SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mv. Karaahmetoğlu’ndan AKSA Açıklaması

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2013 21:34
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2013 21:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Mv. Karaahmetoğlu’ndan AKSA Açıklaması
“Giresun ilinde yıllardır sıkça yaşanan elektrik kesintileri gerek yurttaşlarımız, gerek basın ve gerekse bizler tarafından defalarca gündeme getirilmiştir. Aynı dönemde AKP Giresun Milletvekilimiz bu hususta kendilerine herhangi bir şikâyet iletilmediğini, sıkıntılar kendilerine iletilirse değerlendireceklerini söylerken, diğer AKP Milletvekili ve Grup Başkan Vekili de sorunları çözmemekte ısrar eden şirketi eleştirmekte ve konuyu başbakana ileteceğini söylemekteydi.
 
Konuya ilişkin olarak verdiğimiz soru önergeleri ve ilgili bakanlığın açıklamalarını da basın ve kamuoyu ile paylaşmıştık. Bakanlığın elektrik dağıtım hizmeti veren şirketin açıklamalarını kâfi gördüğü, 7 gün 24 saat arızalarla ilgili iletilen sorunları hızlı bir biçimde çözüme ulaştırdıklarını belirten yazıyı yeterli görmeleri dikkat çekmekteydi. Bakanlığın elektriğin yeterli, kaliteli, sürekli, düşük maliyetle vatandaşa ulaştırılmasından dağıtım şirketlerinin yükümlü olduğunu belirtmesine rağmen sorunların her yıl süreklilik arz etmesine seyirci kaldığını gördük.
 
Bu hususta EPDK’ nın, Enerji Bakanlığının herhangi bir yaptırım arzusunda olmadığını gördük. İlimizde böyle bir sorun yaşandığına dair bir bilgilerinin olmadığına da üzülerek şahit olduk. Şimdi yine AKP Milletvekilimiz sorunu geç de olsa fark etmiş olacak ki şirketin sözleşmesinin fesih edilmesi gerektiğine ilişkin açıklamalar yapmaktadır. Bu hususta herhangi bir polemiğe girme niyetim olmadığını belirterek kamuoyunun yaşanan süreci hatırlaması arzusundayım.
 
AKP Grup Başkan vekili söylediği üzere konuyu Başbakana ya da ilgili bakanlığa ilettiler mi bilinmez ama sözlerinin pek de itibar görmediğini artarak devam eden sıkıntılardan ötürü vatandaşlarımız da anlamıştır diye düşünüyorum.
 
Bölgede 5 ilimize hizmet eden şirketin faturaların tahsilatında gösterdiği özeni elektrik kesintilerinde de göstermesi yurttaşlarımızın tek beklentisidir. Bu hizmeti ücreti karşılığında veren dağıtım şirketinin üstelik en az kayıp kaçağın yaşandığı illerin başında gelen Giresun iline hizmette hak ettiği ölçüde özen göstermesi gerekmektedir. Giresun halkı kayıp kaçak tüketimden uzak durmakta ve bunun karşılığında ödül yerine ceza görmektedir. Bunun karşılığında teşekkürü hak ederken, denetim mekanizmaları aracılığı ile bu tüketiciyi koruma kollama görevini bile yerine getirmeyip dağıtım şirketlerinin avukatlığına soyunan EPDK ve Bakanlık yetkililerini vicdanlı olmaya davet ediyorum.
 
Konu hakkında açıklamalar yapan AKP milletvekili arkadaşlarımızı belli ki hatırlı, nüfuslu olan şirketle, vatandaş arasında kalmak yerine kafa karışıklığını bırakıp bakanlığı bu konuda uyarma, harekete geçirme noktasında üzerlerine düşeni yapmaya davet ediyorum.”
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.