SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ak Parti İlçe Başkanı Kim Olacak?

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2014 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2014 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Ak Parti İlçe Başkanı Kim Olacak?

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre; 30 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde belediye başkanlığını ve bir il genel meclis üyeliğini Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’ye kaptırarak başarısız olan ilçe yönetiminin görevden el çektirilerek yeni arayışlara gidildiği, bu süreçte partili, partisiz 21 kişinin ilçe başkanlığına talipli olduğunu dillendirdiği, Ak Parti Giresun İl Başkanlığı tarafından Genel Merkeze dört ismin başkan adayı olarak sunulduğu iddia edildi.

 

MUHTEMEL BAŞKAN ADAYLARI KİM?

 

Birçok partilinin ilçe başkanlığı için görev beklediği Doğankent’te Genel Merkeze gönderilen isimler arasında; Emekli imam-hatip olan ve eşi ile birlikte seçimlerde gösterdiği olağanüstü gayret ile Ak parti’nin hezimetini önleyen ve parti içerisinde uzlaştırıcı ve birleştirici bir isim olarak lanse edilen Ali Patan, yine Ak Parti’den 1.Sıradan Belediye Meclis Üyesi seçilen Önder Ünlü, emekli imam-hatip ve aynı zamanda belediye başkan aday adayı ve belediye meclis adayı olarak seçimleri kaybeden Muttalip Patan ve belediye meclis adayı olarak seçimleri kaybeden Rüşan Özden’in yer aldığı öğrenildi.

 

SEÇİMİN KAYBEDİLMESİNDEN KİMLER SORUMLU?

 

Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde alınan başarısızlığın faturası günah keçisi olarak 2-3 kişiye mal edilmeye çalışılırken, asıl sorumluların kendilerini kenara çekmeye çalıştıkları da bir başka iddia arasında yer aldı.

 

Belediye Başkanlığı aday tespiti sırasında kazanamayacak adaylar üzerinde ısrarla duran ve taraflı tarafsız herkesin hangi partiden çıkansa çıksın kesin kazanır dediği MHP’den aday olarak seçimleri açık ara farkla kazanan H.Birol Tekin’in Ak Parti’den aday gösterilmemesi için her türlü yolu denediği öne sürülen ekibin içinde yer alan kişilerin ilçe başkanlığına getirilmeye çalışılması, Ak Parti’nin Doğankent’te tamamen silinmesine zemin hazırlanmaya çalışıldığı söylentilerini de beraberinde getirmeye başladı.

 

Birçok partilinin de yalan-yanlış ithamlarla partiden uzaklaştırılmaya ve partinin küçük olsun bizim olsun mantığı ile yönetilmeye çalışılarak eritilmeye çalışıldığı da gelen bilgiler arasında yer aldı.

 

SEÇMEN PARTİ’YE NASIL BİR BAŞKAN ARIYOR?

 

Doğankent’te partiye bu zamana kadar seçimler sürecinde veya diğer zamanlarda her zaman emek ve destek veren kişilerin partiyi tekrar toparlayacağını ileri süren seçmenler, “Doğankent’li artık kavgaya ve dedikoduya dayalı siyaset yapan siyasetçilerden bıktı. Artık bizim kavga değil hizmet için siyaset yapacak siyasetçilere ve yöneticilere ihtiyacımız var. O’nun içinde Genel Merkez’in ve İl Yönetiminin bu süreçte bazı kesimlerin ağzı ile değil halkın teveccühünü kazanmış kişilerin de önerilerini dikkate alması gerekir. Seçilmiş bir İl Genel Meclis Üyemiz var. O’na da bir sorulması lazım. ‘Doğankent’te kiminle birlikte çalışırsa partinin tekrar eski gücüne kazanmasına katkısı olur.’ Diye. Bu süreçte millet ile kavga edecek, hesaplaşacak başkan’a değil herkesi kucaklayacak, geçmişin üzerine sünger çekerek kendi hatalarından da ders alarak, ilçenin yüksek menfaatleri için çalışacak, hoşgörü ve adalet duygusu ile hareket edecek başkanlara ihtiyaç var.” Diye duygularını dile getirmekteler.

 

VATANDAŞIN ENDİŞESİ NE?

 

İlçede hakim olan gerginliğin seçimlerden sonra minimuma inmesi hatta yok denecek seviyeye gelmesi partili partisiz herkesi memnun ederken, AK Parti’den ilçe başkanı seçilecek yetersiz birinin kin ve öfke ile hareket ederek tekrar ilçedeki huzur ortamını bozmasından endişe ediliyor.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.