SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Özden’den Doğankent’e Müjde!...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2015 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2015 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Başkan Özden’den Doğankent’e Müjde!...
İlçe başkanlığı görevini devraldıktan sonra aktif bir çalışma içerisine girerek birçok sorunun çözülmesinde gösterdiği başarılı çalışmalarıyla takdir toplayan Başkan Özden’in ilçeye kazandırdığı hizmetlerde siyasi ayrım gözetmeden, sorunların çözümüne ve vatandaşların dertlerine objektif yaklaşımı ile ilçede halk nezdinde sevilen bir siyasetçi oldu.
 
Geçtiğimiz günlerde Doğankent Şehit Üsteğmen Mehmet Alim Toplum Sağlığı Merkezinin 7/24 saat hizmet vermesi için harcadığı yoğun çalışmaların semeresini alan ve ilçede mesai saatleri dışında acil durumlara müdahale edecek bir sağlık görevlisi bulamayan vatandaşların bu sıkıntısı 24 saat hizmet verecek şekilde yeniden yapılandırılmasının sevinci devam ederken bu defa da ilçede Çalışma ve İş Kurumu aracılığı ile kurumlarda geçici olarak Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında istihdam edilen işçi sayısının artırılması sözü aldığı öğrenildi.
 
Başkan Özden’in eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli’ye ve diğer siyaset ve bürokrasi kanadına her fırsatta ilçenin değişik sorunlarını iletmesi ve bunların birçoğunun olumlu neticelendirilmesi, ilçe halkı tarafından “istenince oluyormuş” dedirtiyor. Önceki dönemlerden süregelen birçok sorunu birer birer çözüme kavuşturan Başkan Özden, bu defada Ak Parti Giresun 1 inci sıra Milletvekili Adayı eski Bakan Canikli’den Doğankent’te istihdam edilecek İş-Kur elemanı sayısının 106 kişi daha artırılmasını sağladı.
 
Başkan Özden ve Doğankentli hemşerimiz Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sarı’nın Canikli’ye sundukları bilgiler doğrultusunda daha önce Orman İşletme’de çalışan 20 kişinin çalışma süreleri 4 ay daha uzatılırken, Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesinde çalıştırılmak üzere 2 aylığına alınan 15 kişinin çalışma süreleri de 4 ay uzatılırken, TYÇP kapsamında ilçede; 53 işçi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 38 işçinin Köylere Hizmet Götürme Birliği ve 15 işçinin de Doğankent Belediyesi bünyesinde istihdam edilmesi sağlandı.
 
Böylece Başkan Özden’in yoğun çabaları sonucu ilave sürelerle birlikte 6 ay boyunca her ay ilçeye en az 150 Bin TL ye yakın nakit para girişi sağlanmış oldu.
 
BAŞKAN ÖZDEN : “HİZMET EDERKEN AYRIMCILIK YAPMIYORUZ”
 
Konu ile ilgili İlçe Başkanı Özden yaptığı açıklamada : “Her zaman söylediğimiz gibi biz ilçeye ve ilçe halkına bir bütün olarak bakıyoruz. Samimi ve hüsnü niyet içerisinde bizden destek ve hizmet isteyen her vatandaşa görüşüne ve görünüşüne bakmadan elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. Bazı ortamlarda hakkımızda, siyasi ayrımcılık yaptığımız ima edilerek aslı astarı olmayan ifadeler kullananlar varmış. Biz samimi olan ve art niyet taşımadan bizden hizmet bekleyen herkese imkânlarımız ve adaletli hizmet ulaştırma anlamında her zaman katkı sağladık. Biz yaptığımız çalışmaları insan odaklı hizmetlere yoğunlaştırarak ilçemizin kanayan yara hale gelen sorunlarını çözmeye çalışırken, siyaseten bizleri yıpratmak isteyenlerin getireceğimiz hizmetlere gölge düşürmeye çalışmalarını da siyasi rekabet olarak görmemizi kimse bizden beklemesin. Bu rekabet olmaz ilçeye ihanet olur. Biz bütün bu olumsuz önyargılı eleştirilere rağmen ilçenin hizmet kusuru yaşamaması için siyasi rakiplerimizin de gücünün yetmediği yada yapamadığı hizmetlerin yerine getirilmesi içinde gayret göstermekteyiz.
“BELEDİYE HİZMETLERİNE HER ZAMAN DESTEK VERDİK”
 
