SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçimlere 13 Parti Katılacak

Seçimlere 13 Parti Katılacak

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2022 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Seçimlere 13 Parti Katılacak
 Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından; 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak, Mahalli İdareler Genel Seçimlerine katılacak olan siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin (sıralarının) ad çekme ile belirlendiği açıklandı.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanunun 18. maddesinin (b) bendi ve Yüksek Seçim Kurulunun 13/12/2018 tarihli, 2018/1105 sayılı kararı ile kabul edilen Seçim Takvimi uyarınca, seçimlere katılacak olan siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri (sıraları) YSK tarafından çekilen kur’a ile belirlendi.

YSK Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; ad çekme gününün 27 Ocak 2019 Pazar günü saat: 14.00’da yapılacağı, 21/01/2019 tarihli, 53626 sayılı yazısıyla seçime katılacak olan siyasi partilere bildirildiği ve Yüksek Seçim Kurulu Konferans Salonu’nda 27 Ocak 2019 Pazar günü saat: 14.00’de gerçekleştirildi.
Ad çekme usulünün; bir fanusa seçime katılacak olan Onüç (13) siyasi partinin ayrı ayrı adları yazılı Onüç (13) pusula, başka bir fanusa da Bir, İki, ..., Oniki, Onüç rakamları yazılı Onüç (13) pusula konulmak, öncelikle siyasi partilerin adları yazılı pusulaları ihtiva eden fanustan bir pusula çekilmek, bu suretle adı çıkan siyasi partinin temsilcisine de içinde 1’den 13’e kadar rakamlar bulunan fanustan sıra numarası çektirmek, şeklinde olduğu ve birleşik oy pusulasındaki sıralamanın oy pusulasının solundan sağına doğru yapılacağının kuraya katılan siyasi parti temsilcilerine anlatıldığı bir tutanakla imza altına alındı.

Yukarıda açıklanan usul uyarınca yapılan ad çekme işlemi sonucunda birleşik oy pusulasının solundan sağına doğru siyasi partilerin sıralaması şöyle gerçekleşti;

Birinci Sırada : Saadet Partisi
İkinci Sırada : Bağımsız Türkiye Partisi
Üçüncü Sırada : Türkiye Komünist Partisi
Dördüncü Sırada : Vatan Partisi
Beşinci Sırada : Büyük Birlik Partisi
Altıncı Sırada : Hür Dava Partisi
Yedinci Sırada : Cumhuriyet Halk Partisi
Sekizinci Sırada : Adalet ve Kalkınma Partisi
Dokuzuncu Sırada : Demokrat Parti
Onuncu Sırada : Milliyetçi Hareket Partisi
On birinci Sırada : İyi Parti
On ikinci Sırada : Halkların Demokratik Partisi
On üçüncü Sırada : Demokratik Sol Parti




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.