıp biz ne dersek o, biz yalan konuşmayız diyerek işi edebiyata dökeceksin.
 
Bize de DEĞİŞKEN ADAMDAN LİDER OLMAZ sözünü söyleteceksin…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.