SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Milliyetçiliğine ve Millî Kültürümüze Hizmet Ödülü

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2014 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2014 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Türk Milliyetçiliğine ve Millî Kültürümüze Hizmet Ödülü

Giresun Türk Ocağı Hars Heyeti Başkanı Prof. Dr. Metin Akar’a “Türk Kültürüne ve Milliyetçiliğine Hizmet Ödülü” verildi. Hocamıza ilk ödül Kazakistan Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından "Kazakistan Devlet Dostluk ve İşbirliğini Geliştirme Madalyası" olarak verilmiştir.
 
Uzun yıllar Kazakistan’da hizmet veren hocamız bu hizmetleri karşılığında bu ödüle layık görülmüştür.
 
Kazakistan Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği'nde, 28 Ocak 2014'te gerçekleştirilen "Kazakistan–2050 Stratejisi" adlı toplantının ardından Kazakistan ile Türkiye arasındaki kardeşlik ve dostluk temeline dayanan ilişkilere sağladığı katkılardan dolayı Giresun Üniversitesi  öğretim üyelerinden Prof. Dr. Metin AKAR, "Kazakistan Devlet Dostluk ve İşbirliğini Geliştirme Madalyası" ile ödüllendirildi.
 
Prof. Dr. Metin Akar’a Giresun Türk Ocağı Tarafından Ödül verildi.
 
Prof. Dr. Metin Akar’a Hars Heyeti Başkanlığı’nın yaptığı Giresun Türk Ocağı tarafından da “Türk Milliyetçiliğine ve Millî Kültürümüze Hizmet Ödülüne” layık görülmüştür. Başkan Yrd. Doç. Dr. Nazım Kuruca’nın konuşmasıyla başlayan yeni hizmet binasındaki faaliyetler büyük bir ilgi ile takip edilmiştir.
 
Açılış törenin ardından her hafta ocakta sürdürülen konferansa geçilmiştir.
 
Aynı zamanda Giresun Türk Ocağı’nın yeni hizmet binasının açılışı münasebetiyle düzenlenen konferansa hocamız Prof. Dr. Metin Akar “Nasreddin Hoca” konulu sunumu ile katılmışlardır. Nasreddin Hoca’nın bilinmeyen bütün yönleri nerede ise bu konferansta dillendirilmiştir.
 
Büyük bir dinleyici kitlesinin iştirak ettiği bu konferansın sonunda hocamıza “Hizmet Ödülünü” Giresun’un “Milliyetçi Ak Sakallılarından” İhsan Doğan Bey takdim ettiler. İhsan Doğan, yaptığı kısa konuşmada, Prof. Dr. Metin Akar’ın başta Giresun olmak üzere millî kültür hayatımıza çok önemli hizmetler sunduğunu ve birçok ilim adamının yetişmesine vesile olduğunu ifade etmiştir.
 
Hocamız katılımcıların tebriklerini kabul etmiş ve kültür hayatımıza dair yeni çalışmalarının olduğunu ifade etmiştir. Bu çalışmalardan bazılarının bizzat Giresun ve havalisine ait çalışmalar olduğunu söyleyen hocamız, birlikte çalıştığı arkadaşlarından da memnuniyetini dile getirmiştir.

HABER ve FOTO: Yrd.Doç.Dr. Nazım Kuruca
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.