SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Tekin’in Önceliği Sosyal Alanlar…

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2014 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2014 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Başkan Tekin’in Önceliği Sosyal Alanlar…
Doğankent’te göze çarpan en önemli eksikliklerden biri de ilçe sakinlerinin ve Doğankent’e gelen misafirlerin oturup vakit geçirebileceği park ve Çay bahçesi gibi bir alanın bulunmamasıdır.
 
Önceki dönemlerde hep gündeme getirilip ancak hayata geçirilmeyen aile çay bahçesi tarzı bir sosyal alanın ilk çalışmaları için İlçe Kaymakamı Uğur Köroğlu ve Doğankent Belediye Başkanı H.Birol Tekin düğmeye bastı.
 
Alınan bilgilere göre Doğankent’in çiçeği burnundaki Belediye Başkanı Tekin’in belli kişilerin faydalandığı ancak belediyeye önemli bir maliyeti olan Belediye Lokali’ni kapatacağı ve her vatandaşın ortaklaşa paylaşacağı bir sosyal alan çalışması başlatılacağı öğrenildi.
 
Lokali’nin Belediye’ye aylık maliyetinin personel, kira ve diğer harcamalarla birlikte aylık en az 5 Bin TL’den fazla olduğu, buna karşılık lokalden belediyenin kasasına hiçbir gelir girmezken faydalanan kişi sayısının da ortalama 40-50 kişiyi geçmediği öne sürüldü.
 
Lokalin kapatılarak yerine alternatif bir sosyal alan oluşturabilmek için Kaymakam Köroğlu ve Belediye Başkanı Tekin, bu hafta sonu ilçenin Yeşiltepe Mahallesinde bulunan Küstük ve Paşaçayı Mevkiinde bir dizi incelemelerde bulundu.
 
Öncelikli olarak eğitim, spor ve sosyal alan olarak düşünülen bölgeye; çay bahçesi, yürüyüş yolu, kamelya ve çeşitli sosyal faaliyetleri icra etmek için nasıl bir uygulama yapılabileceği hususunda Kaymakam Köroğlu ve Belediye Başkanı Tekin fikir alışverişinde bulunarak en kısa zaman dilimi içerisinde hayata geçirilmesi planlanan proje için, gerekli kaynakların temini ile birlikte çalışmaların ve bu konu üzerindeki  inceleme faaliyetlerinin hassasiyetle sürdürüleceğini ifade ettiler.
 
Bu projenin hayata geçirilmesi ile Doğankent’in karşı yakasında çok güzel bir alan ve ilçe halkının ailece birlikte zaman geçirebileceği bir mekan hayata geçirilmiş olacak.
 
Vatandaşların beklentisi bu projenin de zaman içerisinde erozyona uğrayıp geciktirilmemesi yönünde olurken ilçeye önemli sayılabilecek büyüklükte olumsuz etkileri olan Arslancık HES’in bu projeyi üstlenerek ilçe halkının istifadesine sunabileceği de gelen bilgiler arasında.







Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.