SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kabadayı Anketlerden Çıkmıyor

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2014 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2014 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Kabadayı Anketlerden Çıkmıyor
Daha önce yaptığımız anketlerin aksine bu defaki anketimizi Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti), Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ‘nin muhtemel belediye başkan adayları üzerinden yaptık ve sonuçlar oldukça şaşırtıcı çıktı.
 
Yapılan ankete göre %47 civarında oy alan AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı H.Birol Tekin, listenin birinci sırasında yer alırken, ikinci sırada %41 gibi az farkla yine AK Parti’nin adayı adayı Nurettin Günay yer aldı. MHP’nin aday adayı olarak açıklanan İsmail Tarı, %7 oyla üçüncü sırada yer alırken, mevcut Belediye Başkanı BBP’li Nazmiye Kabadayı’nın %5’lerin altında kalması dikkat çekti. Bir başka dikkat çeken olay AK Parti’nin iki adayının aldığı toplam oyun %88 civarlarında bulunması.
 
Doğankent’te iki dönem Belediye Başkanı olarak görev yapan Kabadayı’nın 30 Mart’taki başkanlık seçimlerini kaybedeceğine ilçede kesin gözüyle bakılırken, AK Parti’nin başkan adayı kim olursa olsun seçim kaybetmesinin ise sürpriz olacağı ileri sürüldü.
 
AK Parti’nin göstereceği adaya göre MHP adayının da seçimleri zorlama şansı olduğu ileri sürülürken, mevcut aday durumuna göre AK Parti’nin seçimlerde ipi göğüsleyecek parti olmasına muhtemel gözle bakılıyor.
 
Özellikle mevcut Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı’nın ilk döneminde yaptığı birkaç olumlu icraatının dışında özellikle ikinci dönem ilçede hiçbir önemli yatırımı bulunmazken, gelebilecek önemli yatırımlara da bazı kişisel hatalarından dolayı büyük sekte vurduğu ortaya atılan iddialar arasında yer aldı.
 
Son günlerde, daha önce ilçede hiç bilinmeyen bazı yerel gazetelerde Doğankent’te seçimin kesin favorisi gibi Başkan Kabadayı’nın gösterilmesi, ilçe halkı tarafından tepkilere neden olurken, bazı vatandaşlar ise bunun gerçekleri yansıtmadığını, kahvehanelerde ve vatandaşların toplu olarak bulunduğu yerlerde bu gazetelerin 5’er 10’ar adet bulunmasının, bu haberlerin para karşılığı seçim yatırımı olarak yaptırılmış olabileceği şüphesi oluşturduğunu ileri sürdü.
 
Özellikle ilçede yapımı yılan hikayesine dönen ve ne yapıldığı vatandaşlar tarafından tam anlaşılamayan altyapı çalışmalarının, vatandaşların ifadesiyle tam bir fiyasko ile sonuçlanması, kış aylarında bile mazgallardan gelen kokudan dolayı halkın nefes almakta zorlanmasına karşılık bunun büyük bir yatırımmış gibi aktarılmasının, Kabadayı’ya karşı duyulan tepkilerin başında yer aldığı ifade edildi.
 
Yine ilçede gösterişli bir törenle temeli atılan Belediye Hizmet Binası’nın da projesine göre 6-7 Kat olacağı söylenirken, binanın 3 kat olarak yapılması, öteki katlar ne oldu? Sorularını gündeme getirdi.
 
Vatandaşlar tarafından tepki gösterilen bir diğer husus ise başarı olarak lanse edilen altyapı ve Belediye Hizmet Binası’nın yapımını üstlenen ilçede yapımı tamamlanmak üzere olan HES firmasının, bu altyapıyı yapmak mecburiyetinde olmasına rağmen, HES firmasının sunduğu projeler göz ardı edilerek, Belediye Başkanı başta olmak üzere bazı çevrelerin kendi kişisel çıkarlarını ön planda tutarak altyapıyı gelişigüzel yaptığı, belediye hizmet binasını projeye aykırı biçimde yarıda kesildiği, yine ilçedeki HES firması tarafından baraj gövdesinde yapılan ÇED’siz kot yükseltilmesi sonucu fiziki zarar gören Sadaklı Mahallesindeki öğrenci yurdunun da sağlıksız bir biçimde gelişigüzel bir uygulama ile tadilattan geçirilerek, zemin katının doldurularak, ilave bir katla güvenli olmayan bir yapıya çevrildiği yönünde.
 
Vatandaşlar, bu ve daha önce buna benzer birçok olumsuzluklar nedeniyle mevcut belediye başkanına Doğankentlilerin bir daha Doğankentin geleceği ve selameti açısından şans vermeyeceklerini  ileri sürdü.
 
İlçedeki genel kanaatte, Başkan Kabadayı’nın uzun süre hizmet yapamama gerekçesi olarak, ilk başlarda bazı siyasileri gerekçe göstererek halkı aldattığı, ancak son zamandaki yapılan çalışmaların birçoğunda hizmetimi engelliyor dediği siyasilerin bile yaptığı çalışmalarda engellemeden ziyade destek bile verdiği, bütün bunlara rağmen Belediye Başkanın bu birlikteliği ilçenin menfaatine yönelik hizmete dönüştürmekte zayıf kaldığı hatta çok daha kötü duruma getirdiği yönünde oluşmuş durumda.
 
Yapılan anketlerde Başkan Kabadayı’nın %5 lerin altında kalmasında bu ve benzeri olayların etkisinin büyük olduğu tahmin ediliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.