SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Giresunlular Osman Ağa için seansları kapatıyor

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2013 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2013 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Giresunlular Osman Ağa için seansları kapatıyor
Giresun’un İstanbul’da kurulu bulunan duyarlı dernekleri tarafından geçtiğimiz haftadan itibaren başlatılan uygulamayla, sivil toplum örgütleri filmin birçok Giresunlu tarafından görülmesini sağlıyor. Bu derneklerden Ayazağa Ayaztepe Gençlik Derneği, Görele Federasyonu, Zeytinburnu Piraziz-Bulancak Derneği ve merkezi Zeytinburnu’nda bulunan Alucra Çakraklılar Yardımlaşma Derneği geçen hafta çeşitli sinema salonlarında seans kapatmışlardı.
 
Filmin senaristi ve yönetmeni Atilla Akarsu filmin daha çok tanıtılmaya ihtiyacı olduğunu söyleyerek derneklerin ve Giresunluların tarihi bir sorumluluk taşıdıklarına inandığını belirtti.
Akarsu, “Dernekler sinema salonlarında seans kapattığında, büyük bir katkı oluyor. Atatürk’ün Fedaisi Osman Ağa uzun süre gündemde kalması gerekecek kadar önemli bir film. Biz burada Türkiye’nin tarihini sorgulamasına vesile olmaya çalışıyoruz. Dernekler de bu anlamda bize sinema salonlarında seans kapatarak destek olabilir. SMS’lerle bu etkinliklerini diğer hemşerilerimize duyurabilir.” diye konuştu.
 
Giresunlu siyasetçi, bürokrat ve STK’ların konuyla ilgili duyarlıklarını ortaya koymalarını ve filmin mümkün olduğu kadar uzun süre vizyonda kalmasına yardımcı olmalarını arzu ettiğini söyleyen Akarsu, “Osman Ağa bu kadar ilgiyi hak ediyor.” dedi.
Bu uygulamanın tarihimize ve değerlerimize sahip çıkmakla ilgili büyük bir sorumluluk olduğunu vurgulayan filmin başrol oyuncusu Reha Beyoğlu ise, “Seans kapatıp Osman Ağa’mızın hayatını anlatan bu filmin yüzbinlerce seyirciye ulaşmasını sağlayan derneklerimiz ciddi anlamda tarihimize hizmet ediyor.” dedi.
Giresun’un kültürel anlamda yaptığı atakların son birkaç seneden beri oldukça arttığını kaydeden Göreleli Reha Beyoğlu, Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman filminin bu kültürel adımların sonuncusu ve en önemlisi olduğunu vurguladı.
“Filme harcanan emeğin saygı uyandırması gerektiğine inanıyorum.” diyen Beyoğlu konuyla ilgili şunları söyledi: “Giresun’un İstanbul’daki nüfusunu ve sivil toplum kuruluşları yoluyla gösterdikleri örgütlenme oranını düşündüğümüzde bazı beklentilerimiz oluyor, doğal olarak. Osman Ağa gibi tarihin akışını değiştiren bir kahramanın tanıtılmaya ve sahip çıkılmaya ihtiyacı vardır. Bunu da en güzel şekilde Osman Ağa’nın kendi hemşerileri yapabilir.”
Beyoğlu, “Dernekler, duygu ve düşüncelerini ifade eden dövizlerle sinemalara geldiğinde çok büyük bir coşkuyu paylaşıyorlar. Filmin başrolünü oynamama rağmen, hemşerilerimizin bu çabaları beni de heyecanlandırıyor. Her seferinde onlarla birlikte, yeni bir coşkuyla filmi seyrediyorum.” şeklinde konuştu.

HABER : Etkinajans
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.