SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AHİRET DERDİ OLANLAR VE OLMAYANLAR

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2015 13:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2015 13:44

Bundan birkaç sene evvel   sosyal paylaşım sitelerinin birinde bir video izlemiştim. Videoda  bir grup arkadaşın bir çeşme başında içki içtikleri görülüyor. Ben de videonun altındaki yorumlar kısmına şunu yazdım:

“Keşke bu videoyu paylaşmasaydınız. Zira paylaşmasaydınız sonuçta bu günahınız sizinle Allah arasında kalırdı. Elbette bu durum günahı günah olmaktan çıkarmaz ama en azından yayılmamış olur, dolayısıyla şahidiniz çoğalmazdı.Bak şimdi ben de şahit oldum bu günahınıza.”dedim ve Şu hadis-i Şerifi de ilave ettim:

  Hz. Peygamber(sav) bir gün ‘İşte o dehşet günü, yeryüzü dile gelip (şahit olduklarını) bir- bir haber verecek; zira senin Rabbin, ona (da emrini) vahyetmiştir. (Zilzal99/4-5) ayetini okudu ve ardından sordu: Bilir misiniz yerin haberleri nelerdir? Ashab, Allah ve Rasulü daha iyi bilir dediler. Bunun üzerine Efendimiz(sav):Yerin haberleri, falan erkek falan yerde şunu yaptı falan kadın falan yerde şunu yaptı şeklinde konuşmasıdır buyurdu.

Ben bu yorumu yazdıktan sonra yorumumuza cevaplar gelmeye başladı. Bir tanesi şöyle demiş mesela: “Ağız tadıyla   bir rakı içirmedin.” Bir diğeri “Hocam merak etme seni şahit yazdırmayız” demiş. Sanki orada kimi şahit yazdıracaksın diye sana soracak olan var. Baktım ki bizim ciddiyetle yazdıklarımız alaya alınıyor, ben de son olarak şunu yazdım: “Bizim sözümüz ahret diye bir derdi olanlaraydı.Anladık ki sizin böyle bir derdiniz yok.Nokta.”

Evet dünya böyle bir dünya işte. Kimi büyük mahkeme için harıl-harıl çalışır, oradaki büyük duruşmayı hatırladıkça uykuları kaçar. Kimilerinin gündeminde de ahiret hiç yoktur. Hayat bu dünyadan ibaretmiş gibi yaşarlar. Allah yokmuş gibi yaşar, Allah yokmuş gibi konuşurlar. Halbuki Rabbimiz hayat rehberimiz Kur’an’ında şöyle buyuruyor:Gel sen Allah'ın sana verdiklerini doğru yolda harcayarak ahiret yurdunun (mutluluğunu) ara, üstelik dünyadan da nasibini unutma!”(Kasas28/77) İşte çift dünyalı olmanın Kur’an’dan delili. Dünya büsbütün terk edilemez. Zira dünya ahretin kazanılma yeridir. Çok iyi değerlendirilmeli. Burada “el karda gönül yarda” olmalı.Bir yandan dünya geçimi sağlanırken öbür taraftan ebedi yurda da  yatırım yapılmalı.Zira bu dünya ve üzerindekiler nihayette burada kalacak.Ancak öbür tarafta bizi sahil-i selamete çıkaracak amelleri yapıp göndermek lazım.Bakınız Kur’an ne diyor: “Siz ey iman edenler! Allah'a karşı sorumlu olduğunuzu bilin! Şimdi herkes, (kendisine) malum olmayan bir yarın için ne hazırladığına bir baksın! (Haşr59/18)

Bu dünya gerçekten de aldatıyor insanı. Tabi suç dünyanın değil. Dünya zaten başlı başına imtihan dünyası. Kimi kazanacak kimi de kaybedecek.Mühim olan kazanmak için gayret sarf ederek yaşayıp ebedi aleme göçmek.Burada dikkat edilecek husus dünyada her amelimizin kayıt altına alındığının bilinmesi ve ona göre hareket edilmesidir.Yeryüzü ya lehimize ya da aleyhimize şahitlik edecek.Ne mutlu yeryüzünü lehine şahitlik yaptıracak olanlara.29.11.2015

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.