SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye İşçilerinden Aksu’ya Tepki

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2014 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2014 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Belediye İşçilerinden Aksu’ya Tepki
Kabadayı’nın ikinci dönem başkan seçildiği 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin hemen akabinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Doğankent Belediye Başkan Adayı Haşim Birol Tekin’i destekledikleri iddiası ile iş akitlerini fesih edilerek mağdur edildiklerini öne süren eski belediye işçilerinden Giresun Belediye Başkanı Aksu’ya sitem ve tepki dolu mesajlar gönderildi.

Doğankent Belediyesi’nin kadrolu işçisiyken haksız yere işten çıkarıldıklarını öne süren 5 belediye işçisi mahkemelerde açtıkları tüm işe iade davaları kazandıkları halde Kabadayı’nın kişisel husumeti nedeniyle bu mahkeme kararlarını hiçe sayarak kendilerini işe iade etmediğini iddia ettiler.

Doğankent Belediyesi tarafından mağdur edildiklerini iddia eden işçileri “Bizlerin anlayamadığı birçok noktalar var. Bütün Mahkeme Kararları, Müfettiş raporları ve Bilir Kişi Raporları bizlerin işe iade edilmesi yönünde iken, hatta Giresun Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu tarafından bile işe iade edilmememizin ‘İnsan Hakları İhlali’ sayılacağı yazılı olarak bildirilmesine rağmen eski Belediye Başkanı Kabadayı bizleri işe başlatmayarak hukuku resmen çiğnemiştir. Yine mahkemelerce uygulanması için her türlü süreç tamamlanmış bir sürü yıkım kararları var. Hatta eski Başkan Kabadayı hakkında ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, zimmete para geçirmek gibi bir sürü iddialarla ilgili açılmış ceza davaları varken nasıl oluyor da o hiç ara vermeden kendisine iş bulabiliyor ve biz hala hukuk mücadelesi sürdürüyoruz.

İşi iademiz noktasında hiçbir hukuki engel olmamasına rağmen, hala Giresun Valiliğinden gelecek olan görüş yazısı bizim kaderimizi belirlemede etken olacakken, bizlerin tahammül edemediği durum böyle bir Belediye Başkanı’nın hiç sıkıntı çekmeden hem de çok iyi bir pozisyonda iş imkanı bulmasıdır. Bize 5 yıldır kimse ne yiyorsunuz, ne içiyorsunuz diye sormadılar. Hakkımız olan aldığımız tazminatları öne sürerek bizleri ‘paragözlülükle’ suçluyorlar. Bunu bize söyleyenlerin Doğankent Belediyesi üzerinden haksız ve hukuksuz olarak 10 yıldır haksız menfaat temin edenlere niçin iki çift sözü olmuyor? İşçinin, emekçinin, köylünün, yoksulun hakkını savunduğunu iddia eden CHP gibi bir partinin mensubu olan ve o partiden Belediye Başkanı seçilen Sayın Kerim Aksu’nun Kabadayı hakkında bir bilgisi var mı acaba? Yoksa Kabadayı’nın herkesi kandırdığı gibi ‘hakkımdaki iddialar karalama ve iftiradır.’ sözüne mi inandı. Kabadayı hakkındaki bu iddialar AK Parti’den belediye başkanı olduğu dönemlerde başlamış ve hala devam etmektedir. Doğru Kabadayı’nın birlikte yargılandığı bazı kişilerin Giresun Belediyesi ile de sıkı fıkı iş ilişkileri var. Belki bunlarda etkili olmuş olabilir. Kabadayı şimdi her yerde Milliyetçi söylemler içerisinde bulunuyor. Hatta bazı ortamlarda ‘Başkanlığı kaybettiğime hiç üzülmedim. Çünkü koltuğu Milliyetçi bir partiden seçilen başkana teslim ettim.” Diyormuş. Halbuki bizleri işten 2009 yılındaki seçimlerde şimdiki Belediye Başkanı MHP’li Haşim Birol Tekin’e destek verdiğimiz için çıkartmıştı. Hem de seçimi kazandığı halde Sayın Tekin’e destek vermemize tahammül edememişti. Şimdi ona koltuğu kaptırmaktan dolayı hiç üzülmediğini hiç sıkılmadan dile getirebilmektedir. Ve üzücü olan durum da MHP’ye sempati duyan insanlarında buna inanabilmesidir. Onun milliyetçiliği sadece menfaatine yöneliktir. Doğankent’te Milliyetçi olduğunu öne sürerek kaç tane memurun gitmesine sebep olmuştur hiç soran var mı? Şimdi O milliyetçi oldu, ya biz ne olduk? Biz şuan niçin işsiziz? Yani onun hukuksuzluklarına göz yummadığımız, alet olmadığımız için, Doğankent halkının 5 yıl sonra takdir ederek yetki verdiği Sayın Tekin’e bizlerin 5 yıl önce destek vermesi şu anda bizlerin işsiz kalmasının nedenidir. Ama bizler mağdur edilirken, hepimizin çoluk-çocuğu varken hiç insaf edilmedin, bizlere zerre kadar acınmadan sokağa atılırken acımayanlar, şimdi Kabadayı’nın yasını tutmaktalar. Onun için üzülmekteler. Bunu yapanların da Kabadayı’nın 10 önceki mal varlığı ile şu andaki mal varlığını bilmelerine rağmen bunu yapmaları bizleri kahretmektedir.

Şimdi bir söylenti daha Nazmiye Kabadayı’nın Giresun Üniversitesinde önemli bir göreve getirileceği. Giresun Belediyesini basamak olarak kullandığı. Bunları yaparken de AK Parti düşmanlığını kullanarak, AK Parti’nin mağduruymuş gibi duygu sömürüsü yaparak bu basamakları birer birer aştığı yönünde. Hatta BBP Genel Başkanı’nın da bu işlere alet edilmeye çalışıldığı, bir rivayete göre de Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar’ın rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’na olan sevgi ve saygısını kendi kişisel menfaatlerine alet ederek, kendisine makam ve mevki temin ettiğidir.

Şimdi ben yetkililere tekrar soruyorum. Sayın Giresun Valim Hasan Karahan, Sayın Giresun Belediye Başkanım Kerim Aksu, Sayın Giresun Üniversitesi Rektörüm Prof. Dr.Aygün Atar, benim sözlerime inanmayın. Benimle irtibata geçin ben sizlere bütün belgeleri sunayım veya Giresun ve Tirebolu Mahkemelerinden siz kendiniz Nazmiye Kabadayı hakkındaki iddiaları ve gerekçelerini sorun. Bunların içinde kesinleşmiş olanlarda var hala devam edenlerde. Hiçbir şeye inanmıyorsanız gelin şu anda Doğankent’in altyapısı ve HES’ler le Kabadayı’nın nasıl bir ilişki içerisinde olduğunu sorun. Bizleri mağdur eden, 5 yıldır süründüren birini sizlerin abat etmesi, ileride sizleri de ham mahcup edecektir. Hem de pişman yol yakınken gelin bizim feryadımıza kulak verin. Yarın çok geç olabilir.” dediler.

Mağdur Belediye işçileri, işe iadeleri ile ilgili iç hukukta son noktayı Giresun Valiliği İl Hukuk İşleri Müdürlüğünün vereceği görüşün belirleyeceğini, buradan çıkacak olumsuz bir görüş durumunda doğrudan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne dava açacaklarını söylediler.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.