SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaçak Ev Yaptıran Bürokratlar Kim?

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2013 22:31
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2013 22:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Kaçak Ev Yaptıran Bürokratlar Kim?
Birçok yaylalarımızda yıllardır o yaylalarda yaşamış, o yaylalar üzerinde kullanım hakkı bulunan vatandaşlara yıkılan evlerinin yerine çivi çaktırılmazken alınan duyumlara göre Giresun’dan bir ilçe belediye başkanı ve onunla sıkı fıkı ilişkiler içerisinde olduğu söylenilen bir Orman İşletme Şefinin, bir yaylamıza oturma ve kullanma izinleri olmadığı halde baraj manzaralı kaçak ev yaptırdığı iddiaları kulaktan kulağa dolaşmaya başladı.
 
Bu durumdan rahatsın olan o yaylanın sakinlerinin de “eğer sesinizi çıkartır, itiraz ederseniz sizin evleriniz de yıkılır.” Diye baskı ve tehdit altında tutulduğu iddia ediliyor.
 
Karadeniz insanının vazgeçilmezlerinden bir olan yaylalarda insanların yaşam alanları kanunlarla daraltılırken, bu kanunları uygulamak ve takip etmekle yükümlü olan iki kamu görevlisinin eğer iddialar doğru ise makamlarını tehdit ve baskı unsuru olarak kullanmak suretiyle böyle yasadışı kaçak göl manzaralı kendilerine menfaat temin edici tutum içerisine girmeleri vatandaşların devlete olan inancını sarsarken, gücü olan kaçakta olsa villa yaptırıyor, garibanın derme çatma evi başına yıkılıyor algısı oluşturuyor.
 
Haberimize konu olan kişi, yayla ve kurumları haber kaynaklarından netleştiremediğimizden şimdilik isimsiz ve mekansız olarak ele alıyoruz önümüzdeki günlerde bu konuda bizlere ulaşan bilgi, belge ve gelişmeleri daha ayrıntılı olarak okuyucularımızla paylaşacağız.
 
Haber yapmaktaki amacımız insanlara çamur atmak olmayacak, fiilen gerçekleşmiş olayları kamuoyu ile paylaşmak olacaktır.
 
İstihbaratlarımız; vatandaşlarımızın, gücü elinde bulunduranların şerrinden korkmaları nedeniyle zayıfladığından olayları netleştirmeden ayrıntılara giremiyoruz. Bu yapıların izni var mı? Varsa hangi makam vermiş? Bu yapılar hangi amaca ve kılıfa uydurularak yapılmaktadır? Bunları da zamanla ele alacağız.
 
Şimdilik sadece Giresun Valiliği tarafından yayımlanan 2011/1 Sayılı “Yaylalarımızda Kaçak Yapılaşmanın Önlenmesi” Konulu genelgesinin 14.maddesini sorumluların gözüne sokmak istiyoruz.
 
Bu madde de aynen şöyle denilmektedir “Yaylalarımızın korunması, çarpık ve kaçak yapılaşmanın önlenmesi bakımından, 3194 Sayılı İmar Kanunu, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 75 inci maddesi, 775 sayılı Gecekondu Kanunun 18.maddesi ile 3091 sayılı Taşınmaz Mal Zilyetliğine Yapılan Tecavüzlerin Önlenmesi Hakkında Kanunun verdiği tüm yetkiler; başta Kaymakamlar, Kolluk Görevlileri, İlgili İl Müdürlükleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Belediye Başkanlıkları ve Köy Muhtarlıklarınca kararlı bir şekilde kullanılacaktır. Görev ihmali gösteren personel hakkında sıralı amirlerce soruşturma başlatılacaktır.”

1- 2011/1 No.lu Genelge İçin Tıklayınız...
2- 2011/7 No.lu Genelge İçin Tıklayınız...
 
Bekleyip, takip edip, kim temiz, kim kirli halkımıza göstermeye, sondan başa doğru filmi sardırmaya, unutanlara unuttuklarını hatırlatmaya devam edeceğiz.
 
GÜNÜN SÖZÜ
 
“Batıl / yanlış şeyleri söyleyerek insanlara nasihat eden, konuşan şeytandır. Hakkı söylemekten sakınan ise dilsiz şeytandır.”

AÇIKLAMA : BU HABERİ İZİNSİZ KULLANABİLİRSİNİZ…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.