SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çamurlanmadan Siyaset Yapmalı

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2013 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2013 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Çamurlanmadan Siyaset Yapmalı
Giresun Star Haber’de yer alan “Büyük Şölen İle Adayımızı Açıklayacağız” başlıklı haberin detaylarında Başkan Toslu, çarpıcı açıklamalarda bulunmuş.

BBP Giresun İl Başkanı Toslu’nun basın açıklaması haberinde yer alan fotoğrafta sağ tarafından hakkındaki iddialar nedeniyle Ak Parti’den ihraç edildikten sonra BBP’ye geçen Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı’nın bulunması dikkatlerden kaçmadı.

Zira Başkan Toslu, basın açıklamasının detaylarında “Çamurlaşmadan Siyaset Yapılmalı” ifadelerini kullanırken seçim atmosferine girildikten sonra Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı’nın hakkında da benzer haberlerin yapılabileceği imasında bulunur gibiydi.

Toslu, basın açıklamasında “Giresun’da Merkez ağırlıklı bir yerel gazetenin açıklamış olduğu bilgilere göre AK Parti kendisinden olmayan Belediyelere siyasi komplo hazırlığı içerisinde olduğu iddia edilmekte. İktidar yetkisini kullanarak AK Parti’nin bezdirme, yıldırma politikası uygulayacağı, kendilerinde olmayan tüm belediyeleri AK Parti Kadrolarına kazandırmak için her türlü kirli oyunları kendilerine alet edeceği söylenmekte.

Devletin, İktidarın güçlerini kullanarak siyasi komplo üreterek, kişilerin ve kurumların üzerine gidilerek, kendi düşüncesinde olmayanlara çamur atarak siyaset yapmak ne siyasi partilere nede siyasetçilere fayda sağlayabilir. AK Parti’nin veya başka siyasi partilerin böyle bir düşüncesi var ise, bu düşünceden derhal vazgeçmeleri gerekmektedir. Aksi halde bu tür düşünceler ne Giresun’a nede Giresunluya bir şey kazandırmayacaktır. Bizden olmayan yaşamasın mantığı ne demokrasinin bir kuralıdır nede insan haklarının. Eğer Giresun’da AK Parti’nin böyle bir düşüncesi var ise derhal vaz geçmelidir. Yoksa bu olay yerel siyaset için herkes için büyük sıkıntılar doğuracaktır. Bunun bedelini de hiç kimse ödeyemez” ifadelerini kullanmış.

BBP İl Başkanı Toslu'nun, yaptığı basın açıklamasında “Bizden olmayan yaşamasın mantığı ne demokrasinin bir kuralıdır nede insan haklarının. Eğer Giresun’da AK Parti’nin böyle bir düşüncesi var ise derhal vaz geçmelidir. Yoksa bu olay yerel siyaset için herkes için büyük sıkıntılar doğuracaktır.” ifadelerini kullanmasına tepki gösteren bazı Doğankentli vatandaşlar, “İl Başkanı bu ifadeleri kullanırken hemen sağ tarafında yer alan partisine mensup Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı’nın 2009 yılında yapılan Belediye Seçimlerinde, kendisine oy vermediği için 7 işçiyi işten haksız yere attığını bilmiyor mu?” dediler.

Konu ile ilgili konuşan mağdur işçilerden bir tanesi yaptığı açıklamada “Bu haberi görünce hayretler içerisinde kaldım. Bizleri haksız ve hukuksuz olarak işten çıkartan Belediye Başkanı ve Belediye hakkında başlattığımız hukuki mücadele sürecinin hepsinden çıkan kararların lehimize olmasına rağmen Başkan Kabadayı tarafından bu kararlar da yok hükmünde sayıldı.

Bu yöndeki mahkeme kararlarını “tercihli karar” diyerek tazminat ödemekle geçiştiren Başkan Kabadayı’nın tutumunu, BBP İl Başkanı Toslu acaba kendi kullandığı “Bizden olmayan yaşamasın mantığı ne demokrasinin bir kuralıdır nede insan haklarının.” cümlesinin neresine yerleştirecektir. Belki Başkan Kabadayı, bu olayı kendilerine farklı şekilde aktarmış olabilir ama ekonomik gerekçelerle işten çıkarıldığımız çok komik bir gerekçe. Çünkü benimle beraber mağdur edilen bu işçiler işe başlatılmayarak kendilerine mahkeme tarafından belirlenen tazminatlar ödenmiş ve yine belediye tarafından 7 işçi yerine yeniden 12 işçi dışardan alınarak belediye ekonomik olarak daha fazla zarara uğratılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Mağdur işçiler verdikleri bilgide, şu anda Doğankent Belediyesine, bu işçilerin uğratıldıkları zararların tazmini için icra takibi geldiğini de iddia ettiler.

Gelinen son nokta da Kabadayı mağduru olduğunu iddia eden işçiler “Etme Bulma Dünyası” sözünün ne kadar doğru olduğunu dile getirerek, Başkan Toslu’nun bu basın açıklamasının amacının Nazmiye Kabadayı’nın yanıltması sonucu, önümüzdeki günlerde kendilerine oy için gelecek olan diğer parti adaylarına bu durumu aktaracaklarını ve bu konuda ne yapacaklarını soracaklarını bildikleri için “bu iddia ve haberlerimizin önüne geçmek için olabilir” tahmininde bulunarak “Çamurlaşmadan siyaset yapılacaksa, önce bize atılan çamurların temizlenmesi gerekir. İnsan hakları ihlal edilmişse önce bizim haklarımız savunulmalı. Başka belediyeleri kendi adamlarını işe almakla suçlayanlar, bizim ekmeğimizle oynayanlara niçin dur demiyor?” diye sitemde bulundular.

Mağdur işçiler ve birçok Doğankentli, önümüzdeki süreçte bu ve benzeri iddiaların gündeme getirilmesi ve Doğankent’te belediye başkanından bu konulara somut açıklık getirmesinin istenmesi ve Doğankent’te Belediye Başkanı’nın niçin değişmesi gerektiğinin Başkan Kabadayı’nın rakipleri tarafından kamuoyuna anlatılması istenmektedir.

Vatandaşların genel kanaati; bir önceki dönem aynı iddialar gündemde yine olduğu halde, “Temiz Siyaset” sloganı ile bu iddiaların halka anlatılmamış ve aktarılmamış olması, olayların kaynağı olan iddiaların birçoğunun yargıya sürecinde olması veya sürüncemede bırakılmasının bedelini geçen 5 yıllık süre içerisinde Doğankent halkı ödemek zorunda bırakılmış olduğu yönündedir. 

KAYNAK : Giresun Starhaber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.