SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ak Parti ilçe başkanına ceza

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2013 23:17
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2013 23:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com


Ak Parti ilçe başkanına ceza

Aralarında CHP Kayseri il yöneticileri, devlet memurlarının da olduğu 72 kişi Cumhuriyet savcılığına başvurarak, AK Parti Kocasinan ilçe örgütü üyesi göründükleri halde kendilerinin bu yönde bir başvuruları olmadığını bildirerek, üyeliklerinin iptalini istedi. Bugün Kayseri 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca ifade verirken şöyle dedi:
"AK Parti Kocasinan ilçe örgütü, beni sahte yollarla kendi üyeleri gibi gösterdi. Onurum zedelendi. CHP İl Disiplin kurulu üyesiyim ama alay konusu oldum. Zedelenen onurumun hesabını soruyorum. Bildiğim kadarıyla CHP'nin Kayseri'de 1200 üyesi AK Parti üyesi gibi gösterilmiş. Polis ve öğretmen gibi devlet memurları da bu şekilde istekleri dışında yazılmış. Ama, korkudan ortaya çıkamıyorlar. Bu dava aslında sahtecilikten açılmalıydı."
CHP Kayseri il yöneticisi Nuran Çetin'in avukatı Yalçın Azgıt, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı H. Cahit Özden'in suçunun sabit olduğunu savunurken, "AK partili başkan sadece Siyasi Partiler Kanunu'na muhalefetten yargılanmaktadır. Ancak, evrakta sahtecilik suçu da oluştuğu düşüncesindeyiz. Bu konuda suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca, evrakları tanzim eden diğer partililer hakkında da dava açılmasını istiyoruz" dedi. CHP'li üyelerin yanı sıra devlet memurları da hakim Cihan Kart'a, bilgileri dışında üye yapıldıklarını belirterek şikayetçi olduklarını bildirirken, "Bizim özel bilgilerimizi kim nasıl ne şekilde elde
etti? Bunun da araştırılmasını istiyoruz" diye konuştu.
Mahkeme Başkanı Cihan Kart, şikayetçileri ve H. Cahit Özden'in avukatı Nülifer Koyuncu'nun savunmasını da dinledikten sonra, AK Parti Kocasinan ilçe başkanın Özden'e 'Siyasi Partiler Kanunu'na muhalefet' suçundan temyiz yolu kapalı olmak üzere 1 yıl 3 ay hahis cezası vererek hükmün ertelenmesini kararlaştırdı.
AK Parti Kocasinan İlçe başkanı H.Cahit Özden'in il dışında olduğu için geçen cuma günü mahkemeye ifade verdiği ve duruşmada hazır bulunmadığı görüldü.



Kaynak: http://siyaset.milliyet.com.tr/ak-parti-ilce-baskanina-ceza/siyaset/detay/1730665/default.htm



Etiketler: CHP , Kayseri , sahtecilik , Disiplin Kurulu , Ak Parti , hapis cezası , Parti , Mahkeme Başkanı , soruyorum , sadece , Karaca
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.