SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğankent’e Kim Yazık Etti?

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2014 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2014 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doğankent’e Kim Yazık Etti?
Canikli’nin kendisini karşılamaya gelen partililerin ilgisizliği karşısında hayal kırıklığına uğradığı iddiaları devam ederken toplantıda yaptığı konuşmaların yerel haber sitelerinde yer alan bazı bölümleri tartışmaları da beraberinde getirdi.
 
Doğankent’in AK Parti belediyeciliği ile tanışmasından sonra bütün projelere, bütün isteklere cevap verdiklerini belirten Canikli’nin  “benden Doğankent ne istediyse aldı. Almaya devam etmesi için Nurettin Hocamıza sahip çıkın il Genel Meclisi Adaylarımıza sahip çıkın.” Haberi Doğankentlilerde hayret ve şaşkınlık yarattı. Zira, Doğankent’in muadili olan ilçelere göre aldığı yatırım yok denecek kadar azken, Canikli’nin kullandığı bu tabir vatandaşlar arasında “O zaman demek ki bizi temsil eden Belediye Başkanı, İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis Üyeleri, ilçenin kalkınması için hiçbir çalışma ve talepte bulunmamışlar. Her götürdükleri teklifi Canikli kabul ettiğine göre, Futbol Sahasının Çim yapılması, Doğankent’e Kürtün ve Güce ilçelerinde ki gibi bir hastane yapılması, Doğankent’e hükümet konağı yapılması gibi taleplerin kendisini iletmemişler. Canikli bu kelimeleri onların yüzüne karşı söylediğine göre demek bizi temsil noktasındaki kişilerin bu noktalarda hiçbir talebi olmamış. Bundan sonrada olacağını zannetmiyoruz.” Yorumlarına neden oldu.
 
AK Parti belediyeciliği tarafından Doğankent’e büyük yatırımlar yaptıklarını belirten Canikli “Altını çizerek belirtiyorum AK Parti belediyeciliği döneminde, AK Parti belediyeciliğini seçenler her zaman kazanmışlardır. Doğankent kazandı kazanmaya fazlasıyla devam edecek.” Derken bu sözleri de ilçede şaşkınlıkla karşılandı.
 
Çünkü AK Parti döneminde çevremizdeki bütün belediyelerde gözle görülür bir belediyecilik örneği sergilenirken, Doğankent ilçesinde iki tane büyük HES firmasının da dev yatırımları olmasına rağmen bunun Doğankent’e hiçbir olumlu yansıması olmaması tüm Doğankent halkı tarafından bilinmektedir.
 
Bugün gözle görülür en büyük hizmet olarak gözüken Doğankent-Dergözü Karayolu’nun bilinenin aksine aslında gösterildiği kadar büyük bir hizmet olmadığı, tam aksine yanlış stratejiler yüzünden kamu kaynaklarının lüzumsuz harcanması olarak değerlendirilmektedir.
 
Bu yolun daha gelişmişinin maliyeti tamamen KOLİN firması tarafından karşılanarak, Espiye-Güce üzerinden yaylalara ulaştığını birçok vatandaşımız bilmezken, ilk planlamalarda Doğankent-Deregözü-Dokuzdönüm olarak belirlenen bu yol güzergahının yanlış strateji ve HES firması ile Doğankent Belediye Başkanı arasında yaşanan gerginlik yüzünden bu gerginliği iyi değerlendiren Güce’li siyasilerin de devreye girmesiyle Espiye-Güce istikametine kaydırıldığı birçok insan tarafından bilinmemektedir. Bu nedenle de Süttaşı Mahallesinde ve Doğankent’te birçok insanımız mevcut yapılan yolu büyük bir hizmet olarak algılamaktadırlar. Şayet KOLİN firmasının böyle bir yol yapma ihtimali olmasa o zaman bu yapılan hizmetin büyük bir hizmet olduğu söylenebilirdi ancak bu fırsat siyasi iradenin kişisel kısır çekişmeleri yüzünden Doğankent ilçesinden kaçmıştır.
 
Yine bu konu ile ilgili olarak şu anda gündem de olan yayla yollarının bakım ve onarımı için 500 Bin TL borçlanmanın yapılacağı söylentileri ortalıkta dolaşırken, bu güne kadar iki dönemdir 12 yılda sadece 15 Bin TL ödenek çıkartılan bu yola 500 Bin TL hatta başka kaynaklarla birlikte 2 Milyon TL gibi bir ödeneğin çıkartılma ihtimali hayal gibi bir şeydir.
 
