SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 kişinin şahitliği 65 kişiden üstün tutuldu

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2013 22:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2013 22:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com


1 kişinin şahitliği 65 kişiden üstün tutuldu

İZMİR’de KCK gençlik yapılanması soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra, yargılandığı mahkemece ’bayrak yakmak’ ve ’polise taş atmak’ gibi suçlardan 28 yıl hapis cezasına çarptırılan üniversite öğrencisi 26 yaşındaki Savaş Uçar ailesine yazdığı mektupta suçsuz olduğunu savundu. Olayla hiçbir ilgisi olmamasına rağmen bir tanığın sonradan vazgeçtiği beyanı ve polis tutanağı gerekçe gösterilerek ceza aldığını iddia eden Uçar, "Telefon sinyalime bakılıp, geçtiğim yerlerde kamera görüntüleri incelenip, o sırada orada olmadığım kanıtlanabilir" dedi.

İzmir’de 2009 yılında, Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi’ne (YDGM) yönelik soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında şüphelilerin telefonu takibe alındı. 4 Aralık 2009 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda aralarında üniversite öğrencisi Savaş Uçar’ın da bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Savaş Uçar daha sonra çıkarıldığı adli makamlarca ’Terör örgütü propagandası yapmak’, ’Devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama’, ’Silahlı terör örgütüne üye olma’, ’Mala zarar verme’, ’Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma’ suçlarından tutuklandı.

14 AY SONRA TAHLİYE EDİLDİ

Yaklaşık 14 ay tutuklu kalan Savaş Uçar, yapılan itirazlar üzerine 24 Şubat 2010 tarihinde tahliye edildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan ve 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, Uçar’ın isminin mağdur vatandaşın teşhisinde geçtiği belirtilerek 13 ayrı suçlama ile 31 yıldan 141 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

28 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Dosyayı 18 celse boyunca inceleyen mahkeme, 27 Kasım 2012 tarihinde davayla ilgili karar verdi. Mahkeme Savaş Uçar’ı ’Terör örgütü adına suç işlemek’, ’Polise taş atarak etkin direnme’, ’Türk bayrağını yakarak devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama’, ’Türk bayrağını indirerek nitelikli tehdit’, ’Atatürk’e hakaret etmek suretiyle nitelikli tehdit’ ve ’Taş atmak suretiyle polis araçlarına zarar verme’ suçlarından 28 yıl hapis cezasına çarptırdı. Kararın ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan Uçar, yakalanarak İzmir F Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

CEZAEVİNDEN MEKTUP YAZDI

İzmir F Tipi Cezaevi’nden ailesine bir mektup gönderen Savaş Uçar, dosyasında adaletin zerresini göremediğini belirterek şunları anlattı: "ABD vatandaşı Sierra’nın ölümünde telefon sinyali ile geçtiği yerler tespit edildi. Telefon sinyalime bakılıp, geçtiğim yerlerde kamera görüntüleri incelenip orada olmadığım kanıtlanabilir. Bunun için ölmem mi gerekiyor? Haksız yere verilen bu ceza ölümden beter. Belki telefonum dinlendi ve lehime olduğu için dosyaya konmadı. Benim şahit gösterdiğim 65 kişi gözardı edildi. Bir kişinin şahitliği 65 kişinin şahitliğinden daha üstün tutuldu. Adımın Savaş olması bile kanıt sayılıp, bu cezayı vermiş olabilirler. Devletten tek istediğim, adı Barış olan kardeşimi rahat bıraksınlar. Cezayı ailemiz de çekiyor. Bu dünyayı kin ve nefretle değil, sevgi ve adaletle kurmamız gerek. Gelecek nesillere miras olarak kavgayı değil kardeşliği bırakmamız gerek. Hayatım boyunca Savaş kelimesini duydum. Çünkü bu bana isim olarak verildi. Ama adı Barış olan bir kardeşim var. En çok sevdiğim kelime bu. Umudumuz barıştır."



Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/1-kisinin-sahitligi-65-kisiden-ustun-tutuldu/gundem/gundemdetay/08.03.2013/1677944/default.htm



Etiketler: ABD , İzmir , terör örgütü , F Tipi Cezaevi , KCK , terör , hapis cezası , 2010 , 2012
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.