SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kod Adı ‘ÖMER’: Canikli Bakan Oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2013 23:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2013 23:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Kod Adı ‘ÖMER’: Canikli Bakan Oluyor.
Baş­ba­kan Tay­yip Er­do­ğan, AKP tüzüğüne göre önümüzdeki genel seçimde genel başkanlığı bırakacak. Erdoğan, “us­ta­lı­k” dö­ne­mi­ olarak adlandırdığı bu son dönemin fi­na­lin­de ka­bi­ne­de de­ği­şik­lik ya­pa­cak. En az 4 ba­kan, kır­mı­zı pla­ka­ya ve­da et­me­ye ha­zır­la­nı­yor. Gi­de­cek ve gele­cek isim­ler ara­sın­da ise sür­priz­ler bu­lu­nu­yor. İş­te iktidar partisinin başkent Ankara’daki ‘derin ku­lis­le­ri­’n­de dil­len­di­ri­lenler:
 
Ka­bi­ne de­ği­şik­li­ği­ne il­ginç bir for­mül bu­lun­du. Gö­rev­den alın­ma­sı bekle­nen isim­ler şun­lar: Ömer Din­çer, Meh­met Şim­şek, Er­tuğ­rul Gü­nay ve Re­cep Ak­dağ. Bakan­la­rın isim­le­ri­nin ilk harf­le­ri kod­lan­dı­ğın­da ‘Ö­me­r’ is­mi or­ta­ya çı­kı­yor. Bu du­ru­mu ba­zı AKP’li­ler “Ar­tık Öme­r’­in ada­le­tiy­le bir ka­bi­ne dö­ne­mi ya­şan­ma­lı­” di­ye yo­rum­lu­yor.
 
10 YIL­DIR BA­KAN: AKP hü­kü­met­le­rin­de bakanlık koltuğunda 10 yıl­dır otu­ran iki isim var: Bi­na­li Yıl­dı­rım ve Re­cep Ak­dağ… Baş­ba­ka­n’­ın, Yıl­dı­rı­m’­la yo­la de­vam et­mek is­te­di­ği an­cak Ak- ­da­ğ’­ı ‘din­len­me­ye­’ ala­ca­ğı ko­nu­şu­lu­yor. Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı için iki güç­lü isim var: TBMM Sağ­lık Ko­mis­yo­nu Baş­ka­nı Cev­det Er­döl ve ba­kan­lık es­ki müs­te­şa­rı Ada­na Mil­let­ve­ki­li Necdet Ünü­var. Er­dö­l’­ün ko­mis­yon baş­ka­nı sı­fa­tı­na rağ­men sü­rek­li Er­do­ğa­n’­ın ‘dok­to­ru­’ olarak ya­nın­da gez­me­si en bü­yük de­za­van­ta­jı…
 
PA­RA­NIN BA­ŞI­NA CA­NİK­Lİ: Ma­li­ye Ba­ka­nı Meh­met Şim­şe­k’­in koltuğuna ise AKP Grup Baş­kan­ve­ki­li Nu­ret­tin Ca­nik­li­’nin oturtulması bek­le­ni­yor. AKP’nin ku­ru­cu­su olan ve Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­lı­ğı, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üye­li­ği ya­pan Ca­nik­li, Ma­li­ye geç­mi­şi olan bir isim… Ge­lir­ler Ge­nel Mü­dür Yar­dım­cı­lı­ğı ve İs­tan­bul Def­ter­da­rı Ve­ki­li olarak gö­rev yap­tı.
 
ME­B’­DE DE­Ğİ­ŞİM: AKP mil­let­ve­kil­le­ri­nin en çok eleş­tir­di­ği isim olan Mil­li Eği­tim Ba­ka­nı Ömer Din­çer de yeni kabinede lis­te dı­şı ka­la­cak isim­ler­in başında geliyor. Din­çe­r’­in ye­ri­ne ise ha­len Grup Baş­kan­ve­ki­li olan Ma­hir Üna­l’­ın adı ge­çi­yor.
 
GÜ­NAY LİSTEDE: Za­man za­man ‘ba­kan­lık­tan ay­rıl­ma­sı­nın sür­priz ol­ma­ya­ca­ğı­nı­’ ifa­de eden Kül­tür ve Turizm Ba­ka­nı Er­tuğ­rul Gü­nay’da ba­kan­lık görevinden alı­na­cak. Başbakan Tayyip Er­do­ğa­n’­ın, Cum­hur­baş­ka­nı Abdullah Gü­l’­ü ik­na et­me­si durumunda Ener­ji ve Ta­bi­i Kay­nak­lar Ba­ka­nı Ta­ner Yıl­dı­z’­ı de­ğiş­tir­me­yi dü­şün­dü­ğü de öğ­re­nil­di.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.