SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Tekin’den icraat hamlesi

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2015 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2015 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Başkan Tekin’den icraat hamlesi

Göreve geldikten sonra özellikle Arslancık HES tarafından ilçe merkezine yapılan baraj gölü nedeniyle ilçede yaşanan altyapı sorunlarının çözümü için büyük bir çaba harcayan Başkan Tekin,  son olarak İstanbul’da HES yetkilileri ile yaptığı görüşmede olumlu aşamalar kaydettiğini söyledi. Önceki dönem yöneticiler tarafından plansız ve gelişigüzel yapılan altyapı çalışmaları üzerinden bir yıl geçmeden birçok noktada problem çıkarmış ve Başkan Tekin bu konuyu öncelikli meseleleri arasına almıştı.




Alt yapı sorununda olumlu gelişmeler ve aşamalar kaydeden Tekin, özellikle Doğankent’in olmazsa olmazları arasında yer alın Giresun Üniversitesi Tirebolu MYO bağlı iki adet bölümün açılması Doğankent’te açılması için yaptığı çalışmaların da meyvesini almaya başladı. Öğretim görevlisi alım işi tamamlanan MYO için artık nihai hedef gelecek yıl okulun fiilen eğitim öğretime başlamasını sağlamak olacak.



Yine ilçenin Doğankent EÜAŞ Lojmanlarının olduğu bölümde meydana gelen sel ve taşkın tehditlerinin önlenmesinde büyük bir başarı gösteren Tekin, belediyenin yetersiz bütçesine rağmen ikili ilişkilerle bu sorunları da çözme aşamasına geldi. Afet kapsamında ilçeye hak ettiği ödeneğin gönderilmemesine rağmen Başkan Tekin’in gayret ve katkıları ile sel ve taşkın nedeniyle meydana gelen olumsuzluklar bir bir aşılmaya başlandı.



Başkan Tekin’in göreve gelmesi ile birlikte ilçede siyasi gerilimlerin neredeyse sıfır noktasına gelmesi, Siyaseten rakipleri ile kavga yerine uzlaşı kültürünü benimsemesi ilçedeki gerginliği ortadan kaldırmış iken tam tersi artık siyasi çekişmelerin bir kenara bırakılarak birlikte el ele vererek ilçenin kangren olmuş sorunlarının çözülmesine de katkı sağlanmaya başlandı.



Doğankentle ilgili projelerin tasarım ve planlama aşamalarını yavaş yavaş tamamlayan Başkan Tekin, işi teknik ve yasal prosedürlerine uygun olarak gerçekleştirmek içinde çalışmalarını son sürat devam ettiriyor.

Özellikle Doğankent ilçesinin en büyük sorunlarından biri olan çarpık yapılaşmayı tüm baskılara rağmen durduran ve ilçenin yeniden yapılanması için şehir planlamacıları ile bu işi bilimsel olarak yapmaya başlayan Başkan Tekin, gelecekte yaşanılabilir bir Doğankent için bütün alternatifleri masaya yatırarak hizmet üretmeye devam ediyor.



Doğankent’in yerleşim yeri sorunu ve kamusal alanlarının yeniden dizayn edilmesi için çalışmalarını devam ettiren Başkan Tekin, sosyal içerikli çalışmaları ile de ümit verici aşamalar kaydediyor.

Doğankentspor kulübüne verdiği destekle dikkatleri üzerine çeken Başkan Tekin, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşması için her türlü çabaya göstererek önceki dönem yerel yöneticilerin aksine beklentisiz desteği ile sporun ve sporcuların önünü açarak önemli bir hizmete katkı sağlamayı da hedef edinmiş oldu.



Yine sosyal projelerinin hayata geçirilmesi için Paşaçayı denilen alanda büyük bir alanın yaşanılabilir alan olarak Doğankent halkına kazandırılmasına çalışan Başkan Tekin, yaptığı çalışmalarla gelecek için umutlu adımlar atmayla devam ediyor.

Yaptığı güzel hizmetlere karşılık bazı çevrelerce bilinçli olarak iktidar partisine mensup yöneticilerle arasının açılması için gayret sarfeden hizmet sevdalısı değil de bencillik müptelası kişilerin tüm çabalarına rağmen Başkan Tekin’in ılımlı ve olumlu tavırlarla hizmetin tıkanması değil yolunun açılması için gösterdiği gayret te halk tarafından takdirle karşılanmaktadır.

Gelecek günlerde yapılan işler ortaya çıkmaya başladığında bunu daha iyi görecek olan Doğankent halkı, Doğankent Belediyesinin sadece ilçe merkezine değil, köylere hatta çevre ilçelere ait köylere bile hizmet götürme başarısı gösterdiğine de şahit olacaktır. Nitekim bu bir yıllık dönem içerisinde birçok kez bu durum kendini göstermiştir. Aynı şekilde iktidar mensubu siyasi otorite de bazı hizmetlerin sağlanmasında belediye ye destek vermeye başlayarak, hizmette siyaset olmayacağını dosta ve düşmana göstermiş oldular.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.