SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEKİN’de Mücadeleye Devam Kararı Aldı

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2014 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2014 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
TEKİN’de Mücadeleye Devam Kararı Aldı
Yaptığı yazılı basın açıklamasında bağımsız mı veya herhangi bir partiden mi aday olacağı konusunda açıklamada bulunmayan Tekin, kendisine gelen yoğun baskılar sonucu bu kararı aldığını ve önümüzdeki günlerde ayrıntıların belli olacağını belirtti.  
 
Tekin’in basın açıklaması şöyle;
 
30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri için çok değerli beş arkadaşımız ile birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’ den Doğankent Belediye Başkanlığı için aday adayı olduk.
 
Benim için zor olan bu kararı, Doğankent’te yaşayan yada gurbette yaşayan partili yada partisiz çoğunluk ile 2009 Mahalli İdareler seçimlerinde desteğini aldığım büyük bir kesimin talep ve önerilerini de dikkate alarak, AK Parti’nin (Doğankent’te) ileri gelenleriyle görüşerek, onların da verdiği destekle; projelerimi hayata geçirebilmek için yerel ve merkezi hizmet kanallarını kullanarak, memleketimize hizmeti en kaliteli şekilde getirebilmek amacıyla verdim.
 
Aday adaylığım sürecindeki gelişmeleri kişiselleştirmeden, niçin aday gösterilmemiş olabileceğimi kamuoyunun takdirlerine sunuyorum.
 
Benim kamuoyu ile paylaşmak istediğim aday adaylığı noktasına nasıl geldiğim hususundadır. 10 yıldır ilçemizde söz sahibi olan siyasi ve yerel yönetim anlayışının Doğankent’i getirdiği nokta ortada. Planı, programı, estetiği olmayan, ihtiyaca cevap vermekten uzak, sorun çözmekten öte sorun yaratan, kaynakları çarçur eden, halktan ve esnaftan kopuk, sosyal, sağlık, eğitim ve güvenlik gibi temel ihtiyaçları bin bir mazeretle göz ardı ederek birbirini suçlayan, Doğankent’te ‘ben ne istersem o olur. Sizde ona tabisiniz’ şeklinde bir siyasi ve yerel yönetim zihniyeti olduğunu düşünüyorum.
 
Siyaset yapan yada toplumun önüne geçen insanların felsefesi, bardağın boş tarafını görmektir, sorun çözmek için, kavgaya-sürtüşmeye değil ortak akla önem vermek olmalıdır. Bardağın dolu tarafı ise topluma mal olmuş, zaman zaman takdir edilmiş hizmetlerdir.
 
Doğankent’in kaderine ipotek koymuş ve hala bu ipoteğin kalkmaması için çaba gösteren zihniyete ben burada sormak istiyorum;
 
 ‘Ülkemizin neresinde çürümeye terk edilmiş bir Meslek Yüksek Okulu binası vardır? İdareci ve öğretmenlerin çabalarına rağmen, hangi ilçede, kaç çocuğa, kaç öğretmene Süttaşı Mahallemizin Deregözü’nde ki okul gibi bir okul reva görülebilir? Kaç okulun yolu merkezdeki ilköğretim ve lisemizin yolu gibidir?
 
Ülkemizin hangi yerleşim yerinde okul, yurt hatta kamu binalarının toplu olarak bir arada bulunabileceği Kaymakamlık kampüsü olabilecek bir alanda şehrin kanalizasyon arıtması yapılmıştır?
 
Nerede, bir ilçenin ana caddesi üzerinde bir çiçek veya tek bir yaprak göremeyeceğiniz şekilde bir altyapı çalışması yapılmıştır?
 
Acaba kaç mahalle vardır, Yeşiltepe (Çöcen-Kıyıköy) Mahallesi gibi yerel yöneticiler tarafından yok sayılarak, cezalandırılmak istenen?
 
Yine insanların aileleriyle birlikte, kendi konutları dışında bırakın eğlenip hoşça vakit geçirebilmeyi, oturup bir çay kahve içemediği, bir misafirini ağırlayamadığı sosyal alanları olmayan kaç ilçe vardır?
 
Nerede görülmüş sağlık, eğitim ve tesis yetersizliği nedeniyle Devlet Memuru ve birçok vatandaşının kendi görev yaptığı, işyerinin bulunduğu ilçe dışında ikamet etmek zorunda bırakıldığı?
 
