Eskiden ülkeler topla-tüfekle istila edilirdi. Artık devir değişti, yöntem değişti, ülkeler kültürel saldırılarla istila ediliyor. Tabi ki böylesi çok daha sinsi oluyor.
Sahi “Noel Baba” neyimiz oluyor? Bir Türk büyüğü mü? Yoksa ünlü bir İslam alimi mi? Her sene yeni yıl kutlamaları adı altında yüzde 99’u Müslüman olan ülkemin sokaklarında Noel baba kostümlü soytarıları görünce ister istemez soruyor insan. Ya şu “çam ağacı” süslemeleri ne oluyor?
Avusturya’da bulunduğumuz senelerde şahit olmuştum. Yıl sonu yaklaşırken şehrin çeşitli bölgelerinde bizdeki “Kurban pazarları” gibi “Çam pazarları” kurulur. Bu pazarların genellikle kilise civarlarına kurulması da dikkate değer.
Wikipedia’nın “Noel” maddesinde şunlar var: “Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde İsa'nın doğumunun kutlanıldığı Hıristiyan bayramı… Noel, her yıl dünyadaki Hıristiyanların çoğunluğu tarafından 25 Aralık'ta kutlanır…”
Noel’in bir Hıristiyan dini bayramı olduğu net olduğuna göre bugün bir müslümanın çıkıp da “canım ne varmış bunda” diyerek İslam’a karşı lakayt tavrının makul bir izahı yoktur. Hakeza tıpkı Hırıstiyanlar gibi çam süsleyip, hindi keserek yılbaşı kutlamak da müslümanca davranış değildir. Bu noktada şu Hadis-i Şerifi hatırlayalım: “Kim bir kavme benzerse o onlardandır” (Ebu Davud,Libas)
MUHASEBE GECESİ
Yılbaşı gecesi illaki bir şey yapılacaksa yapılacak en hayırlı iş geride bırakılan senenin bir muhasebesinin yapılmasıdır. Günah-sevaplarımızı tartıp kendimizi hesaba çekmek durumundayız. Bu gidişat bizi cennete mi götürür cehenneme mi?
Elinde piyango bileti, hindiler kızartılmış, çamlar süslenmiş, gözler TV ekranlarında, vur patlasın çal oynasın vaziyette yeni bir yıla merhaba! “Ne varmış bunda?” diyeceklere söyleyecek bir sözümüz yoktur. Sözümüz ehl-i insaf kardeşlerimize.
PİYANGO TALİHSİZLERİ
Şu piyango mevzuna biraz değinelim. “SİZE DE ÇIKABİLİR” diyenlere inanmayın. Zira bilet alanın büyük ikramiye tutturma ihtimali 10 milyonda birdir. Böyleyken uzun piyango kuyrukları nasıl izah edilecek? İnsanlar çalışmadan, kısa yoldan zengin olma hayali içindeler.
Piyangonun MİLLİ olması onu kumar olmaktan, dolayısıyla HARAM olmaktan çıkarmaz. İşin en trajik yanı ise piyangodan büyük ikramiye çıkanların acınası hayat hikayeleri bilindiği halde milletin yine de piyango için kuyruğa girmesi. Basında PİYANGO FACİASI haberlerini görmediniz mi? Onlarca örnek gördüm bu hususta. Piyango şampiyonu olup da halen sefa süren hiç kimseye rastlamadım. Bir zamanın piyango talihlisinin! bir çöplükte biten hayatını okuyun isterseniz.
Batıda yapılan bir araştırma, talihlilerin zengin olmalarına rağmen kesinlikle daha mutlu olmadığını ortaya koyuyor. Yine başka bir araştırmaya göre talihlilerin yarıya yakını parayı ilk beş yıl içinde tüketiyorlar.2008 de ABD de yapılan bir araştırmaya göre ise talihlilerin mutluluğu sadece altı ay sürmüş. Bu durumda piyango talihlisi demek mi doğru, PİYANGO TALİHSİZİ demek mi? 26.12.2016