SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özden, İcraatlarını Anlattı

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2014 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2014 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Özden, İcraatlarını Anlattı

Özden yaptığı açıklamada; göreve gelir gelmez ilk önce daha önce yazısı yazılmış ancak olumsuz cevap alınmış olan Doğankent Toplum Sağlığı Merkezi (TSM)’nin 7/24 saat hizmet verecek Entegre Hastaneye çevrilmesi sözünü aldıklarını ve yılsonuna kadar bu hususta tekrar bir yazı yazılmasını sağlayarak bizzat Sağlık Bakanlığı’na götürerek takibini yapacağını ve bu sorunu çözeceğini ifade etti.  
Açılması yılan hikayesine dönen Doğankent Meslek Yüksek Okulu (MYO) hakkında yapılan çalışmalara da değinen Özden,” Kamuoyunda bilinen MYO ile ilgili yanlış söylemlere açıklık getirdi. Meslek yüksekokulunun açılabilmesi için her ne kadar yurt binası gerekli ise de mutlaka iki tane kadrolu öğretim görevlisinin ilana çıkarılması gerekmektedir. Giresun Üniversitesi Rektörlüğü henüz bu ilanı açıklamamıştır. Fakat bundan sonraki ilan döneminde öğretim görevlisi alımı için siyaseten yapılabilecek her şeyi yapacağız” dedi.
Göreve geldikten sonra yayla ve köy yollarının bakımına da önem verdiklerini dile getiren Özden; Doğankent Kavraz istikametine devam eden yayla yolunda Tirebolu Orman İşletme Müdürlüğünden alınan 1 Greyder, Doğankent Kaymakamlığına ait 1 JSB, bir kamyondan oluşan ekiplerle 40 gün çalışma yapıldığını, Doğankentli vatandaşların kullanım hakkına sahip olduğu Atkoyağı yaylasından Süttaşı Mahallesi sapağına kadar olan Yaşmaklı-Ağaçbaşı yayla yolunun Tirebolu Orman işletme Müdürlüğünden alınan greyderle silindiğini,Kavraz yayla yolu istikametindeki yapılan çalışmalarda ortak bir konsorsiyum oluşturularak Tirebolu Orman İşletme Müdürlüğü, Doğankent kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Doğankent Belediyesi ve Ak Parti ilçe başkanlığı birlikte hareket ederek çalışma yaptığını, Doğankent Belediyesinin yayla yolundaki çalışmaya vermiş olduğu kepçenin operatörünün de Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından verildiğini belirterek, Doğankent Kavraz yayla yolunun Orman İşletme Müdürlüğü yol ağından çıkarılarak İl Özel İdaresine devri konusunda Meclis Başkanı Mürşit Gürel’le yapılan görüşme neticesinde mutabakata varıldığını söyledi.
Yayla yollarının muhtelif yerlerine Binlik beton büz atmak için Belediye Başkanlığından kepçe talep ettiklerini ve olumlu cevap aldıklarını ifade eden Özden “Ancak ne zaman yapılacağı noktasında bize bir cevap veren olmamıştır. Büz hazır, nakliye işi tamam sadece kepçe beklenmektedir.” dedi.
Özden, ayrıca köy yollarının silinmesi noktasında da Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi ile İlçe Başkanı olarak birlikte hareket ederek İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden almış oldukları greyderle, Doğankent Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğini’de harekete geçirerek köylerde 20 gün çalışma yapıldığını söyleyerek “Ben Ak Parti İlçe Başkanı olarak ilçem için elimden gelen her şeyi yapmaya devam ediyorum. Bunun bir örneği de Kurban Bayramı öncesi köy yollarının silinmesi olacaktır.” diye müjde verdi.
İlçe Emniyet Amirliği Hizmet Binası hakkında da bilgi veren Başkan Özden “Bu döneme kadar Doğankent Emniyet Amirliği hizmet binası yapımı için birçok çalışma yapılmış gelinen noktada binanın, Emniyet Genel Müdürlüğünün son dönemdeki uygulamasına göre lojmansız olarak yapılmasına karar verilmişti. Yaptığımız çalışma sonucunda Emniyet Amirliği Hizmet Binası projesinin lojmanlı olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Bakanlığa gönderilmesi sağlanmıştır.” dedi.
Özden açıklamalarını; “Tekrar belirtmek isterim ki Doğankent Halkına yapılacak her türlü hizmete desteğimiz tamdır. Şunu da özellikle belirtmek isterim ki seçim öncesi vaat edilen projelerin gerçekleştirilmesi noktasında sonuna kadar takipçi olacağız” sözleri ile tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.