Şu an bizleri yıpratmak için ortalıkta yayılmaya çalışan haberlerden biride belediye başkanının iktidar partimizin mensubu olmadığı için belediye hizmetlerinin aksaması için bazı yatırımları veya hizmetleri engellemeye çalıştığımız yönündedir. Bu kesinlikle doğru değildir. Biz her ortamda belediyenin yapamadığı hizmetlerin aksamaması için verdiğimiz desteği sürdürmekteyiz.
 
“YEŞİLTEPE MAHALLESİ KIYIKÖY MEVKİİ YOLU BETONLANACAK”
 
Buna vereceğimiz bariz örneklerden biri de; belediye sorumluluk alanında bulunan, yılardır yapılamayan hatta bir zamanlar Yeşiltepe Muhtarının da bu yolun sadece greyderle silinmesi için belediye önünde çadır kurup açlık grevine gittiği Kıyıköy mevkiindeki yolun iyileştirilmesi için verdiğimiz çabalar olumlu sonuçlanmış. Önümüzdeki günlerde bu yolun bozuk olan bölümlerinin betonlanması yapılacaktır. Bu hususta Sayın Bakanımız Nurettin Canikli’den gerekli sözü aldık ve ilgili yerlere de gerekli talimatlar gitmiştir. Bu tamamen belediyenin sorumluluk alanında olan bir alan olmasına rağmen biz bunu İl Özel İdaresi marifetiyle yaptıracağız. Bu mudur muhalefette diye hizmeti engellemeye çalışmak?
 
“BELEDİYE YE İŞ-KUR DAN 15 İŞÇİ TEMİN EDİYORUZ”
 
Yine Doğankent ilçesi için uzun uğraşlar sonucu sözünü aldığımız 106 İş-Kur elemanından 15 tanesini Doğankent Belediyesinin belirleyeceği projede çalıştırmak üzere onların emrine tahsis edeceğiz. Bu tamamen Sayın Bakanımız tarafından benim inisiyatifime bırakılmış bir tasarruftu. Ama ben hizmet görülsün diye bana ayrılan kontenjandan 15 kişiyi belediyenin hizmetine veriyorum. Burada çalışacak elemanların seçimini de belediyenin belirleyeceği projeye göre bizler belirleyeceğiz. Bu işin külfeti bizde ise söz hakkı da bizde olması gayet doğaldır. Burada kimse bizden ayrımcılık yapıyorsun diye yakınmasın. Bize destek verenleri yok sayarak destek vermeyenleri el üstünde tutmamızı da kimse beklemesin. Bu siyasi ayrımcılık değil vefasızlık olur. Ama önümüzdeki seçimlerde bize halkımız gereken desteği fazlasıyla versin, yaptığımız işler yapacaklarımızın teminatı diyerekten aynı oranda hizmet beklesin. Ben biryerlerden bir şey istemeye gittiğim zaman elimin güçlü olması lazım. Bu da seçmenlerin partimize verdiği destekle olacaktır.
 
