SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğankentspor Maçında Hakem Faciası

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2014 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2014 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doğankentspor Maçında Hakem Faciası
Ligin ilk devresinde istediği sonuçları alamayarak puan sıralamasında en son sıraya yerleşen Doğankentspor Kulübü yöneticileri, kötü gidişe dur demek ve ligdeki konumunu düzeltmek için, devre arasında çalışmalara başlayarak önce takımın hocasını değiştirdi, ardından da takıma katkı sağlayacak bazı takviye oyuncularla 2.Devreye daha farklı ve daha iddialı bir takımla çıkmanın gayreti içine girdiler.
 
Bu kan değişikliği ile ayrı bir hava ve özgüven yakalayan Doğankentspor, 2.Devre’nin ilk karşılaşmasını 5 Ocak Pazar günü ilk yarının başarılı takımlarından puan sıralamasında ikinci sırada bulunan Sanayispor ile oynandı.
 
Doğankent ilçe stadında saat 14.00’de başlayan Doğankentspor-Sanayispor karşılaşmasının ilk yarısı zaman zaman Sanayispor’un etkili ataklarına rağmen ortada vasat bir futbolla, her iki takımında çok fazla pozisyon bulamadığı bir mücadele ile devam ederken, gelişen ani bir atakta hakemin Doğankentsporlu oyuncuların topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle verdiği penaltıyı Sanayispor, kaleci Serkan’ın başarılı kurtarışıyla gole çeviremeyince ilk yarının bitiş düdüğü ile birlikte takımlar soyunma odasına 0-0 skorla gitti.
 
İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Doğankentspor oldu. Sanayispor’a göre daha etkili ataklar geliştirmeye başlayan Doğankentspor, kendi yarı alanında rakip takımın geliştirdiği bir atakta topu kendi yarı alanında çıkartamayınca ceza sahası dışından çekilen bir şutta topu kalesinde görünce skor 1-0 Sanayispor’un lehine döndü.
 
İlerleyen dakikalarda etkili ve mücadeleci bir futbol sergilemeye başlayan Doğankentsporlu futbolcuların hızını rakip oyuncular kesmekte zorlanmaya başlayınca devreye yan hakemler Serkan Yücel ve Halil İbrahim Bulgan’ın hatalı bayrakları girmeye başladı. Maçın orta hakemi A. Sait Öztürk de çoğunlukla yan hakemlerin bu hatalı bayraklarına uyması ile önce tribünlerden gelmeye başlayan tepkiler ilerleyen dakikalarda sahadaki oyunculara da yansımaya başladı. Verilen bu hatalı kararlara tepki olarak tribünlerden gelen olumsuz tezahüratlardan etkilenen orta hakem A. Sait Öztürk, sahadaki kontrolünü kaybederek futbolcularla gereksiz ve yakışıksız üslup diyaloglarına girerek maçın çığırından çıkmasına zemin hazırladı.
 
Nitekim maç bu gergin atmosferde devam ederken 89.Dakikada hakemin verdiği tartışmalı bir penaltı kararından sonra Doğankentsporlu futbolcuların orta hakem ve yan hakeme karara itirazları üzerine, maçın hakemi A. Sait Öztürk’ün Doğankentsporlu 4 futbolcuya kırmızı kart göstermesi ile sahada istenmeyen görüntülerin ortaya çıkması üzerine devreye giren teknik sorumlular ve yöneticiler futbolcuları sakinleştirirken, hatalı ve anlaşılmaz kararlarıyla güzel giden karşılaşmayı biranda gergin bir atmosfere çeviren orta hakem A. Sait Öztürk, maçın bitimine saniyeler kala 89.dakikada maçı bitirmeden tatil ettiğini söyleyerek soyunma odasına gitti.
 
Doğankentsporlu tara tarlar, yöneticiler ve futbolcular bu karar üzerine uzun süre tepki gösterdiler.
 
Saha içi olaylar dışında seyircilerin itidalli davranmaları sonucu olaylar büyümeden toplanan kalabalık sessizce stattan ayrıldı.
 
Maçtan sonra hakemler, bazı oyuncular ve bazı taraftarlar Doğankent İlçe Emniyet Amirliği’ne giderek karşılıklı birbirlerinden davacı oldular.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.