SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP İl Başkanından Gündeme Dair Açıklamalar

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2013 21:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2013 21:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
MHP İl Başkanından Gündeme Dair Açıklamalar
“BİRLİKTELİĞİMİZ PARÇA PARÇA YIKILMAKTADIR”
 
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere basın toplantısı düzenleyen Erzurum, “Türkiye hayati bir dönemden, sorunlarla dolmuş önemli bir kavşaktan geçmektedir. Bunalımlar hiç olmadığı kadar birikmiş, soru işaretleri ve endişeler hiçbir dönemde görülmediği kadar üst üste yığılmıştır. Deyim yerindeyse, aziz milletimiz korkunç bir buhranla pençeleşmekte ve varlık mücadelesi vermektedir. Bin yıllık derin birliktelik parça parça yıkılırken, millet ve devlet hayatına yön veren ilke, iddia ve inançlar peş peşe aşınmaya terk edilmiştir. Milli değerlerdeki erime, milli heyecanlardaki gerileme ve milli hedeflerdeki zayıflama çok boyutlu bir hal almış ve telafi edilebilmesi güç bir sınıra dayanmıştır” ifadelerine yer verdi.
 
“Zaman maalesef büyük milletimizin aleyhine işlemektedir” diyen Erzurum şunlara yer verdi; “Çözüm, umut, gelişme ve çare olarak sunulan ne varsa milli birliğimizin ve milli güvenliğimizin aleyhine sonuçlar üretmektedir.
 
“BÖLÜCÜLER MASUM GİBİ SUNULMAKTA”
 
Şiddet yanlıları barışsever, bölücüler demokrat, katiller özgürlük savunucuları, kanlı niyetler hak arayan masumlar olarak sunulmakta ve propagandası yapılmaktadır. Sapla saman karışmış, iyiyle kötü yer değiştirmiş, doğru ile yanlış birbirine girmiştir. Doğudan batıya, kuzeyden güneye Türk vatanı adeta zincire vurulmuş, adeta esir alınmış ve istilaya uğramıştır. Mücadeleyle kazanılan Türk vatanı, müzakereyle devredilmek ve ulufe gibi dağıtılmak istenmektedir. Varlığımızda ve birliğimizde hak sahibi olmayan bir zihniyet, bölücülüğün bitpazarında, ehl-i salibin yüzyıllardır açık duran müzayede ortamında Türkiye’yi elden çıkarmaya karar vermiştir. Bunu da milli birlik ve kardeşlik için yaptığını söyleyecek kadar da küstahlaşmış ve riyakârlığın dibine batmıştır. Sadakati devre mülk gibi gören, milli kimliği ayıplı bir mal gibi değerlendiren siyaset anlayışı; kutsallarımızı dinamitlemiş, milli prensiplerimizi tıpkı Çanakkale önlerindeki düşman gemilerine benzer şekilde, topa tutmuştur.”
 
“İKTİDAR İMRALI DAYATMALARINA TESLİM”
 
Demokrasinin imkânlarıyla iktidara gelenlerin, ne ibretliktir ki, demokrasinin boğazına çökmüş, milli iradenin kafasına çuval geçirdiklerini belirten Erzurum, “Bu olanlar milli vicdanları yaralamış ve hüsrana uğratmıştır. Başkent Ankara’nın ruhu, İmralı dayatmalarıyla, Kandil Dağı talepleriyle incinmiş ve dağlanmıştır. Milletçe maruz kaldığımız sorunlar bunlarla sınırlı kalmamıştır. Dış politikadaki gelgitler, tek taraflı işleyen ve boyun eğme üstüne kurulmuş ilişki ağları, komşu coğrafyalardaki hercümerce tarafgir yaklaşımlar ve küresel projelere uyduluk yapan köhnemişlikler Türkiye’nin en büyük açmazları haline gelmiştir. AKP yönetiminin millî tehlike sinyalleri veren dış politikadaki zaaf, tutarsızlık ve tavizleri ülkemiz üzerinde hesapları olanların iştahlarını daha da kabartmıştır. Ekonomideki güç kaybı, işsizlik ve yoksulluktaki hızlı ilerleyiş, makroekonomik göstergelerin alarm vermesi yaşanılan sorunları daha da derinleştirmiştir” şeklinde konuştu.
 
“2012’DE GİRESUN HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI”
 
Ülkede hal böyle iken Giresun yerelinde de genelden pek farklı olmadığına değinen Erzurum şöyle devam etti; “AKP’nin iktidara geldiği 10 yıllık süre zarfında olduğu gibi 2012’de hayaller gerçek olmamış, vatandaş yine hayal kırıklığına uğramıştır.
 
Giresun’un genel hizmetlerden aldığı pay artmamış, gerek ekonomi gerekse istihdam ve iş hayatı konusunda göçün önüne geçilmesini sağlayacak projeler ortaya konulamamıştır.”
 
“ÜRETİCİ TEFECİYE KUL KÖLE EDİLDİ”
 
İşsizlik; yokluk ve yoksulluğun sürekli katlanarak göçü artırdığını anlatan Erzurum, şunları vurguladı; “Göçlerin neticesinde 12 belde belediyesinin kapanacak olması durumun bariz sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır.
 
FİSKOBİRLİK’e vaat edilen destek sağlanmayarak devasa kurum kaderine bırakılmıştır. Fındık konusunda üretici yine kaderine mahkûm edilmiş, 4,5 lira seviyesinde seyreden fiyatla tefeciye kul köle edilmiştir.
 
