SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç Mühendisten Harika Çizimler!..

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2015 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2015 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Genç Mühendisten Harika Çizimler!..

İlk zamanlar, kağıt, yeni dökülmüş beton, kum ve toprak üzerine yaptığı çizimleri zamanla geri dönüştürülebilir karton kahve bardaklarına, kredi kartlarına, telefon ve metrobüs kartlarına hatta ilaç kutularından, meyve kabuklarına, soda şişelerine, fincan bardaklara kadar ilerleterek birbirinden renkli çizimler yapıyor.
 
Özellikle karton bardaklara çizim yapmasını hatta sanal alemde, sosyal paylaşım sitelerinde kartonbardak adıyla sayfalar ve hesaplar açmasının da kendi iç dünyasında özel bir anlamı olduğunu bir dergiye verdiği röportajının satır aralarından daha iyi anlamaktayız.
 
Felsebiyat Dergisinde yayınlanan röportajından “Bardaklara çizim yapmaya başlamam kötü bir dönem geçirmemle ilgili. Yanımda arkadaş bulamadığım, yalnız kahve içtiğim zamanlarda zihnimi oyalayan bir oyundu bu. Belki ilham gelir diye devamlı kâğıtlar taşımaktansa, aklıma estiğinde ya da bir şeyleri beklerken kahve alıp bardakla çalışmak biraz da işime geldi. Bu değişiklik sayesinde yıllardır kâğıtlarla yapamadığım arşivi bardaklarla yapar oldum. Terapim, bir yerde beni de düzene soktu.” diyen Türk, “Kendimi bildim bileli çizim hayatıma paralel. Dönemsel olarak ilgim artıp azalmıştır ancak mutlaka benimledir. Anlaşılmadığımı düşündüğüm dönemlerde sadece kendim için çizdim.” diyerek te kendisini ifade edemediği zamanlarda iç dünyasının dışa vurumunu bu çizgilerle yaptığını anlatmaktadır.
 
Günlük yaşantısında karşılaştığı nesneleri, olayları ve objeleri mizahi bir dille https://instagram.com/kartonbardak/ adresinden takipçilerine aktaran genç mühendis Emre Türk’ün bu hobisi 2013 yılında Sabah Gazetesinde “Karton Bardakta Sanat” başlığı ile okuyucularla paylaşılmıştı.

 
 
 
Çizimlerini http://kartonbardak.tumblr.com adresi üzerinden de hayranları ile paylaşan Türk için Sabah Gazetesi internet sitesinde 2013 yılının Eylül ayında yayınlanan haberinde “Özel sektörde inşaat mühendisi olarak çalışan Emre Türk, karton bardaklara yaptığı çizimlerle internette bir fenomen haline geldi.” ifadelerini kullanmıştı. O günden bugüne Genç Mühendis Emre Türk’ün takipçisi ve hayranları sürekli artarken inşaat mühendisi olarak kariyerinde yukarılara doğru tırmanarak yüksek lisansını tamamlamayı da ihmal etmedi. 
















Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.