SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kim Tahrik Edi(li)yor!

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2014 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2014 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Kim Tahrik Edi(li)yor!
Doğankent ilçesindeki belediye başkanlığı seçimlerinin parti merkezli aday seçimleri olmaktan çıkıp, çıkar odaklı bazı merkezlerle onların karşısında olanların seçimi haline gelmesi bazı çevrelerde rahatsızlık oluşturmaya başlamış ki artık adayların sevenleri veya destekleyenleri tarafından hazırlanan afiş ve broşürlerden bile nasıl saldırıda bulunur ve nasıl bunu oy rantına çeviririz hesapları yapılmaktadır.
 
Bunun en bariz örneği kendi sitelerinde her türlü yanlı haberleri yayınlamaktan geri durmayan ancak başka sitelerde beğenmedikleri bir haber olduğunda hemen ondan nasıl bir karalama ile kendi tarafı olduğumuz adayın lehine fayda sağlarız kaygısına düşen bazı haber siteleri ne hikmetse bizim sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar üzerinden niyet okuyuculuğu yapmakta ve bizim üzerimizden istemedikleri adaylara yönelik kara propaganda yapmaktadırlar.
 
KİM KİMİ PROVOKE EDİYOR?
 
Bu konuda (sadece kendi köy ve mahalleleri ile ilgili haber yapan) bazı internet siteleri sitemizde yayınlanan bir tanıtım görselinden (bu görselle ilgili herhangi parti veya adayın sitemizde yayınlanması ile ilgili talebi olmamıştır.) yola çıkarak “halkı tahrik ediyor, vatandaşların büyük tepkisini çekti” tarzında ifadelerle üstü kapalı olarak haber sitemizde ima edilerek aynen şu cümlelerle bir haber kaleme almışlar.
 
 “Doğankent’in yerel bir haber sitesinde siyasi bir partinin reklam afişine konu olan ‘Adalet ve Kalkınma Yalanlarına Artık Yeter’ sloganı vatandaşlardan büyük tepki aldı.
 
30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler nedeniyle siyasi parti temsilcileri ve adaylar seçim çalışmalarını yürütürken ortamı germek, insanlar arasındaki ilişkileri hepten kopma noktasına getirmek adına yapılan seçim sloganı büyük tepki topladı.
 
Herkesin yüz yüze baktığı küçük ilçemiz Doğankent’te siyaseti kirletmek adına yapılan bu tür provokasyonlara alet olmayacaklarını dile getiren bir yetkili seçimlerin gelip geçici olduğunu, siyasetin kirlenmesinin ilçemize büyük zarar vereceğini ifade etti.
 
Yetkili yaptığı açıklamada seçim sürecinin halka dönük olması gerektiğini, plan ve projelerin konuşulması gerektiğini ifade ederek ‘üzülerek görüyoruz ki bunlardan hiçbir eser yok. Tahrik var, kışkırtma var. Halk bütün bunları görecek, kararını verecektir.’ dedi.”
 
Haberde kullandıkları görselin üzerine de “Seçim Sloganı mı Tahrik mi?” yazmışlar. Bu sloganın hedefinde vatandaş mı var? Burada vatandaş mı yalancılıkla suçlanmış? öyle olmadığını bu yazıları kaleme alanlarda biliyor ancak bildikleri bir gerçek daha var. Birçok AK Parti seçmeninin bu seçimlerde partiye değil adaya oy vereceği gerçeği. İşte buradaki amaç bu seçmenleri tahrik ederek, “bakın bunlar AK Parti için ne diyorlar?” algısı oluşturmaktır. Bunu yaparken de her şeyi ve herkesi karalamayı, toplumun gözünde onları kötü gösteren algı oluşturmayı mubah görmektedirler. Bu sloganı kullandığını iddia ettikleri aday resmen “Bu bizim sloganımız değil. Bizim sloganlarımız araçlarımızın üzerinde mevcuttur.” Dediği halde bu yanlışı düzeltme yoluna gitmeyen bu arkadaşların niyetlerini halis olarak görMEMEkteyiz. Eğer maksadımız sloganlarla veya yapılan haberlerle diğer adayların kötülenmesi olsaydı emin olun bu konuda iftira ve yalana tenezzül etmeden kitap yazacak kadar belge ve dokümanımız ve de bilgi dağarcığımız mevcuttur. Gelinen nokta bizi buraya doğru sürüklemektedir.
 
Şimdi bu haberi kaleme alan arkadaşlar kimi veya neyi savunmaktadır? Küçücük bir ilçede yüz yüze bakacağımız için mi dönen onca dolapları kaleme almazlarken, vatandaşın gasp edilen, çalınan veya adeta yok sayılan haklarını savunmazlarken bizim sitemizde yer alan bir slogan( –ki gerçeklik payı Doğankent için %100’dür.) üzerine halkın birbirine düşürülmemesi için itidal ve birleştiricilik tavsiyeleri ile güya uzlaştırıcı bir tavır sergilemektedirler.
 
