SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğankentspor Hocasına Sahip Çıktı

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2012 20:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2012 20:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doğankentspor Hocasına Sahip Çıktı
Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Kulübün Basın Sözcüsü Ömer Tekin, Giresun 1.Amatör Kümede mücadele eden takımlarının son haftalarda aldığı başarısız sonuçlara, kötü futbol ve takım ruhunu sahaya yansıtamayan görüntülerin de damgasını vurduğuna dikkat çekerek bu konuda yönetim kurulu olarak gereken önlemlerin alınacağını ifade etti.
 
Tekin yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi.
   
“Bu sezon Giresun 1.Amatör Kümede mücadele eden Doğankentspor takımımız, ligin ilk yarısındaki maçlarda ortaya koyduğu mücadele ve performansıyla ligin ikinci yarısı için ümit vermeyen bir görüntü sergilemiştir.  
 
Kurulduğu 2008 yılından itibaren aldığı başarılı veya başarısız sonuçlardan sonra sahada sergilediği mücadele ile taraflı tarafsız herkesin takdir ettiği Doğankentspor gitmiş, onun yerine; ne yaptığını bilmeyen, amacının ne olduğu belli olmayan kimsenin tanıyamadığı, anlayamadığı bir futbol anlayışını benimseyen bir takım gelmiş.
 
Bu takım, bizlerin hedeflediği takım olmadığı gibi bizleri hedefimize götürecek takım olma görüntüsünden de çok uzaktadır. Geçmişteki başarılarla nereye kadar gidebiliriz? Aldığımız başarılar bizleri hangi noktaya kadar tatmin edebilir? Bunları iyi yorumlamak gerekir.
 
Bu takım başarılarıyla belli bir noktaya gelmiş ve bu sayede de yönetim olarak kulüp olabilme noktasında önemli mesafeler kat etmişizdir. Başarıda payı olan tüm camiaya ve bizi destekleyen her kuruma ve her kişiye teşekkür ederiz.
 
Ancak; bununla yetinmek veya bunu yeterli görmek başarısızlığın başlangıcı olacaktır. Başarılarımızla elbette gurur duyacağız ama bununla yetinmeyerek, daha fazlasını istemeliyiz.
 
Bu bağlamda daha fazlasını isteyen; Yönetim Kurulu Başkanımız Yusuf Özden ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile Teknik ekip olarak bu birlikteliği prensipte sağlamış durumdayız. Yeni seçilen yönetici arkadaşlarımızla, mevcut teknik ekibimiz ve hocamızla yola devam etme karar aldık.
 
Şimdi sıra, aynı arzu ve isteği, hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan, takım olabilmeyi, takım gibi hareket edebilmeyi içine sindirecek futbolcu arkadaşlarımızdan beklemekteyiz. Takım olabilmekte, takım olarak kalabilmekte hatta takımda kalabilmekte bazı kurallara ve esaslara bağlı olarak gerçekleşir. 
 
Görünen o ki; yaşanan bazı sıkıntılar ve olumsuzlukları gidermek, takımdaki arkadaşlık ortamını iyileştirmek için yönetim olarak bizlerin ve teknik heyetin verdiği mücadeleden de bu tedbirlerle bir sonuç alınamayacağı anlaşılmıştır.
 
Kötü gidişe dur diyebilmek adına yönetim olarak bizler; kendi görev alanımızla ilgili her türlü adımı atarken, kendi aramızda yetki sınırlarımızı çizerek herkesin kendi üzerine düşen görevi yapmasına özen gösterirken, teknik kadro ile de bu bağlamda hem fikir olarak başarıya giden yolda kenetlenmişken, takımın bünyesinde hala bu olayı tam anlamıyla idrak edemeyen oyuncularımızın bulunduğunu üzülerek izliyoruz.
 
Hala bu takımda yönetimi sorgulayan, teknik heyeti sorgulayan oyuncularımızın olabileceğini düşünmek bile istemiyoruz. Biz umuyoruz ki, istiyoruz ki herkes kendi görev alanı çerçevesinde kalarak, Doğankentspor’un kişilere endeksli değil de kendi kuralları içerisinde idare edilen bir kulüp olduğunu anlasın. Aksi davranışlar bizi neticeye değil başarısızlığa götürecektir. 
 
