SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşadamı Yamak’tan Jet Yalanlama

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2014 07:58
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2014 07:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
İşadamı Yamak’tan Jet Yalanlama
Çatak Köyü Ortaokulundan bu sene mezun olan 8.  Sınıf öğrencileri için düzenlenen mezuniyet gecesinin görsellerinin, Okul Müdürü Kır tarafından kendisine gönderilmediğini iddia eden köy adı ile internet üzerinden haber yapan bir site sahibi, kendi internet sitesinde Okul Müdürü Kır’ı suçlayan bir haber yaparak, Çatak Köyü’nün yetiştirmiş olduğu saygın işadamlarından Necati Yamak’ın da bu olaya tepkili olduğunu ima etmişti. Ancak; İşadamı Yamak, söz konusu sitede yer alan ifadelerin kendisine ait olmadığını tekzip edercesine aynı haberin sosyal medya paylaşımına yaptığı yorum ile haberde yer alan ifadelerin doğru olmadığını ifade etti.
 
Yapılan haberde plaket töreni ile ilgili İşadamı Niyazi Yamak ile görüşüldüğü belirtilerek, Yamak’ın kendi ifadeleri olduğu iddia edilen “Okul Yönetimini aradım Müdür bey ben düşme sonucu ayağımdan yaralandım. Plaket ve toplu resim programınızda ben var isem yine de geleceğim dedim’’ cümlelerine yer verilirken, İşadamı Yamak’ın aynı habere sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı “Ben rahatsızlığımdan dolayı katılamadım. Mazeretimi de gereken yerlere bildirdim. Hatırlanmak veya hatırlanmamak söz konusu değil.” yorumu ise net bir ifade ile haberde kendisine atfedilen ifadelerin tam tersini iddia etti. 
 
İşadamı Yamak’ın kendi adının da geçtiği haberle ilgili açıklaması şöyle; “Çatak Köyü İlköğretim Okulu mezuniyet töreni ve plaket töreninde benim adımın ve yaptıklarımın bahsi geçmiş. Yazmak zorunda kaldığımı belirtmek isterim. Öncelikle Çatak Köyü adına böyle bir organizasyon çok çok iyi, hele hele birliktelikler daha da güzel. Emeği geçenlere teşekkürler. Çatak Köyü İlköğretim Okulu bir ilim yuvasıdır. Biz onların her zaman yanında olacağız. Bizim hevesimiz plaketmiş, madalyaymış bu değil. Bizim hevesimiz birlik beraberlik, Çatak Köyünü daha daha nerelerde tanıtabiliriz, nerelere getirebiliriz. Bizler kısır tartışmaların odağında olmamalıyız. Ben rahatsızlığımdan dolayı katılamadım. Mazeretimi de gereken yerlere bildirdim. Hatırlanmak veya hatırlanmamak söz konusu değil. Biz cahillerin eğitim aldığı kuruma her zaman yardımcı olacağız. Egomuz yok herkese saygılar.”

 
Bu açıklamalardan da anlaşılacağı üzere söz konusu internet sitesinin toplumu aydınlatmak ve bilgilendirmek görevi yerine, yalan ve yanlış ifadelerle kendi egoları ve çıkarları doğrultusunda toplumda gerginliğe yol açtığı, kendi duygu ve düşüncelerini sanki köy halkının veya belli bir grubun düşünceleriymiş gibi kamuoyuna lanse ederek hiç alakası olmayan insanlara karşı husumet beslenilmesine sebep olduğu, kendi sultası ve düşüncesi altına alamadığı insanlar hakkında sosyal paylaşım siteleri ve kendi kurduğu (sponsorlu) siteler üzerinden yalan ve iftira haberlerle karalama politikası izlediği, yaptığı haberlerin asılsız olduğunu ortaya çıkartan kişi ve kuruluşlara karşıda farklı ortamlarda, farklı ilişkiler kurmaya çalışarak baskı ve tehdit politikası güttüğü açıkça anlaşılmaktadır.
 
Bu tür karalama, yanlı ve yanlış haberlerini ortaya çıkardığımız için toplum üzerinde, özellikle siyaset ve bürokrat kesimine karşı baskı kuramamanın öfkesiyle zaman zaman sitemizin editörlerine veya kurucularına karşı da aynı yalan ve karalama haberleri yapmaya çalıştığı veya yapabileceğini ima ederek üstü kapalı şantaj ve tehditler savurduğu da zaman zaman görülmektedir.
Bu tür girişimlerin suç olduğunu bilemeyecek kadar cahilce hareketler içerisine giren bu tür kişilerin, daha yakın zamanda bazı medya organlarının sahipleri veya editörlerinin, haklarında karalama haber yapmak suretiyle bazı kamu görevlilerini tehdit ettiği ve şantaj yaptığı gerekçesiyle mahkemelerce haklarında hapis ve para cezası verildiğinden de bi haber olduğu anlaşılmaktadır.   
   
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.