SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özden Ankara’dan Müjde İle Döndü

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2014 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2014 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Özden Ankara’dan Müjde İle Döndü

Doğankent İlçe Teşkilat Başkanı Önder Ünlü ile birlikte AK Parti Genel merkezi tarafından düzenlenen Hizmetiçi Eğitim Toplantısına katılmak üzere Ankara’ya giden Başkan Özden, daha önce sözünü aldığı proje ve yatırımlar konusunda Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli ile bir dizi görüşmelerde bulunarak destek sözü aldı.
 
SAĞLIK OCAĞINA ASANSÖR VE ENTEGRE HASTANE
 
Başkan Özden’in öncelikli projelerinden biri olan Doğankent Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi’nin 7/24 saat hizmet verecek, koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinin bir arada yürütülmesine imkan tanıyan güçlendirilmiş, entegre “İlçe Hastanesi” ne dönüştürülmesi çalışmalarında önemli aşamalar kaydedilirken, 2015 yılında mevcut hizmet binasının tadilatının yapılarak asansör yapılacağı sözü aldı.
 
KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİNE KAYNAK AKTARIMI
 
Yapılan görüşmeler sonucunda Başkan Özden’in; ilçede en uzun yol ağına sahip olan Çatalaağaç, Doymuş ve Söğütağzı köylerinin büyük bölümü hala stabilize durumda bulunan yollarının betonlanması için Bakan Canikli’den daha önce sözünü almış olduğu Doğankent Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılacak ek ödeneğin 100 bin TL lik kısmını önümüzdeki hafta hesaba aktarılacağının geri kalan diliminin de 2015 yılı içinde aktarılacağı sözünü aldı. Gönderilen bu kaynaklarla önümüzdeki dönemde köy yollarının aciliyeti olan yerlerinde betonlama çalışması yapılacağını belirtildi.
 
SÜTTAŞI İLKÖĞRETİM OKULUNUN İÇ DONANIMI MÜJDESİ
 
Bakan Canikli, Başkan Özden’in ısrarlı takipleri ve iç donanım ihtiyacı ile ilgili hazırlanan dosyanın kendisine sunulmasıyla birlikte bir müjde daha vererek Süttaşı İlköğretim Okulunun iç donanım ve donatımının da sağlanacağı sözünü verdi.
 
KAYMAKAMLIK VE EMNİYET BİNASI YAPIMINDA OLUMLU GELİŞME
 
Başkan Özden’in ilçenin yıllardır çözüme kavuşturulamayan ihtiyaçlarından biri olan Kaymakamlık Hizmet Binası ve İlçe Emniyet Binası yapımı konusunda Bakan Canikli’ye ilettiği sorunların çözümü noktasında Bakan Canikli’nin bizzat bu hususların da takipçisi olacağını söylediği bildirildi.
 
FUTBOL SAHASI ÇİMLENDİRİLECEK VE SPOR SALONU İÇİN ÖDENEK
 
Doğankent İlçe Stadının çimlendirilmesi ve ilçeye bir spor salonu kazandırılmasına yönelik çalışmaları da Bakan Canikli’ye aktarılması üzerine Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Atlı ile yapılan telefon görüşmesinde çalışmalarla ilgili bilgi alındığı, İl Müdürü Atlı verdiği bilgide bakanlıktan ödenek gelir gelmez 2015 yılı başında stadın çimlendirilmesinin yapılacağını, İlçeye kapalı spor salonunu yapılması ile ilgili İl Müdürlüğünün talep yazısının bakanlıkta olduğunu, yer alım teslimini yaptıklarını ve ödenek çıkar çıkmaz spor salonun inşaatının başlanacağını ifade ederken, Bakan Canikli, İlçe Başkanı Özden’e İlçe stadı ve spor salonunun yapılması noktasındaki kaynak aktarımının biran önce sağlanması için devreye gireceğini söyledi.
 
ENERJİ HATLARININ YENİLENMESİ VE YAYLALARA ELEKTRİK
 
Görüşmeler sırasında ele alınan konulardan birisi de Yaylalara elektrik götürülmesi ve Doğankent’in merkez ve köylerindeki ekonomik ömrünü tamamlamış elektrik altyapısının yeniden yapılması sorunları idi. Bakan Canikli, Yaylalara elektrik götürülmesi için yasal alt yapının oluşturulması gerektiğini, bunun içinde Mera Kanunu Yönetmeliği’nin 2015 yılı içerisinde çıkartılmaya çalışılarak bu sorunun giderilmeye çalışılacağını söyledi. Yapılan görüşmelerde aciliyet arz eden Güdül-Çatak Köyleri elektrik hattındaki ihtiyaca cevap vermeyen bazı direklerin hemen değiştirileceği, şebeke hattının tamamının ise 2015 yılı içeresinde yenileneceğini belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.