SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sönmez Adaylığını Açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2015 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2015 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Sönmez Adaylığını Açıkladı

Ak Parti de 11 Şubat Çarşamba günü başlayan ve 20 Şubat Cuma günü sona eren milletvekilliği aday adaylığı başvuru sürecinde; son dakikaya kadar Giresun yerel medyalarında aday adayı olmadığı ileri sürülen Sönmez’in aday adaylığı için başvurusunu Ankara da genel merkeze yaptığı öğrenildi.
 
Giresun da Ak Partiden milletvekili aday adaylığı için Giresun dan 36 kişinin Ankara dan da 12 kişinin resmi müracaatta bulunduğu, toplam 48 aday adayı içerisinde donanım olarak en güçlü aday adayının 23.Dönem Giresun Milletvekilliği yapmış Hacı Hasan Sönmez olduğu ileri sürüldü.
 
Sönmez in yeni dönemde özellikle yeni Anayasa başta olmak üzere mecliste yoğun bir kanun çalışması olacağı hesaba katılarak Ankara dan da aday gösterilebileceği de bir başka iddia olarak gündemdeki yerini koruyor.
 
Sönmez in aday adaylığı için başvuru da bulunduğunun öğrenilmesi üzerine; Ak Partinin kurucu genel başkanı ve 59,60 ve 61 inci dönem hükümetlerine başbakanlık yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yeni Türkiye nin yapılandırılmasında yeni bir Anayasa ya ihtiyaç olduğunu deklare etmesi, yine bunun için de mecliste Ak Parti nin en az 400 milletvekili ile temsil edilmesini istemesi, Giresun daki siyasi çevrelerde şayet Giresun dan aday adaylığı kesinse; eldeki en donanımlı aday adaylarından biri olarak Siyasal Bilgiler ve Hukuk alanında iyi bir eğitim almış olan Hacı Hasan Sönmez i en güçlü aday adayı sıralamasında ilk sıralara çekecek iddialarını gündemin baş köşesine oturttu.
 
Siyasi kulislerde dile getirilen bir diğer husus ta Giresun un Doğu Yakası olarak adlandırılan Keşap-Eynesil arası ve Yağlıdere, Güce, Doğankent ve Çanakçı ilçelerini içine alan 9 ilçesini 24. Dönemde temsil eden hiçbir milletvekilinin bulunmaması Sözmez i bu bölgenin en güçlü adayı yapıyor ifadeleri oldu.
 
Bilindiği gibi 24.Dönem Milletvekili seçimlerinde ilk üç sırada bu 9 ilçenin temsil edildiği bölgede Ak Partinin adayı güçlü bir adayının olmamasını iyi değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) nin birinci sıradan Milletvekili aday olarak Görele ilçesinden Selahattin Karaahmetoğlu nu göstermesi Ak Partiye bir vekil kaybettirirken CHP nin bir milletvekili kazanmasını sağlamıştı.











Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.