SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NAMAZ KILMAYAN KAFİR OLMAZ AMA...

Yazının Giriş Tarihi: 19.10.2015 09:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.10.2015 09:52

Ülkemizde, kendisini Müslüman olarak tanımlayanlar arasında yapılan bir istatistiki araştırmaya göre 5 vakit namazı kılanların oranı kaç biliyor musunuz? Yaklaşık %30. Bunu tersten okuyacak olursak %98’i Müslüman olan ülkemizde Müslümanların %70’i  5 vakit namaz kılmıyor. Bu İslam adına kara bir tablo değil midir sizce de!

Bu tabloyu gördükten sonra bu saatten sonra   dinin  ameli boyutu adına yapılacak en hayırlı çalışma şüphesiz BEŞ VAKİT NAMAZ konusunda olacaktır. Öncelikle kendisini Müslüman olarak tanımlayan insanların namaz hususundaki bu gevşekliğinin sebepleri ortaya konulmalıdır. Biz burada bir miktar bahsedelim.

Namaz, İslamın üzerine bina edildiği 5 temel sütunun en önemlisidir.Efendimiz(sav) “İslam beş şey üzere bina edilmiştir..” dedikten sonra Kelime-i şahadetten sonra namazı zikretmiştir.Kelime-i şahadet anahtarıyla İslam dairesine giren kişinin ilk yapacağı işi NAMAZ kılmaktır. Zira Kur’an –ı Kerim de buna işaret eder. İmandan sonra  dinin pratiği olan namaz emredilir. Mesela bir ayette şöyle denilir.”O takva sahipleri ki gabya iman ederler ve namazı dosdoğru kılarlar…”(Bakara2/3)

Dinin temeli İMAN, bu temelin üzerine inşa edilecek İslam binasının ana kolonu/direği de NAMAZDIR. İslam binasının sağlam ayakta durabilmesi için NAMAZ kolonu sağlam olmak durumundadır.Namazsız kamil manada mümin olunmaz. Büyüklerden birine sorulmuş namaz kılmayan kafir olur mu diye. Cevap kısa ve ders verir niteliktedir: Namaz kılmayan kafir olmaz ama kafirler de namaz kılmaz.

Namazda gevşekliğin sebeplerinden birisi de topluma sirayet eden İBADETLERİ ÖTELEME HASTALIĞIDIR. “Neden namaz kılmıyorsun?” sorumuza şöyle cevaplar veriliyor. Daha yaşım genç,askerlikten sonra namaza başlayacağım,evlenince başlayacağım,emekli olunca bir tevbe edip başlayacağım…Bu cevapları verenlerin unuttukları husus Azrail’in ölümü  ötelemeyecek olmasıdır.Azrail(as)’in ne zaman geleceğini bilmediğimize göre nedir bu rahatlık anlayamıyorum!?

Diğer bir husus KALBİM TEMİZ hastalığı..Bazen de şöyle deniliyor.Bakma namaz kılmadığıma benim kalbim temiz..Kalbin temizliği deterjanla mı oluyor acaba? Halbuki günahlar kalbi paslandırır değil mi.Nitekim bir hadis-i şerifte şöyle denilir.Kul günah işleyince kalbinde siyah bir nokta belirir.Eğer tevbe ederse silinir.Etmez de günaha devam ederse bu siyah noktalar çoğalır ve kalp katran kesilir..

Buna göre bir vakit namaz kılmayan kişi günah işlemiş olduğundan kalbinde bir nokta belirmez mi? Günde 5 defa kılmayınca 5 siyah nokta eder. Haftada 5x7= 35, ayda 4x35=140 siyah nokta. Gerisini siz hesap edin. Ömür boyu namaz kılmayanı varın siz düşünün. Bu sadece namaz kaleminde hesap edilince böyle. Diğer ibadetleri siz hesap edin.

Hem Hz.Peygamber’in kalbi çok pis miydi de ayakları şişinceye kadar namaz kılıyordu. O, namaza o kadar vurgu yapmıştır ki “gözümün nuru”, “müminin miracı” olarak nitelediği namaz O’nun vefat etmeden önce konuştuğu son cümlelerden olmuş ve “namazı zayi etmeyin” diyerek darı-ı bekaya göçmüştür.

19.10.2015

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.