SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğankent Belediye Başkanı BBP’ye Katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2013 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2013 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doğankent Belediye Başkanı BBP’ye Katıldı.
Kabadayı,"2 dönemdir belediye başkanıyım. Bunu belki AK Parti'nin rüzgarı ile aldığımı düşünenlere 2014'de cevap vermek için BBP'yi seçtim. Ben arkamda rüzgar istemiyorum. Ben yanımda parti istiyorum. Kazanacaksam ben kazanacağım, kaybedeceksem de ben kaybedeceğim. Onun için BBP” dedi.
 

 
ESKİ MİLLETVEKİLİ HACI HASAN SÖNMEZ’İ SUÇLADI
 
BBP Giresun İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen katılım töreninde konuşan Kabadayı, AK Parti'den ihraç edilmesini ve Giresun eski Milletvekili Hacı Hasan Sönmez’i eleştirdi. Hakkındaki iddiaların tamamının gerçek dışı olduğunu savunan Kabadayı, kendisinin AK Parti ile değil kişilerle probleminin olduğunu aktardı.
 
“Siyasette ikinci dönem belediye başkanlığı yapıp, üçüncü dönem daha belediye başkanlığına seçilmem bazılarını rahatsız edeceğini düşündüğümden, bu yöntemlere müracaat edildi. Ben böyle düşünüyorum. İhraç gerekçesinde basına yansıyan usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları tamamen yanlıştır. Böyle bir iddia yoktur. Çünkü bu benim savunmamda bana böyle bir şey sorulmadı. Bana, gelen cevapta da böyle bir şey yok. 2007 seçimlerinde Giresun eski Milletvekili Hacı Hasan Sönmez benim hakkımda 27 tane maddeden iddialarda bulunmuş. Bu 27 maddeyle ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan müfettişler geldi. 20 maddeyle ilgili soruşturma izni olmadığı yönünde karar verildi. 7 maddeyle ilgili de Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava görüyorum. Her ne kadar kesinleşmiş bir mahkeme kararı, mahkumiyet yok ise de, ‘dedikodu ve şaiya da ihraç sebebidir’ gerekçesiyle hakkımda ihraç kararı çıkmıştır. Ben bu durumu kamuoyunun ve sizlerin takdirine bırakıyorum. Hangi partinin hangi büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanı hakkında şayia yoktur ki. Hepsinin vardır. Ama bunların ispatı olmadığı için böyle bir gerekçe gösterildi" diye konuştu.
 
Kabadayı, hakkındaki asılsız iddialarda bulunduğu gerekçesiyle de Hacı Hasan Sönmez hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağını da sözlerine ekledi.
 

"SEÇİME GİRECEK VE KAZANACAĞIM"
 
Açıklamasında sert söylemlerde de bulunan Kabadayı, 2014 Mahalli İdareler Seçimi'ne, BBP'den aday olarak gireceğini açıkladı.
 
AK Parti'nin etkisiyle değil, kendisinin şahsi gayretleri ile iki dönemdir Doğankent Belediye Başkanı seçildiğini savunan Kabadayı, şöyle konuştu:
 
"AK Parti'ye geçme sebebim Sayın Başbakan'a yapılan haksızlıktı. Yani cezaevine girme süreciydi. Sayın Muhsin Yazıcıoğlu ve şu anki Genel Başkan Mustafa Destici'nin seviyesinin doğru olduğunu ve bu çizginin gelecekte Türkiye'ye ileride bir şeyler getirebileceğine inandığım için BBP'ye katıldım. Sayın Genel Başkan Mustafa Destici'yle de görüştükten sonra BBP'de devam etmeye karar verdim. Benim için parti rüzgarı hiçbir zaman önemli olmadı. Ben partimi arkamda bir rüzgar olarak değil de, yanımda bir destek olmasını istiyorum. Çünkü ben yaptıklarımla, yapamadıklarımla, yapmak istediklerim veya yapmak isteyip de yapamadıklarımla, bu her şey bu hizmet olabilir, kişisel olabilir, bunlarla birlikte sandıkta vatandaşa hesap verecek konumdayım. Bunun cevabında 2014 yılındaki seçimlerde Allah nasip ederse vatandaş verecek. Allah ömür verirse 2014 yılındaki seçimlerde hep birlikte çalışacağız, kazanacağız. Bundan sonraki süreçte BBP'yi ailem olarak kabul ediyorum. Onların da öyle düşündüğüne eminim"
 
“AK PARTİ DEFTERİ BENİM İÇİN KAPANDI”
 
"AK Parti defteri benim için kapandı. Artık yeni bir sayfa açıyorum. Allah utandırmasın. Bundan sonra BBP çatısı altında olacağım" diyen Kabadayı, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Partimle birlikte 2014 yerele seçimlerinde hep birlikte çalışacağız ve kazanacağız. 2 dönemdir belediye başkanıyım. Bunu belki AK Parti'nin rüzgarı ile aldığımı düşünenlere 2014'de cevap vermek için BBP'yi seçtim. Ben arkamda rüzgar istemiyorum. Ben yanımda parti istiyorum. Günahı, sevabı, doğrusu, yanlışı ile 2014 seçimlerinde vatandaşlarımızla görüşeceğiz. Yani şu olmayacak. 'Arkasında güçlü bir parti vardı da ondan seçildi' söylemlerini kabul etmiyorum. Kazanacaksam ben kazanacağım, kaybedeceksem de ben kaybedeceğim. Onun için BBP. Rüzgâr istemiyorum"
 
KABADAYI’YA PARTİ ROZETİNİ İL BAŞKANI TAKTI
 
Törende, BBP Giresun İl Başkanı Selahattin Toslu, Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı'ya parti rozeti taktı
 
HABER ve FOTO : Atakan ÇITLAK
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.