Seçim sürecine girildikten sonra bu arkadaşlar kendi sitelerinde yaptıkları haberlere hiç baktılar mı? Hatta seçim sürecinde bu arkadaşlar ve birlikte olduğu ekibin aynen şimdiki gibi yarış dışı bırakmak istedikleri bir adayın kişisel facebook sayfalarındaki paylaşımları ve beğenilerini bile ilde veya Ankara’da bazı etkili isimlere göstermek suretiyle bu aday adayının tüm temayüller, anketler ve diğer tespitler lehine iken, aynen bu afişteki (adayların ve partinin bilgisi olmadığı halde) ibareyi tahrik gibi göstermek istedikleri gibi, seçilme şansı yüksek bu adayın facebook beğenilerini parti organlarında bazı kişilere servis ederek yarış dışı bıraktıkları gibi çeşitli entrikalarla oy erozyonu mu sağlamaya çalışmaktadırlar.
 
Temiz siyaset oyunları ile Doğankent’te son 10 yılda dönen dümenleri, alınanları, çalınanları, eksik ve yanlış yapılanları saklamaya, kamuoyunun bilmesini önlemeye mi çalışmak istiyorlar? Doğankent’te kimlerin kimlerle niye kol kola gezdiğini niçin açıklamıyorlar? Projelerden bahsederlerken niçin son yıllarda ilçenin geleceğini mahveden projesiz yatırımlardan bahsetmiyorlar. Niçin ilçede hizmetmiş gibi gözüken ama tam bir yıkım ve rezalet olan çalışmalardan niçin bahsetmiyorlar? Bir afişten destan yazan bu arkadaşlar niçin 7 katlı belediye binasının 4 kata indiğinden, neden ilçenin kanalizasyonunun Kaymakam Lojmanının karşısından alıcı ortama aktığından, Sadaklı mahallesinin sular altında kalacağından bahsedemiyorlar. Temiz siyaset yaptıkları için mi bu kadar pisliğin üzerini kapatmaya çalışıyorlar. Kimi neyle kandırmaya çalışmaktasınız beyler! Doğankent’te 10 yılda yapılanlarla, Ülkede, hatta çevrenizdeki ilçelerde yapılanları kıyaslama kabiliyetiniz var mı? Eğer varsa o zaman hala Doğankent’te Ak Yalanların devam ettiğini göreceksiniz. Bazılarının derdi Doğankent’te Adalet ve Kalkınma değil. Eğer öyle olsaydı Doğankent kalkınırdı sadece belli bir grup değil.
 
Eğer hak ve hakkaniyet arıyorsanız oturup bunu düşünün. Partilerin menfaati için değil Allah Rızası için bunu düşünün. On yıldır bu ilçenin üzerine çöreklenenleri artık sırtınızdan silkeleyip atmanın zamanı gelmedi mi?
 
Bizim müsebbibi olduğumuz, ancak adayların kullanmak istemedikleri bu afişteki sloganla ilgili daha önce bir başka haberimizde açıklama yapmıştık. Bu slogan ülke siyaseti ile ilgili değil ilçe siyaseti ile ilgili idi. Bu açıklama aynen şöyle idi…
BU SLOGANDAN BİZ NE ANLADIK?  
Sürekli bizim haberlerimizi kaynak göstererek, haberlerimizin içeriğini çarpıtan analizlerle bunu kamuoyuna aktaran bu haber sitesinde yer alan haberlerle ilgili son paragraftaki sorularına merak ettikleri cevabı vermekte bize düştü. Çünkü kullanılan Resim değil Fotoğraf bizim sitemizden alınmıştı. Doğal olarak haberin kaynağı da bize dayandırılmaktadır.
“Adalet ve Kalkınma Yalanlarına…. Artık Yeter…..” sloganı ne ülkeyi, nede ili ilgilendirmemektedir. Bu slogan doğrudan Doğankent’e hitap eden bir slogandır.
Doğankent’te yıllardan beridir yapılan yanlış aday tercihleri ve yanlış siyaset yüzünden ilçe adeta köy dönüştürülmüş, sürekli vatandaşlar “iktidar partisi dışındaki partiler hizmet getiremez” denilerek kandırılmıştır. Ancak iktidarda olmalarına rağmen ilçede iki tane büyük HES firması bulunmasına rağmen Doğankent maalesef bu nimetlerden faydalanamamış, hep kaymağını 3-5 kişi yemiştir. Hemen yanı başımızda ki Tirebolu ilçesi iki dönemdir muhalefet partili belediye başkanları tarafından idare edildiği halde çok güzel işler başarmış ve hala da seçilme şansı yüksek olan aynı belediye başkanı ile yola devam etmektedir. Eğer bizlere söylenen yalanlar gibi muhalefetteki partilerin adayları başarısız olsalardı Tirebolu gibi bir ilçe AK Parti’nin en güçlü olduğu dönemlerde bu nimetlerden faydalanmak için başkanı değiştirmez miydi? Bakınız bizim Meslek Yüksek Okulumuz çürümeye terkedilmişken, Tirebolu ilçesine açılan MYO ve Fakültelerin kimse görmüyor mu? İşte bu sözde anlatılmak istenilen de Türkiye’nin faydalandığı bu nimetlerden niçin Doğankent faydalanamıyor sitemi idi. “Adalet ve Kalkınma Yalanlarına…. Artık Yeter…..” denilirken Doğankent’in gerçekleri göz önüne serilmiştir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.