Giresun’da özel sektörün yatırım yapmasının önü bir türlü açılamamış, 2012 yılı sonu itibariyle sona eren 5084 sayılı Teşvik Yasası’nın 2013 ve ilerleyen yıllarda da Giresun’u kapsayıp kapsamayacağı netleştirilememiştir.
 
“ÇAVUŞLU CEZALANDIRILIYOR”
 
Çöpü yine denize dökmeye devam ediyoruz. Çevre Bakanlığını elinde bulunduran AKP iktidarı çözüm yerine basın açıklamalarıyla laf edebiyatı yapmaktan ileri gidememiştir. Son yerel seçimlerde AKP’den MHP’ye geçen Çavuşlu Beldesi adeta cezalandırılarak, mahkemenin durdurma kararına rağmen vahşi depolama tesisinin yapımı idarenin eliyle sürdürülmektedir.
 
Lise ve Üniversite yerleştirme sınavlarında Giresun yine son sıralarda yer almıştır.”
 
“ÇOTANAK ARENA YALANI ORTAYA ÇIKTI”
 
“28 proje yalanı 2012’de gün gibi ayyuka çıkmıştır” diyen Erzurum, “Çotanak Arena bizzat Spor Bakanı tarafından yalanlanmış, Eğribel Tüneli yıllardır fizibiliteden öteye ne yazık ki geçememiştir.
 
Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi olmayan tek Tıp Fakültesi yine AKP’li milletvekillerinin sayesinde Giresun Üniversitesi olmuştur. Bu konuda eski Kale Devlet Hastanesinin yerine yeni proje sözleri laftan ibaret kalmıştır.
 
“ÖZEL İDARE BORÇ BATAĞINA SAPLANDI”
 
2012 yılında İl Genel Meclisinin almış olduğu İller Bankası’ndan 10 yıl vadeli % 7,5 bileşik faizli borçlanma kararı Giresun İl Özel İdaresinin gelecek 10 yılını ipotek altına almıştır. 2013 yılı bütçesinin toplamı 36 milyon liradır. Bütçenin büyüklüğü Giresun için bir anlam ifade etmemektedir. Öyle ki; bu bütçenin 23 milyonu cari giderlere, 2 milyonu yedek ödeneklere gitmektedir.
 
Yatırım bütçesi sadece 6 milyon liradır. Bu rakamın 1,5 milyonu İller Bankasına faiz olarak peşin ödenecektir. Geriye kalan 4,5 milyon lira ile Özel İdare hem yatırım yapacak hem de hizmet sunacaktır. Bu mümkün müdür?
 
Giresun İl Özel İdaresince hazırlanan ve İl Genel Meclisinde kabul edilen 2010-2014 stratejik planının 2010-2011 ve 2012 yılları hedeflerinin ancak % 35’i gerçekleşmiş, geriye kalan % 65 maalesef kayıp yıllar olmuştur.
 
2012 yılında Giresun’da Belediye ve Mücavir alan dışında kalan Karayolları ve grup köy yolları “Yol kenarı dinlenme ve mola yerleri Projesi” başarısız olmuştur. Devlet Karayolu mola yerleri halen hayata geçirilememiştir. Tuvalet, su-çeşme ihtiyaçları giderilememiştir. Bu durum Giresun içinde büyük ayıptır.
 
“HES’LERDEKİ DENETİMSİZLİK HAD SAFHADA”
 
Giresun’da yapımı halen devam eden 94 adet HES projelerinin ruhsat-denetim ve proje imar kontrolleri İl Özel İdaresine ait olmasına rağmen maalesef tamamen kontrolsüzlük ve denetimsizlik ve başıboşluk yüzünden tam bir çevre ve doğa katliamına dönüşmüştür” açıklamasında bulundu.
 
VALİ AKSA KONUSUNDA GÖREVE DAVET EDİLDİ
 
Son günlerde AKSA Elektrik İdaresinin vurdumduymazlığı had safhaya ulaştığına ve ağır kış şartlarında günlerdir elektrikten mahrum yerleşim yerleri bulunduğuna dikkat çeken Erzurum bu konuda da şunları belirtti; “Bu hadise çarpık özelleştirmenin bir yansımasıdır. İcranın başında olan iktidar partisinin milletvekilleri ve yöneticilerinin de şikâyetçi olması abesle iştigaldir. İktidarın şikâyet etmeye hakkı yoktur. İktidar sorunları çözmekle mükelleftir.
 
Madalyonun diğer yüzünde ise; Giresunluyu sadece rant kapısı olarak gören AKSA Çoruh idaresinin Deli Dumrul uygulamalarıdır. Borcunu 1-2 gün geciktirdiğinde tabir yerinde ise başına binen ve % 50’lere kadar varan gecikme faizi uygulayan ve fahiş açma-kapama ücreti alanlar iş hizmete gelince ortalarda görülmemektedirler. Son günlerde sık sık nükseden elektrik kesintilerinden dolayı ev ve işyerlerindeki elektronik cihazlardaki arızaların artışı ise her şeye tuz biber olmuştur.
 
“STRES ŞEKER VE TUZ’DAN FAZLA ZARAR VERİYOR”
 
Burada bir sözümüzde Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’e olacaktır. Vatandaşın sağlığını düşünerek tuz ve şeker genelgesi çıkartan Sayın Vali, Giresunluyu uygulamaları ile yoğun stres altına sokan AKSA Çoruh idarecilerinin kulağından tutup hizmet etmesini sağlamalıdır. Böylelikle tansiyon ve şeker hastalığının en önemli sebebi olan stresten vatandaşı da ivedilikle kurtarmış olacaktır.”
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.