“HİZMETLERİMİZİ SÜRDÜREBİLMEK İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ”
 
Bu güne kadar belediye dahilinde birçok hizmetin yapılmasına katkı sağladık, sağlamaya da devam ediyoruz. Karayollarının önümüzdeki günlerde çalışmaları mahallelerimizde devam edecektir. Yine köylerimize verdiğimiz destek herkes tarafından görülmektedir. 2 bin metreküp beton döküyoruz köy yollarımıza. Yine mevcut beton yollardan bozulmaya yüz tutan bölümlere de 3 bin ton asfalt dökeceğiz. Bu saydıklarımız ihalesi yapılmış, parası hazır olan ve birkaç güne kadar bitecek yada başlayacak olan işlerdir. Bu hizmetler aynı hızla devam edecektir. Bunların tamamlanması ve devamının gelmesi için halkımızın bize destek vermesi çok önemli. Önümüzde 26.Dönem Milletvekili seçimleri var. Doğankent halkı partimize ne kadar çok destek verirse o kadar çok hizmet alacaktır. Tek başına iktidar şansı olan tek parti Ak Parti iken koalisyon seçeneklerinde de Ak Partinin olmadığı bir formül imkansız gözükmektedir. Önümüzdeki seçimlerde bu durumu da iyi değerlendirip ilçemize daha iyi hizmetlerin gelmesi için vatandaşlarımızın da bizlere oyları ile destek vermesini bekliyorum.
 
“YAYLA EVLERİNİN YIKILACAĞI YALAN”
 
Geçtiğimiz seçimlerden önce ortaya atılan ve bu seçimlerde de kara propaganda malzemesi yapılan yayla evlerinin yıkılacağı tamamen yalandır. Bununla ilgili olarak Sayın Bakanımız Canikli her platformda yaptığı açıklamalarda bunun yalan olduğunu beyan etmektedir. Sayın Bakanımız bugünde ‘yayla evlerini yıkacak olsak niye onca masrafa girip sıcak asfalt yapalım. Bu tamamen yalandır ve halkı tedirgin ederek tercihlerini değiştirmeye yöneliktir’ tarzı açıklamalarda bulunmuştur. Yayla evlerinin yıkılma durumu söz konusu değildir. Sadece gelişigüzel, çarpık yapılanmanın önüne geçileceği, bunun belli bir nizama ve düzene göre yapılması gerektiği söylenmektedir. Yoksa mevcut evlerin yıkılması söz konusu bile edilmemiştir. Vatandaşlarımızın bu tür kara propagandalara inanmamaları gerekmektedir.
 
“DOĞRUDAN GELİR DESTEĞİ 3 YIL DAHA UZATILDI”
 
Sayın Bakanımızın bizlere verdiği bir müjdeli haberde, halkımızın bahçelerine daha iyi hizmet etmeleri için 13 yıldır verilmeye devam eden “Doğrudan Gelir Desteği” adı altında yapılan tarımsal destekleme ödemelerinin de 3 yıl daha uzatıldığı haberidir. Bu da her yıl ilçemize önemli miktarda nakit para girişinin sağlanması demektir.
 
“HİZMETLERİMİZİN BAZILARININ AÇILIŞI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YAPILACAK”
 
İlçemize yapılan hizmetler ortada iken bunları yok saymaya çalışanlar, güneşi balçıkla sıvamaya kalkıştıklarının farkında değiller. Güneş balçıkla sıvanamayacağı gibi hükümetimizin de yaptığı hizmetler de karalama haberlerle saklanamaz, yok sayılamaz. Önümüzdeki günlerde ilçe merkezine yapılan afet konutları ve Süttaşı Mahallemize yapılan okulun açılış törenleri gerçekleştirilecek. Yine İlçemize kazandırılan üniversitenin altyapısından bu gününe kadar her aşamasında parti mensuplarımızın büyük emeği geçmiştir. Bunları yaparken hep ilçenin menfaatlerini ön planda tuttuk.
 
Bizler bu hizmetleri sizlerden aldığımız güçle yapıyoruz. Siz ne kadar güç verirseniz biz aynı şekilde bunun yansımasını hizmet olarak sizlere dönmesini sağlamaya çalışacağız. İlçemizi hep birlikte el ele kalkındıracağız.” Dedi.  
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.