Çatak’a, Güdül’e, Oyraca’ya Kozköy’üne Kuzan’a Yerlice’ye veya Şadı’ya en son ne zaman gidip çay-kahve içerek vatandaşların dertlerini dinlediniz?
 
Törnüğe, Eymür’ü, Sekü’yü kucaklayabildiniz mi? Doğankent’te kaç Boynuyoğunlu, kaç Sığırlıklı gelir-gider merak ettiniz mi?
 
Doğankent’i cazibe merkezi yapıp, günübirlikte olsa nüfus yoğunluğu sağlamak için hangi projeleri hayata geçirdiniz?
 
Kaç tane esnaf keyifle kepenk yada kontak kapatır bilir misiniz? İlçede ticari hacmin büyümesi için hiç kafa yordunuz mu? Doğankent’te dünya çapında büyük ölçekli şirketlerin HES projesi olmasa ilçe halkının ekonomik olarak hangi noktalarda bulunabileceğinin kaygısını hiç taşıdınız mı? Buna göre alınması gereken tedbirler konusunda hiç kalıcı projeler üretmeyi denediniz mi?
 
Hanımefendiler, beyefendiler; Doğankent’e son 5 yılda ülke çapında 2 büyük şirketin yatırımı geldi. Biz yakaladığımız bu tarihi fırsatı Doğankent’te nasıl değerlendirdik? HES’mi yaptık? Yayla veya mahalle yollarını mı yaptık? Kamulaştırma sağlayıp hizmet yapmak için alan mı kazandık?
 
Peki ne oldu? Ağaçbaşıaltı yok oldu. Şimdi ise acaba su içinde yüzermiyiz endişesi var. Doğankentlileri de kavga ettirdiniz ne adına? Kişisel çekişmeniz ve hesaplarınız yüzünden sadece 5 yıl değil sormak isterim sizce kaç yıl kaybetti Doğankent?
 
Doğankent’te insanlar; kahvede, sokakta sizler tarafından istenmeyen kişilerle konuşmaya çekinir hale gelmiş. Acaba işime-gücüme zarar gelir mi endişesiyle. O’nun adamı bunun adamı diyerek böl parçala yönet taktiği uygulamaktasınız.
 
Yeter artık bitsin bu çekişme, değişsin bu zihniyet.
 
Doğankent, 3-5 kişinin iki dudağı arasında, kişisel kaprisler, egolar ve beklentilerle yönetilmeyi değil, Demokratik teamülleri olan, dışlamayan, ötekileştirmeyen, kucaklayan, değer veren adil yöneticilerle, iletişime açık, her bir ferdin kendini özgürce ifade edebileceği partili yada partisiz herkesin, gurbetteki insanlarımızın da katkı sunmaktan keyif alacağı, teşvik edildiği siyasi bir yönetimle idare edilmeyi her bir Doğankentli fazlasıyla hakkediyor.
 
Bu düşünceler içerisinde, bana bugüne kadar inanarak destek veren, daha da önemlisi gönül veren dostlarım adına, Doğankent’te kişisel hesaplar uğruna ilçemizin gelişmesini ve büyümesini engelleyen siyaset ve yerel yönetim anlayışının ortadan kaldırılması adına,  Doğankent için yaptığım mücadeleye tüm iyi niyetim ve her zamankinden daha fazla heves ve azimle devam etme kararı aldım.
 
Bunun için; Eylül 2013 tarihinde üye olduğum AK Parti’den istifa ederek 11 Şubat Salı günü yürüyeceğimiz yolu belirleyerek ve Belediye Başkan Adayı olarak siz dost ve hemşehrilerimizin huzuruna çıkacağım.
 
Aday adaylığım sürecinde; başta Doğankent halkına, Aday adayı arkadaşlarımıza, AK Parti Doğankent İlçe Teşkilatına, İlçe Yönetim kurulu, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve üyelerine, AK Parti İl Teşkilatı ve Sayın Milletvekillerimize teşekkür ederim.
 
Bu süreç sonucunda; AK Parti Belediye Başkanı Adayı olan Nurettin Günay’a çıktığı yolda başarılar, AK Parti camiasına ve Doğankentlilere de hayırlı olmasını diliyorum.
 
Aklımda kaldığı kadarıyla bir düşünür derki ‘Bir insanın sizi ne kadar sevdiği; gösterdiği ilgiden, girdiği riskten ve verdiği mücadeleden belli olur’
 
Ben HARŞIT’ı ve sizleri seviyorum.
Saygılarımla…    
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.