SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HAY DİLİNİ ARI SOKSUN HOCAM!

Yazının Giriş Tarihi: 30.10.2016 20:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.10.2016 20:33

İsmini vermek istemeyen hanım izleyici, telefonla hocanın CANLI yayın  tv programına bağlanıyor. Kadın:
"Hocam ben 12 bin İhlas ı şerif okuyorum, bir dilek tutabilir miyim?"
Soruya bak hizaya gel!
Hoca; okuyabilirsin, güzel… falan dedikten sonra, “ama dilek tutmak falan yok” cümlesini de ilave ediyor.
Buraya kadar normal. Lakin eksik. Bekliyorum esas cevabı verecek mi diye. Ama bir yandan da korkuyorum yine esas mesajı ıskalayacak   diye.  

Aynen de öyle oldu. Top taca gitti.
“Hay dilini arı soksun hocam!” dedim kendi kendime.
Tamam, 12 bin ihlas okuyacaksan oku. Şart değil ama oku. Ancak bir kez de anlamını oku. Rabbimiz İHLAS suresinde ne mesaj veriyor bir bakalım” desen ne olurdu!? Bunu demek çok mu zordu. Ekran karşısında seni milyonlar izliyordu. Tam sırasıydı. Bu ümmetin Kur’an’a bakışının değişmesi ve yeniden dirilişi yönünde büyük bir katkın olurdu. Ama olmadı. Tabi en kolay olanı söyledin. Asıl yapılması gerekeni ıskaladın. Bence sorumlusun hocam. ALLAH bunu sana soracak hocam. Demedi deme.

Evet  bugün ümmetin dirilişinin önündeki en büyük engel Kur’an’a ÖLÜ KİTABI muamelesi yapılması bence. Kur’an folklorik bir enstrüman, sevap kazanma makinesi olarak görülüyor maalesef. Toplumda, diriden çok ölüyü ilgilendirir bir kutsal metin algısı hakim. Halbuki toplumda daha çok ölülere okunan Yasin Suresinin 70. Ayeti hayata okunsa, Kur’an’ın ölülere değil dirilere bir mesaj olduğu görülecek.

Bir Müslüman bir kez olsun şu ayete kulak vermez mi? Burada Allah Rasülü bizi Rabbine şikayet ediyor. Peygamber der ki: Ey Rabbim! Kavmim bu Kur'an'ı büsbütün terkettiler. (Furkan25/30)

İşin garip tarafı da “Kur’an okumayın sapıtırsınız. Kur’an’ı siz anlayamazsınız. Onu sadece biz anlarız. Siz, bizim size anlattığımıza inanın ve bununla yetinin” diyen bir güruh türedi. Kur’an’ın anlaşılmaz ve zor bir kitap olduğu tezi onların iddiası. Ama Rabbimiz tersini söylüyor.( Bakara2/118 , Al-i İmran3/118, Enam6/126,Yunus10/5, İsra17/12 ve 41,  Nahl16/89,Kasas28/2, Kamer54/17, Hadid57/17, Zuhruf43/2)

Bu zavallılar neden    millete siz Kur’an okumayın, meal-tefsir okumayın diyorlar sizce? Ben çözdüm bunu. Eğer millet şuurlu Kur’an okusa, Kur’an’ı hayatına okumaya başlasa bu zavallıların tezgahı bozulacak. Dükkan kapanacak. Millet Kur’an okumaya başladığı zaman, Mesela “bizim takımdan olanlar cennete gidecektir” söylemi, “De ki: "Ben peygamberlerin ilki değilim; kendime de size de ne yapılacağını asla bilmiyorum; ben sadece (vahyi) olduğu gibi beyan eden bir uyarıcıyım." (Ahkaf46/ 9) ayeti ile boşa çıkacaktır.

Mesela kıyamet alametleri edebiyatı yapanların, kıyamet için tarih verenlerin tezgahı da şu ayet ile bozulacaktır:  Sana kıyameti, ne zaman gelip çatacağını soruyorlar. De ki: Onun ilmi ancak Rabbimin katındadır. Onun vaktini O'ndan başkası açıklayamaz. O göklere de yere de ağır gelmiştir. O size ansızın gelecektir. Sanki sen onu biliyormuşsun gibi sana soruyorlar. De ki: Onun bilgisi ancak Allah'ın katındadır; ama insanların çoğu bilmezler.” (Araf7/187) Bu hususun daha iyi anlaşılması noktasında Allah için şu ayetlere de bakalım: Araf7/188, Enam6/50, Taha20/15, Naziat 79/42-44, Ahzab33/63

Selam ve dua ile.30.10.2016

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.