SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu Programlara Ücret Ödeniyor Mu?

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2022 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2022 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Bu Programlara Ücret Ödeniyor Mu?
 Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin’in her ortamda kendilerine yeterli ödenek gelmediğinden yakınarak belediyenin yol, su, temizlik gibi asli hizmetlerini aksatmasına karşılık “Kültür Yayınları ve Tanıtım” adı altında belediyenin bütçesinden değişik kişi ve kuruluşlara kaynak aktardığı iddia ediliyor.
 
Başkan Tekin’in bu konularla ilgili birçok bilgiyi de kendi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığını ileri süren vatandaşlar, “hizmete gelince ‘bana yeterli ödenek gönderilmiyor’ diye dert yanıyor ama yaptığı işlere bakınca bizde ‘bunlara ne gerek vardı?’ diye sormadan edemiyoruz” diyor.
 
Vatandaşlar, iddialarına örnek olarak da “olmazsa olmaz” önceliği olmadığı halde bazı kesimlere ilansız, ihalesiz gereksiz işler yapıldığını öne sürerek ; “Doğankent’in giriş ve çıkışlarındaki ‘Hoşgeldiniz’ totemleri, basın ve TV kuruluşlarına yaptırılan ücretli tanıtım yayınları, ilan tahtaları, kamelyalar, çay bahçesi gibi birçok işin ihalesiz ve duyurusuz yapıldığı söyleniyor, bu işler için ne kadar ödenek harcanmıştır? Bu ödeneklerin öncelikli işlere değil de niçin günü kurtarmak için ufak tefek sayılabilecek işlere harcandığının mantığını da çözemiyoruz?” sitemlerini dile getiriyor.
 
İsmini vermek istemeyen bir vatandaşımızda; Belediye Başkanı Tekin’in kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile çok yakında bir TV programına katılacağını duyurduğunu, bu programlara ücretsiz mi katıldığını yoksa belli bir ücret ödenip ödenmediğinin de kendisine sorulması gerektiğini söyledi.
 
Tekin’in sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunduğu birçok yayın ve program olduğunu öne süren vatandaşlar “bunlar ücretsiz olsa gelip Doğankent’te o kadar emek ve zaman harcamazlar, acaba bunlara ne kadar ücret ödenmektedir? Bunların paraları hangi harcama kaleminden ödenmektedir? Kendini tanıtmanın yerine belediyenin asli işleri olan başta çöp olmak üzere yol ve su işlerine harcama yapsa yerinde olmaz mı?” diye soruyorlar.
 
Vatandaşlar; Belediye Başkanı Sayın Haşim Birol Tekin’in göreve geldiği günden itibaren; kültür, yayın, tanıtım adı altında kimlere veya hangi kuruluşlara ne kadar ödenek aktardığını, bu ödeneklerin aktarımı sırasında ilçenin ne gibi üstün menfaatlerinin olduğunu merak ederken, ilçeye kazandırmak istediği hizmet, yatırım, turizm başta olmak üzere kültürel ve sosyo-ekonomik projelerde her zaman kendisine destekçisi olunmasını da isteyerek ancak kendi başına buyruk kararlarının da her zaman takipçisi olunması gerektiğine dikkat çekiyor.


   
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.