SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geldiği Gibi Gitti!

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2016 00:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2016 00:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Geldiği Gibi Gitti!
MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şevkat Çetin imzasıyla Doğankent Kaymakamlığına gönderilen yazıda “Parti Tüzüğünün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden, Başkanlık divanı tarafından tüzüğümüzün 34. maddesine göre Giresun ili Doğankent ilçe yönetim kurulunun feshine karar verilmiştir” denildi.

YENİ YÖNETİM KURULUNU GENEL MERKEZ BELİRLEYECEK

Parti Tüzüğünün “Kurucu Yönetim Kurulları” başlıklı 34 üncü maddesinde “Yeni teşkilat oluşturulacak veya kapatılıp yeniden açılacak ya da feshedilen belde, ilçe ve illerde Merkez Yönetim Kurulu tarafından kurucu yönetim kurulları teşkil olunur. Kurucu yönetim kurulları, kendi kademelerinin kongrelerine kadar, seçilmiş yöneticilerin hak ve yetkilerine sahip olarak görev ifa ederler” denildiğinden, fesh edilen ilçe teşkilatının yerine yeni Kurucu Yönetim Kurulu’nun Genel Merkez tarafından en kısa sürede atanması bekleniyor.

AKŞENER SEVDASI TARI’NIN BAŞINI YEDİ….

MHP Doğankent İlçe Yönetim Kurulu’nun fesh edilmesinin arkasında yatan gerekçenin; İlçe Başkanı İsmail Tarı’nın geçtiğimiz ay partiden “Kesin Çıkarma” cezası ile uzaklaştırılan Meral Akşener’in peşinden gitmesi ve kendi sosyal paylaşım sitesinde de bu bağlamda paylaşımlar yapması olduğu ileri sürülüyor.

Çünkü; teşkilatın feshedilme gerekçesi olarak gösterilen parti tüzüğünün “Başkanlık Divanının Görev Ve Yetkileri” başlıklı 52/c maddesinde “Partinin muhtelif teşkilât ve kademelerinin kurulması ve kaldırılması ile çalışmalarında uyum ve iş birliğinin sağlanmasında…” ve yine “Merkez Yönetim Kurulunun Görev ve Yetkileri” başlıklı 54/e maddesinde “Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu ile sair ilgili mevzuat hükümleri uyarınca lüzum görülen yerlerde parti teşkilâtları kurmak, kurmaya yetki vermek ve feshetmek, işten el çektirmek, teşkilâtı bir bütün hâlinde geliştirmek ve yaygınlaştırmak,..” ifadelerinden Genel Merkezin mevcut yönetimle çalışmak istemediği açıkça ifade ediliyor.

“GELDİĞİ GİBİ GİTTİ!”

MHP Doğankent İlçe Başkanlığına 2003 yılından yine benzer şekilde Genel Merkez tarafından getirilen ve yine geldiği şekilde Genel Merkez tarafından görevinden alınan İsmail Tarı’nın yerine kimin getirileceği merakla benlenirken, Ülkücü camiada “Geldiği gibi gitti” yorumları yapıldı.

AKŞENER NEDEN İHRAÇ EDİLDİ?

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, Meral Akşener'in ihracı konusunda 8 Eylül 2016 tarihinde yapmış olduğu yazılı Basın Açıklamasında “Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 11., 79. ve 81. maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmiş bulunan Meral Akşener hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyası münderecatı Merkez Disiplin Kurulunca müzakere edilmiş, müzakereler sonucunda yapılan gizli oylama ile, Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İli, Üsküdar İlçe Teşkilatı üyesi Meral Akşener’in Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 78/4 - (c) , (e) , (g) , (h) ve (i) maddeleri uyarınca parti üyeliğinden “KESİN ÇIKARMA’’ cezası ile cezalandırılmasına, 08.09.2016 tarihinde OY BİRLİĞİ ile karar verilmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Akşener’in partiden kesin ihracına gerekçe gösterilen tüzüğün “Kesin Çıkarma Cezasını Gerektiren Haller” başlıklı 78/4. Maddesinin ilgili bendleri ise şöyle;
c. Partiyi ve parti yetkililerini gerçek dışı iddia ve gerekçelerle şikâyet etmek ve parti yetkililerinin bilgisi olmadan parti adına resmi makamlarla muhatap olmak, yalan bilgi ve beyanda bulunmak, yetkisiz demeç yayımlamak, partinin 110 yetkili organları nezdinde demokratik ve medeni ölçüler çer- çevesinde halledilmesi gereken parti içi meseleleri, belli kademe ve silsile düzenini bozarak basın ve yayın organlarında açık şekilde tartışma ve polemik konusu yapmak,
e. Partinin birlik ve beraberliğini ciddi şekilde bozacak ve Genel Başkan, Genel Sekreter ve bunlardan sonra hiyerarşide bulunan görevlilere ve parti organlarına karşı ağır disiplinsizlik teşkil edecek veya manevi şahsiyetlerini rencide edecek ya da parti faaliyetlerini önemli surette aksatacak, partinin geliş- mesine mâni olacak davranışlarda ve faaliyetlerde bulunmak veya başkalarını böyle davranış ve faaliyetlere ikna ve teşvik etmek,
g. Kongrelerde yapılan seçimlerde oy pusulalarında tahrifatta bulunmak, sahtecilik yapmak, seçimlere hile karıştırmak ve bu gibi hareketlerin içinde bulunanlarla iş birliği yapmak, yapılmış olan seçimlerin neticeleri ile ilgili şüphe yaratabilecek, gerçek dışı sözlü veya yazılı beyanda bulunmak ya da bu şekilde evden eve nakliyat basın açıklamaları yapmak,
h. Üyelik ve delege olmaktan kaynaklanan haklarını kötü- ye kullanmak suretiyle kasten Partiye zarar vermek,
i.Sahte evrak düzenlemek ya da bu amaçla üye ve delegeleri kışkırtmak ve yönlendirmek, usulüne uygun olmayan işlemler yapmak suretiyle, parti içinde huzuru bozmak, kaos yaratmak ve kamu oyunda partinin saygınlığına halel getirici davranışlarda bulunmak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.