SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Herşeye Rağmen Doğankentspor Galip!

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2014 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2014 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Herşeye Rağmen Doğankentspor Galip!
Doğankent Spor Kulübü Kurucu Başkanı Yusuf Özden’in çabalarıyla kurulan Doğankentspor genç takımı her yıl bir üst yaş grubunda katıldığı liglerde fırtına gibi esmeye devam ediyor.
 
Bugün saat 13.00’de Doğankent İlçe Stadında oynanan Doğankentspor-Görelespor karşılaşmasını Doğankentspor 3-0 galip tamamlayarak, önceki yıllardaki U15 ve U16 takımları olarak sürdürdüğü başarı grafiğini U17 adı ile çıktığı ilk maçında da devam ettirdi.
 
Doğankentspora önemli katkıları olan Ömer Ünlü’nün gayretleri ile lige katılmayı başaran U17 takımının önceki yıllardaki başarısını devam ettirmesi Doğankentsporlu taraftarları sevindirirken, 1.Amatör kümeden düşen Doğankentsporun önümüzdeki aylarda başlayacak olan 2.Amatör Küme maçlarına katılmak üzere nasıl bir takım oluşturulacağı merak ve kaygı ile beklenmektedir.

 
Geçtiğimiz yıl üzerinde oluşturulan baskılar sonucu kulübün önünü açmak için yönetim değişikliğine giden Doğankentspor Kulübü, eski Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı’nın desteklediği Fatih (Mahmut) Şahin başkanlığındaki yeni yönetimi ile önce Giresun 1.Amatör Kümede mücadele eden Doğankentspor’un küme düşmesine sebep olmuş ardından Doğankent Belediyesinden aldığı halı sahanın aylık ortalama 3-4 bin liradan fazla olan gelirlerini ve yine Doğankent Kaymakamlığından aldığı 10 bin liranın üstünde yardım ile önceki yönetimden kalan yaklaşık 3 bin 500 lira paranın gelir-gider hesabını yapamadığı için her yıl Nisan ayı sonuna kadar verilmesi mecburi olan Dernek Beyannamesini süresi içerisinde vermeyerek kulübün zarara uğramasına sebep olmuştu.
 
Konunun yerel basında gündeme gelmesi ile halı sahayı bırakmak zorunda kalan mevcut yönetim takımdaki birçok as oyuncunun da başka kulüplerle anlaşmasına engel olamayınca yine eski başkan Yusuf Özden zamanında kurulan genç takım Doğankentli sporseverlerin destekleri ile kulüp adına U17 grubunda liglere katıldı.
 
Kulüp adına o kadar fazla parasal yardım alınmasına ve buna rağmen takımın başarısız bir sezon geçirmesine neden olan mevcut yönetimin ısrarla kulübü bırakmaması, geçtiğimiz dönem eski Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı kozunu kullanarak kulüp üzerinde maddi kaynak sağlanması yönünde eski yönetimi zorda bırakacak baskı oluşturan mevcut yönetim kurulu başkanının şimdi de Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Doğankent İlçe Yönetimine girerek bundan sonra yasal yollardan yönetim arayışına girecek olan kulüp üyelerine farklı bir gözdağı vermeyi amaçladığı iddia ediliyor. Halbuki yine aynı kişiler Kurucu Başkanı Yusuf Özden’i kulübü siyasete alet etmekle suçlamışlardı.
 
Kulübün maddi sıkıntısı bulunmayacağı iddiası ile yönetime gelen ancak sürekli halı sahadan hiçbir gelir elde etmediklerini ileri süren yeni yönetimin, kaymakamlıktan aldığı ve eski yönetimden kalan paraları da gereksiz harcamalarla çarçur ettiği öne sürüldü. "Kulübün kasanını 3 bin 500 lira ile aldım 35 bin lira ile devredeceğim" diyerek, "hatta halı saha ve otobüsü kulübe kazandırdıktan sonra yönetimden ayrılacağım" diye beyanatlarla başa gelen mevcut yönetim kurulu başkanı Şahin'in hesap-kitap işlerindeki karışıklık nedeniyle yönetim kurulu üyesi Cengiz Selçuk Efe’nin de Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa ettiği yönündeki duyumları ile ilgili de kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmadı.
 
Şimdi merak edilen mevcut başkan Şahin’in kulüple ilgili nasıl bir tasarrufta bulunacağı, yine kulüp üyelerinin gelinen noktada normal kongre sürecini beklemeden diğer yasal yollarla olağanüstü genel kurul isteyerek kulüp hakkında ortalıkta dolaşan şaibelerin genel kurul gündemine getirmeye çalışıp çalışmayacağı hususlarını oluşturuyor.

Belediyeden alınan otobüsün ise ne olduğu hakkında kamuoyuna herhangi bir bilgi verilmez iken, halı sahanın elektrik borçlarının birikmesi üzerin ve yine çatısında büyük yırtıklar oluşması nedeniyle eski başkan Kabadayı tarafından masraf çok olacak diye Doğankentspor'a verildiği, mevcut Başkan Şahin'in de çevresinde açık açık Nazmiye Kabadayı için çalıştığı yerel seçimlerde çalıştığının herkesçe bilindiği, buna rağmen nasıl olup da AK Parti yönetimine girebildiğinin de merak edildiği öne sürüldü.
 
Alınan bilgilere göre bazı eski yöneticilerin, kulüp yöneticileri ve deneticileri ile ilgili adli ve idari makamlara suç duyurusunda bulunacağı iddia ediliyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.