SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’nin Tabelası Nerede?

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
MHP’nin Tabelası Nerede?
1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinin hemen akabinde istifasını açıklayan MHP İlçe Başkanı İsmail Tarı’nın istifasından sonra partiye kimsenin sahip çıkmaması üzerine, parti binasının kirasının ödenmemesi nedeniyle mülk sahibi tarafından tabelanın indirildiği, bunun üzerine tabelanın ilçe merkezinden uzak bir yerde ardiye (bir söylentiye göre de ahır) olarak kullanılan bir binaya atıldığı iddia edilmektedir.

İstifa ettiğini açıklayan Tarı’nın da bu durumdan oldukça rahatsız olduğu, ancak yıllardır kendisinin yalnız bırakılarak destek verilmediğini, samimi olduğu insanlara bir sitem olarak anlattığı iddia edildi.

Olayın duyulması üzerine bazı partililerin ve partiden uzak tutulmaya çalışılan ülkücü kesimlerin bu duruma sert tepki gösterdiği, MHP nin kullanılıp kullanılıp bir kenara atılacak bir parti olmadığını ifade ederek, şu anda partinin nüfuzunu kullananların bir tabelaya sahip çıkamamasının bu kişilerin; milliyetçilik ve ülkücülük ruhuna sahip olmadıkları şeklinde izah edilebileceğini belirttiler.

MHP de genel başkanlık tartışmaları ve polemikleri yaşanırken Genel Başkan Dr.Devlet Bahçeli aleyhine, Genel Başkan Adaylığını açıklayan Meral Akşener lehine, Samsun ve Gümüşhane ziyaretlerine giderek, birlikte çektirdikleri fotoğrafları sosyal paylaşım siteleri üzerinden paylaşan ve Doğankent’te MHP yi temsil ettiğini ifade eden bazı kişilerin, partinin tabelasına sahip çıkamayarak depoya kaldırmaları “bir tabelaya sahip çıkamayanlar, yarın ülke siyasetinde söz sahibi olmak için hangi mekanda çalışma yapacaklar? Meral Akşener’e desteklerini açıklayıp, boy boy fotoğraf çektirerek sosyal medya üzerinden mesaj vermeye çalışanlara Akşener ödenek mi gönderecek acaba?” tepkilerine neden oldu.



Bütün bu olaylar yaşanırken MHP li Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin’in bu duruma nasıl müsaade ettiği, sayesinde makam sahibi olduğu bir partinin tabelasının depolarda (ahır) bulunmasına nasıl tepkisiz kaldığı merak konusu oldu.

Göreve geldikten sonra hizmet anlamında yapamadıklarını hep iktidar veya başka imkansızlıklara bağlayan Başkan Tekin’in her tarafa kaynak aktarırken, partinin tabelasının ve ilçeye gelen partililerin ağırlanacağı bir binasının olmamasına nasıl bir açıklamada bulunacağı da ayrıca merak ediliyor.



Bu duruma tepki gösteren bir MHP üyesi de kendisinin bu durumu Belediye Başkanı’na aktardığını ancak müspet bir cevap alamadığı gibi ilerisi içinde böyle bir desteğin sağlanacağına yönelik emare göremediğini belirtti.

Bir zamanlar (2014 sonuna kadar) MHP yi destekleyen ülkücü bir vatandaş da “yıllar önce de birileri partinin tabelasını söküp atmıştı, daha sonra bu tabela MHP ye gönül verenler tarafından sökülüp atıldığı yerdeki odunların altından çıkartılarak bir vatandaşın şahsına ait binaya hiç bedelsiz asıldı. Daha sonraki yıllarda da parti meclis de temsil edilmese bile partiye gönül verenlerin kendi aralarında topladıkları paralarla o tabela 25 yıldır yerinden inmedi.

Yıllarca bir avuç gönüldaşın çabalarıyla ayakta durmaya çalışan ilçe teşkilatına, 1999 seçimlerinden sonra partiliyim diye ortaya çıkan, ancak o güne kadar elini birkez olsun cebine atmayan kişiler hakim olmaya çalıştı. 2002 yılında bu kişiler tekrar kabuklarına çekilirken yine bir avuç gönüllü parti teşkilatının kapanmaması için ellerinden gelen her türlü desteği verdi.

Daha sonraki süreçte partinin ilçede önemli bir taban tutturması üzerine başka yerlerde aradığını bulamayan bazı kişiler yavaş yavaş partiyi sarmaya başladılar ve hakimiyet kurmaya çalıştılar. Seçimden seçime partili olan bu kişilerle, zaman zaman verdiği mücadele de yorulan, bir şekilde tabelanın yerinden inmemesi için bütün imkanlarını seferber eden İlçe Başkanı İsmail Tarı’nın partiden elini çekmesi ile bu menfaat tabakası boşuna masrafa girmeyelim diye parti binasını kapatarak, partinin tabelasını depoya kaldırmışlardır.

İsmail Tarı’yı bende dahil başarısız bulanlar olabilir ama tek başına yıllarca mücadele etmiş ve en azından hiçbir dönemde partiyi teşkilatsız bırakmamıştır. Şimdi onun elini hafifçe partiden çekmesi bile tabelanın inmesine, insanın içini parçalayacak yerlere atılmasına neden olmuştur.

İl il genel başkan adaylarının peşinde koşarak MHP li ayaklarına yatan bu kişilerde bir nebze olsun partiye gönül bağı olsa o tabela depoya kaldırılmazdı. Onlar MHP yi kendi emelleri için kullanmak üzere oradalar. Yarın başka bir yerden en küçük bir ıslık sesi duysalar hiçbiri orada kalmayacak.

Odunun altından çıkartılan tabelanın, yıllar sonra, hem de şu anda o partinin sayesinde bir nüfuz sahibi olmuş, kimlik edinmiş kişilerin hakim olduğu bir dönemde ahırlara atılması kabul edilebilir ve izah edilebilir bir durum değildir. Bugün belediye başkanı ve 6 kişi oldukları söylenen MHP li meclis üyeleri sadece oturum ücretlerini partiye bağışlasalar o tabela yerinden inmezdi.

Yine sosyal paylaşım sitelerinde boy boy fotoğraf çektirenlerin hepsinin ekonomik durumu da ilçede en üst seviyede olan kesimden. Bunların her biri tek başına partinin kirasını karşılayacak güçte ama gel gör ki sosyal paylaşım sitesi üzerinden vatanı kurtaranlar, kendi ilçelerinde bir tabelaya sahip çıkamadılar. Bunlara vatan emanet edilse yapacakları en büyük icraat da bu olacak demek ki? Bilmedikleri yada kavrayamadıkları şeyse MHP nin diğer partiler gibi olmadığı, bu partiye gönül verenlerin almak için değil vermek için o partinin peşinde koştuğudur.

Ama bu tip insanlar partiyi ele geçirdikten sonra gerçek ülkücüler başka yerlere gittiler. Ama sorsan onların hepsinin geçerli bir mazereti vardır. Görünen köy orada kılavuza gerek var mı?” diye tepkisini ve üzüntüsünü belirtti.
 




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.