SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğankent İlçe Stadı Öztürk’e Kaldı!...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2015 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2015 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doğankent İlçe Stadı Öztürk’e Kaldı!...
 Giresun ilindeki bütün ilçelerin, ilçe statları zemin olarak sentetik çim ve çim saha olarak yapılırken, Doğankent ilçesindeki stadın toprak zeminli olması başta Doğankentspor olmak üzere bu sahada maç yapmak zorunda kalan diğer takımlarında korkulu rüyası haline geliyor.
 
Daha önceki dönemlerde ilçe stadının çimlendirilmesi için birçok girişim olurken ortaya şu ana kadar somut bir sonuç çıkmaması, stadın çimlendirme işinin geçmişte bu işle ilgili en somut girişimde bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun 3. Sıra Milletvekili Adayı Av. Sabri Öztürk’e kaldığı dillendiriliyor.
 
Öztürk, 2012 yılında  Ak Parti İl Başkanı olduğu dönemde, Doğankent Spor Kulübü Derneği Kurucu Başkanı ve Doğankentspor Kulüp Başkanı olan Yusuf Özden’in talebi üzerine dönemin Gençlik ve Spor Bakanlığında Bakan Yardımcısı olan Doç. Dr.Yusuf Tekin’e ilçe stadının zemininin ve çevresinin projelendirilerek programa alınması talebini iletmiş, Bakan Yardımcısı Tekin tarafından da bu talebe olumlu yaklaşımda bulunulmuştu.

 
2013 yılında da Giresun 1.Amatör Küme ’de mücadele eden Doğankentspor Derneği Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Özden ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Tekin ve Rasim Ünlü, o dönem Ak Parti İl Başkanı olan şimdinin Ak Parti Giresun 3. Sıra Milletvekili Adayı Av.Sabri Öztürk’ü makamında ziyaret ederek, kendisine Doğankentspor Kulübü’nün mavi-beyaz renkli, 28 numaralı, “Sabri Öztürk” yazılı bir forma hediye ederek Doğankent ilçe stadının zeminin çim yapılması için yaptıkları talebin akıbeti hakkında Başkan Öztürk’ten Gençlik ve Spor Bakanlığından nasıl bir girişimde bulunulabileceği gündeme gelmiş Öztürk yaptığı açıklamada “İl ve ilçelerimizde uygun yer temin edilebilen alanlarda futbol sahaları yaptırdık ve birçoğunun da sentetik çim saha haline gelmesini sağladık. Birkaç ilçelerimizde sentetik çim bulunmamaktadır. Bunlardan biride Doğankent ilçemiz, buraya da bu yıl içerisinde sentetik çim saha yaptırmak için gerekli girişimlerimiz oldu. Bu yılki yatırım programına alınan listelere bakacağız. Bir şekilde Doğankent ilçemize çim saha yaptırmanın yolunu bulacağız.” diyerek dönemin Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Tekin’i telefonla arayarak bilgi almıştı.
 
O zamanın Ak Parti il başkanı olan ve 1 Kasım Milletvekili seçimlerinde Ak Parti Giresun 3.sıra Milletvekili Adayı olan Av. Sabri Öztürk, Bakan Yardımcısı ile yaptığı telefon görüşmesinden sonra “Önümüzdeki günlerde listelerin açıklanması ile konu netlik kazanacaktır ancak biz bir şekilde Doğankent ilçesine sentetik çim saha yapılmasını sağlayacağız.” demişti.
 
Ancak 2013 yılı Mayıs ayında Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin’in  MEB Müsteşarlığına atanması, 21 Eylül 2013 tarihinde de Öztürk’ün il başkanlığından istifa etmesi ile Doğankent’in çim saha hayalleri kesintiye uğramış oldu.
 
Sonraki dönemlerde yapılan başvurular ve tüm girişimlere rağmen somut bir netice elde edilemeyen Doğankent İlçesi Stadının çim saha yapılması işi aradan geçen 3 yıl sonra tekrar Av. Sabri Öztürk’e kalmış gözüküyor. Bu defa bir fark var İl Başkanı olarak değil, kazanması halinde milletvekili olarak daha önce sözünü vermiş olduğu bu stadın çimlendirilmesi için Giresun Milletvekili olarak en kısa sürede 2016 yılının ortalarına kadar Doğankent ilçe stadının da diğer ilçelerde olduğu gibi amatör spora hizmet edecek kalite ve standartlara ulaştırılması beklenmektedir.
 
Tabi bunun için önce Av. Sabri Öztürk’ün milletvekili olarak meclise gönderilmesi gerekmektedir. Doğankent ve Doğankentlilerin her talebini İl Başkanı olduğu dönemlerde geri çevirmeyen Öztürk’ün meclise taşınması halinde Doğankent’in birçok kemikleşmiş sorunlarının da çözülmesi beklenmektedir.    
 


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.