SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaye Giresunluya Hizmetse…

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2012 02:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2012 02:54
Giresun Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Dr. Beytullah Şahin, göreve geldiği günden beri hakkında yapılan olumsuz haberler nedeniyle iş yapamaz duruma getirilmeye çalışılıyor.
 
Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatlarının yeniden yapılandırılması doğrultusunda 3 Kasım 2011 tarihinde yayımlanan 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle Ankara’da Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu kurulmuş ve akabinde Giresun’da da 1 Kasım 2012 itibariyle Giresun Kamu Hastaneleri Birliğinin kurularak, birliğin en üst noktasına da Ordu Gölköy doğumlu Dr.Beytullah Şahin Genel Sekreter olarak atandı.
 
Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu ve 18 yıllık Doktor olan Beytullah Şahin, kendi ifadesiyle Genel Sekreter olarak atanmadan önce 12 yıl sağlık alanında yöneticilik yapmış ve bunun son 4 yılı da Sağlık Bakanlığında Tokat, Sivas Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane ve Giresun illerinden sorumlu Karadeniz Bölge Koordinatörü olarak geçmiştir.
 
Aslında bölgeye ve ilimize yabancı olmayan Dr. Şahin, göreve geldiği ilk günden itibaren bazı çevreler tarafından daha icraatının ne olacağı bile belli olmadan sürekli, Giresunlu olmadığı için Birlik Kadrolarını Ordulularla doldurarak hemşericilik yaptığı iddiaları ile yıpratılmaya, bu görevinde başarısız olması için moral ve motivasyonu düşürülmeye çalışılıyor.
 
Bunu yapan çevrelerde olayı işlerken Giresunluluk tarafından olaya bakarak, güya Giresunlulara hizmet ettiğini vurgulayarak, olayın aslında Giresunluya hizmetten öte farklı boyutları olduğunu örtbas etmeye çalışıyorlar.
 
Halbuki, Giresunluya hizmet etme noktasında, kimin hizmet ettiği, hizmet edenlerin nereli olduğu çok önemi olmamalı, verilen hizmetlerin kalitesi tartışılmalıdır. Ancak tartışmalar hizmete yönelik olmaktan öte hizmet edeceklerin nereli olduğu ile ilgili olmakta.
 
Bu nokta da Birlik Gelen Sekreteri Dr.Beytullah Şahin’in başarılı olabilmesi için başkalarının sunduğu kadro ile değil, kendi kurduğu ekip ile hizmet etmesi en doğal hakkıdır. Başkalarının önerdiği ekiple başarısız olduğunda bunun hesabını verecek tek kişi kendisi olacağından ekibini kurarken bu tür baskıları göz ardı ederek, Giresunluya ve Giresun’da tedavi gören hastalara en iyi ve en kaliteli hizmeti sunmanın kaygısını taşımalıdır.
 
Giresun KHB kadrosunda kimlerin olduğu hastalar ve hasta yakınları için çok önemli değildir. Önemli olan verilen hizmetin kalitesidir. Hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetidir. Yoksa olay istedikleri koltuklarda oturamayanların memnuniyetsizliği olmaktan öteye gidemez.
 
Bu yazımızı eleştirecek, altında farklı şeyler arayacak kişilere sadece şunu söyleyebiliriz. Giresun KHB Genel Sekreterliği hemşeri derneği değildir. Hizmet etme makamıdır. Hizmetteki kusurları eleştirmeniz Giresunluya hizmetin kalitesini artırabilir ama kadrolarda kimlerin olacağına bırakın o hizmeti verecek olanlar karar versin. Örnek mi istiyorsunuz ? Sakarya KHB’nin üst kadrosuna bir bakın. Genel Sekreter ve tüm hizmet birimleri başkanları Trabzonlu. Niye acaba? Başarılı olabilmek için kendi ekibini kurmuş. Başarısız olursa da hesabını kendisi verecektir. Sakaryalılarda yaygara koparıyor mu acaba “Genel Sekreter hemşericilik yapıyor” diye. Sanmıyorum. Çünkü onlar hizmetle meşgul olurlar. Bir söz vardır, “Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur” diye.
 
Bu sebeple Genel Sekreter Şahin’de küçük hesapları olanların eleştirilerine kulak tıkayıp Giresunluya hizmet için kolları sıvamalıdır. Birilerini veya siyasileri memnun etmek için değil, hasta ve hasta yakınlarını memnun etmek için çalışmalıdır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.