Bu takımın başarısız olması kime ne kazandıracak? Bu takım düşerse sorumlusu kim olacak? Bu aşamaya gelene kadar verilen mücadele, harcanan emek ve paranın hesabı kimlerden sorulacak? Buna dur demeyenler kime hesap verecek? Kim bunlardan hesap soracak? Buna dur demek için kimlere hesap sorulacak?  Bu ve buna benzer soruların cevabını aramaktansa kenetlenerek başarıya odaklanabilirsek bunların hiçbirine gerek kalmayacaktır.
 
Bütün bu soruların cevabını verebilmek için, bu konuda kimse suçu bir birine atmadan; yönetim, teknik heyet ve futbolcular olarak herkes kendine düşen payı ve sorumluluğu üzerine almalıdır.
 
Bu takım’da birlik beraberlik olduğu zaman yenemeyeceğiz takım yoktur. Yeter ki bizler elbirliği yaparak bu takımın sahipsiz olmadığını gösterelim. Bizler, birbirimizin, arkadaşlarımızın açığını aramadan, varsa onların açığını da kapatarak birbirimize sahip çıkalım. Birbirimizin hatalarını arkadaşlık bağları içerinde kırmadan, dökmeden dile getirelim. Yanlışlarımızı da aynı üslup içerisinde düzeltmeye çalışalım. Hedefimiz bireysel başarılar değil takım olarak başarıya ulaşmak olsun. Böyle davranmak Doğankentspor’a kaybettirmez, Doğanketspor’a güç verir, kuvvet verir, Doğankentspor’un kazanmasını sağlar.
 
Doğankentspor camiasının başını bugüne kadar dik tutan sizlersiniz. Dik tutmaya da sizlerle devam etmeyi arzu ederiz. Ama herkes sadece şunu çok iyi bilsin, bu camianın başını kimsenin önünde eğdirmeyiz. Kimse vazgeçilmez değildir. Biz bir takımsak takım olmayı bilmeli takım olarak hareket etmeyi öğrenmeliyiz.
 
Bu kulübün Yöneticileri, 3 Yıllığına kulübün sahibi olan Genel Kurul Üyelerinden yetki almış ve kulübün yönetimini üstlenmiştir. Başarı veya başarısızlık kulübü yönetenlere aittir. Gerekli tedbirleri almakta onların asli görevleri arasındadır. Başarı elde edilirken katkısı olanları onurlandırmak, ödüllendirmek ve her türlü değerlendirme içerisinde bulunmakta yönetim kurulunun görevleri arasındadır. Aksi durumda da gerekli önlemleri almak yine yönetim kurulunun görevidir.
 
Sonuç olarak bizler Yönetim Kurulu olarak takımın teknik sorumlularının sonuna kadar yanındayız ve bu konuda alacakları kararları da yönetim kurulunda değerlendirerek gerekli önlemlerin alınması noktasında birlikte hareket edeceğimizin de her kesim tarafından bilinmesini istiyoruz.
 
Yöneticiler kendi işini, teknik sorumlular kendi işini ve futbolcularda kendi işini yapacaklardır. Başarıya giden yolda kenetlenmek mecburiyetinde olduğumuzun umarız herkes farkına varır ve kişisel hırsları yüzünden Doğankentspor’a zarar verecek hareketlerden uzak durmaya özen gösterirler.
 
Alacağımız kararlar ve vereceğimiz kararlar umarız Doğankentspor’un her alanda kazanmasına vesile olur. Takımımızın bizi utandırmayacağını, beklentilerimizi boşa çıkarmayacaklarını ümit ederek ikinci devrenin ve 2013 yılının Doğankentspor’un hem kulüp olarak, hem takım olarak hem de saha sonuçları olarak yıldızlaştığı bir yıl olmasını diliyoruz.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.