SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir Seçimi Daha Geride Bıraktık…

Yazının Giriş Tarihi: 05.11.2015 15:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.11.2015 15:34
 Bir önceki yazımızda ülkemizden içinden geçtiği siyasi durumu gözden geçirerek 1 Kasım Seçimlerine Ne Kaldı demiştik. Üzerinden geçen bir aya yakın sürede hiç de havasında olmayan bir seçim dönemi geçirdik. Ne eskisi gibi bayraklama, ne de kulakları tırmalayan seslendirme cihazları gördük. Hemen hemen bütün partiler olsa da bitse mantığı içinde hareket ettiler. Yalnızca iktidar partisi elindeki imkânla son hafta bazen bir ilde bazen de birkaç ilde miting yaptı. Ancak televizyon imkânları başta Ak Parti olmak üzere baraj üstü partilerce kullanıldı. Adil bir seçim ortamının olmadığı yerde işler böyle yürür zaten. Başka türlüsü de beklenmez.
 
Bu milletin ne yapacağının belli olmadığı bir seçim yaşadık. Bütün anket şirketleri ters köşe yattılar. Daha 5 ay önce Ak Partiye %40 oy veren bu halk bugün %49 oy veriyorsa bunun hikmeti araştırılmalı. HDP gibi bir parti daha dün %13 oy alıyor bugün de barajı zor geçiyorsa yetkililer oturup düşünmeli. Benim beklentim oyunun düşmeyeceği yönündeydi çünkü daha önce oy vermeyen Kürtler bu dönem oy verir diye düşünmüştüm. Belki de verdiler diğer emanet oylar geri geldi, bilemiyoruz. Ancak HDP hiç iyi sınav vermedi, bu süreçte. PKK’nın ülkeyi düşürdüğü terör ortamına karşılık sadece hükümeti ve silahlı kuvvetleri suçlu görürsen olacağı budur. Biz ayrılmak istemiyoruz birlikte yaşamak istiyoruz diyorsun ama bunun için bir çaban yok. PKK hendek kazarken engel olmuyorsun ama ona operasyon yapan polis ve askere engel olmak istiyorsun, bu ne yaman çelişki.
 
MHP, bence yıllardır Devlet Bahçeli yönetiminde gençleri PKK ve DHKP-C terörüne rağmen evinde tutmayı başararak bu ülkeye olan borcunu ödedi. Yerinde başka biri olmasını hayal bile edemiyorum maazallah 12 Eylül öncesine dönerdik. Ancak bunun için bile bir kere tebrik edilmemesini ben hak bilmezlik olarak değerlendiriyorum. Ancak 7 Haziran seçimleri sonrası tutunduğu tavır halk tarafından benimsenmedi. Keşke Ak Parti ile koalisyon yapabilselerdi. Bu Ak Parti için de iyi olurdu. Bizim bilmediğimiz belki de bildiğimiz nedenlerle Meral Akşener ve Sinan Oğan gibi popüler isimleri harcaması, Tuğrul Türkeş olayına abartılı tepkileri oy oranındaki azalıştan çok mecliste 4. parti olmasına sebep oldu. MHP herhalde önümüzdeki günlerde önemli gelişmelere gebe…
 
CHP hep bildiğimiz gibi. Neyi temsil ettiğini kendisi de bilmiyor. Yeni yüzme öğrenen çocuklar gibi dini keşfetmeye çalışıyor ama her seferinde çuvallıyor. Yaşar Nuri Öztürk ve İhsan Özkes deneyimlerinde nasıl çuvalladıysa, İlhan Kesici ve Mehmet Haberal örneklerinde de öyle çuvalladı. Kimse aslı varken taklitlerine değer vermez. CHP, muhafazakâr kesimleri bu isimlerle kazanamaz, milliyetçileri de kazanamaz. Kürtleri de Hüseyin Aygün ve Sezgin Tanrıkulu ile kazanamayacağı gibi. Gerçek bir sosyal demokrat partiye olan ihtiyacı doğru keşfetmeli ve projelerini buralara kaydırmalı CHP. İktidar olmayı değil herhalde iyi bir iktidar olmayı hedeflemeli. Bu ülkede normal şartlar altında CHP tipi partilerin iktidar olma sansı olmadığı 65 yıllık tecrübe ile anlaşılmış olmalı.
 
Ak Parti ise Abdurrahman Dilipak’ın çok iyi tespit ettiği gibi içindeki AKP’lilerden kurtulmalı. Başkalarına bize AKP demeyin dediğine göre kendilerine bile AKP demekten çekinmeyen tipleri, toplumun içinden çıkıp bir günde hormonlu mantarlar gibi her tarafı işgal edenleri tespit edip ayıklamalı. İçlerinde bulunan ve ülkeye hizmetten başka amacı olmayan gerçek değerleri tespit ederek onları yönetim mevkiine getirmekten çekinmemeli. Onların diğerleri gibi kuvvetli referansları olmayabilir. Onlar diğerleri gibi kapıdan kovulunca bacadan girmeye hicap duyabilirler. Bacadan sarkanlarla kapıya edebi ile gelenleri tespit edip ona göre görevlendirme yapmalı.
 
1 Kasım Seçimlerinde seçilerek bizleri temsil hakkı kazanan dostlarım, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Aziz Babuşcu, Hasan Turan, Fatma Benli, Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Burdur Milletvekili Reşat Petek, Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Çankırı Milletvekili M. Emin Akbaşoğlu ve tabii eskimez başkanımız İsmail Kahraman abiyi, tebrik ediyor ve yapacakları hayırlı işlerde başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.