SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğankentliler Derneğine Sahip Çıkamadı

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2013 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2013 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doğankentliler Derneğine Sahip Çıkamadı
Dernek Yönetim Kurulu tarafından, üyelerin aidatlarını zamanında veya hiç ödememesi, derneğe gerekli maddi ve manevi katkıyı sağlamaması nedeniyle Yönetim Kurulu tarafından alınan 17 Mart 2013 tarih ve 2 nolu kararla derneğin feshi gündemiyle Olağanüstü Genel Kurul'a gidiliyor.
 
Yönetim Kurulu tarafından alınan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nın amacı Derneğin fesh edilerek tasfiye işlemlerinin başlatılması olacak, Ancak Genel Kurulda fesih yönünde bir karar çıkmaması halinde yeni yönetim kurulu ve denetim kurulunun oluşturulması konuları görüşülecek.
 

 
Derneğin www.dogankent.org.tr internet sitesinde yapılan açıklamaya göre derneğin aynı gündemle 2012 yılının Haziran ayında Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yaptığı ancak şu anda görev başında bulunan Doğankentli Genç İşadamlarımızdan Yalçın Alim Başkanlığında oluşturulan  Yönetim Kurulunun derneğin kapanmaması için yönetime talip olduğu belirtildi.



Alim ve Ekibinin tüm özverili çalışmalarına rağmen Giresun'da bulunan Doğankentlilerin yapılan etkinliklere kayıtsız kalması ve yükümlülüklerini yerine getirmemesi derneği bugün itibariyle kapanma noktasına getirdi.
 
Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Alim, yaptığı açıklamada Genel Kurul Üyelerinin mutlaka toplantıya katılmalarını arzu ettiklerini belirterek şu açıklamalarda bulundu:
 
“23 Ocak 2013 tarih ve 28537 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Dernekler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 1.maddesi ile 31 Mart 2005 tarihli ve 25772 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Dernekler Yönetmeliğinin 14 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şeklinde değiştirilmiştir.
 
-Yönetim kurulu, dernek tüzüğüne göre genel kurula katılma hakkı bulunan üyelerin listesini düzenler. Genel kurula katılma hakkı bulunan üyeler; en az onbeş gün önceden, toplantının günü, saati, yeri ve gündemi en az bir gazetede veya derneğin internet sayfasında ilan edilmek, yazılı olarak bildirilmek, üyenin bildirdiği elektronik posta adresine ya da iletişim numarasına mesaj gönderilmek veya mahalli yayın araçları kullanılmak suretiyle toplantıya çağrılır. Bu çağrıda, çoğunluk sağlanamaması sebebiyle toplantı yapılamazsa, ikinci toplantının hangi gün, saat ve yerde yapılacağı da belirtilir. İlk toplantı ile ikinci toplantı arasındaki süre yedi günden az, altmış günden fazla olamaz.-
 
Bu nedenle bu nedenle Derneğimizin Resmi İnternet Sayfasından yapılan Olağan Üstü Genel Kurul Çağrısı, genel kurul üyelerimize toplantıya çağrı mahiyeti taşımakta olup ayrıca başka bir şekilde çağrı yapılmasına gerek bulunmadığının da üyelerimizde bilinmesi rica olunur.”
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.