Canikli’nin “Doğankent’te Yazık Olmasın” cümleleri kullanmasına da tepki gösteren vatandaşlar, “Doğankent’e iki dönemdir yazık edenler hala Doğankent’in kaderinde söz sahibi olmak isteyenlerdir. Sayın Canikli’nin bundan haberi olmayabilir ama şu anda kim seçilirse seçilsin aynı düzen devam ettiği sürece Doğankent’e yapılacakların, yapılanlardan daha fazla olmayacağı, hatta Doğankent’in daha da geri gideceği gün gibi ortadadır.” Diyerek şu an ilçede devam eden altyapı çalışmalarının da tam bir fiyasko ile sonuçlandığını öne sürdüler.
 
Canikli’nin İl Genel Meclis adaylarına da destek isteyerek, Doğankent Meslek Yüksekokuluna yurt yapımı ile Hükümet Konağı yapımı sözü vermesi de vatandaşlarca seçim yatırımı olarak yapılmayacak bir vaat olarak değerlendirildi. Vatandaşlar, “biz yeni yurt yapılmasından vazgeçtik mevcut yurdu siyasi iradenin el birliği ile ne hale getirdiği ortada, bir çivi çakmazlarken hazırını da mahvettiler. Doğankent’e kamu binası olarak, kamu imkanları ile bugüne kadar sadece bir sağlık ocağı ve bir ana okulu yapıldı. Doğankent ilçe olalı 24 yıl olmuş. İlçe olduğu yılın akabinde ülke 1991 yılından itibaren koalisyon hükümetleri ile idare edilmiş. 2002 yılından itibaren de tek başına iktidar olan bir partinin imkanları ile idare edilmiş. Bu süreçte ilk 12 yılında 3 tane okul, 2 tane yurt, 1 özel idare hizmet binası, 1 Jandarma Hizmet Binası, Orman İşletme Binası, Kaymakamlık Lojmanı gibi birçok kamu yatırımı ilçeye kazandırılmış ancak son 12 yıl içerisinde sadece Sağlık Ocağı ve Anaokulu olarak 2 tane kamu binası hizmete sokulmuş. Son 12 yılda Türkiye’nin her tarafa gelişirken, kalkınırken Doğankent ilçesi özel sektör yatırımları dışında yerinde saymamış geriye gitmiş. Kamu kaynakları çar-çur edilmiş, siyasi irade iktidarın nimetlerini Doğankent ilçesine yansıtamamış. Şimdi burada soruyoruz Doğankent’e kim yazık etmiş? Önümüzdeki dönem aynı yapı devam ederse değişen ne olacaktır? Her ne kadar topluma bu seçimlerin ülkenin kaderini belirleyecek seçimler olduğu lanse edilse bile bu seçimler Doğankent’te Doğankent’in kaderini belirleyecek seçimler olacaktır. 3-5 bin oy ile ülke bir şey kaybetmez ama Doğankent çok şey kaybedecektir. Kaybettiği 10 yıl bunun en bariz örneğidir.” Diyerek tepkilerini dile getirdiler.
 
Doğankentli vatandaşların sürekli küçük ilçeyiz, nüfusumuz az gibi mazeretlerle kandırıldığını öne süren vatandaşlar, “Güce ilçesine hastane yapılacağını duyduk. Yatırım programına alınmış. Kürtün ilçesinde zaten mevcut sağlık ocakları bizimkinden iyi iken hastane de yapıldı şimdi. Doğankent’in bu ilçelerden geri kalır yanı ne? İktidarın hangi imkanlarından faydalandırıldı ilçe? Elimizdeki yaylalarımıza bile sahip çıkamadılar? Kendi mücavir alanındaki yaylalarını bile muhafaza edemeyen bir belediye ve onunla birlikte hareket eden bir siyasi irade Doğankent’e ne kazandırabilir?” diye şikayetlerini de dile getirdiler.     
 
Vatandaşlar, ilçeye yatırım gelmemesinin suçunun Milletvekillerinde olmadığını, onlara ilçenin sorunlarını yansıtmayan, proje üretip götürmeyen siyasi irade ve yöneticilerde olduğunu savundular. Mevcut yapı ile de bunun çok zor olacağını iddia ettiler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.