SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Özden’den Kültür Hamlesi

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2022 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2022 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Başkan Özden’den Kültür Hamlesi
Giresun'un başarılı yerel siyasetçileri arasında ilk sıralarda gösterilen ve ilçede taraflı tarafsız her kesim tarafından çalışmaları takdirle karşılanan Başkan Özden, Doğankent ilçesinin kangren olmuş birçok sorununun çözümü için sarf ettiği çabalarının yanında, Doğankent’in gelişimi ve kalkınması içinde hazırlattığı projeleri bir bir hayata geçirtiyor.

Doğankent ilçesinin kalkınmasının turizmde olduğunu ön gören Başkan Özden, bu amaçla ilçede turizm potansiyeli olan birçok atıl bölgeleri turizme kazandırmak için çeşitli projeler sunarak ilgili kurumlardan bu projelerin hayata geçirilmesi için gerekli adımların atılmasını sağlıyor.

Doğankent’in yaylalarına turizm amaçlı ulaşımın kolay sağlanması için Yeşil Yol Proje bağlantıları başta olmak üzere alternatif ve ilave yol güzergahları ile ilgili önemli aşamalar kaydeden çalışmalara imza atan Başkan Özden, Doğankent ilçesine bağlı Doymuş-Güvenlik-Çatalağaç Köylerinin kesiştiği noktada bulunan şelaleler ve tarihi yapıtlarında turizme kazandırılması için başlattığı çalışmalarda sonuca ulaşmaya başladı.

Doymuş Köyü altındaki “Harşit Tabiat Parkı” teklif sahasının altyapısını oluşturan taşkın su ıslah çalışmalarına geçtiğimiz günlerde başlanılmasının ardından şimdi de aynı bölgedeki tarihi Taş Kemer Köprü’nün aslına uygun olarak yeniden yapılması için başlattığı çalışmalarda sevindirici neticeyi ilçe halkı ile paylaştı.

Başkan Özden, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamasında “Bir güzel haber daha... Yaptığımız işin en güzel yanı da bu olsa gerek. Mesai harcayıp emek verdiğimiz işlerde başarılı olup sonuç alınca, ilçemiz adına çok mutlu oluyoruz. Harşıt Tabiat Parkı Teklif Sahamızın girişi, Doymuş Altı Mevkiinde bulunan 1.Dünya Savaşında Ruslar karşıya geçmesin diye yöre halkı tarafından yıkılan Tarihi Taş Kemer Köprümüzü, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne tescil ettirdik. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından kısa süre içeresinde ihale edilerek, aslına uygun inşasını yaptıracağız. Bir taraftan DSİ, bir taraftan Karayolları vasıtasıyla ile Harşıt Tabiat Parkımız'ın alt yapısını hızla hazırlıyoruz. Ne demiştik, çok güzel olacak çok!” ifadelerini kullandı.

Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından Doğankent Kaymakamlığı, Doymuş Köyü Muhtarlığı ve ilgili birimlere gönderilen 30/05/2017 tarih ve 1413 sayılı resmi yazıda, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 25/05/2017 tarih ve 3539 sayılı kararı ile Giresun ili, Doğankent İlçesi Güvenlik Kölü ile Doymuş Köyü arasında Harşit Çayı üzerinde bulunan günümüze doğu ayak kalıntısı ulaşan taş kemer köprünün, 3386 ve 5226 sayılı Kanunla değişik 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunun 6.maddesi kapsamında kaldığından mevcut kalıntının korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilmesine karar verildiği bildirildi. Yine aynı karar ile Tescilli köprü için belirlenen koruma alanının içinde kalan 169 ada 1 parselin tapu kütüğünün beyanlar hanesine “Korunması Gerekli Taşınmasın Kültür Varlığı Korunma Alanındadır” şerhinin düşülmesine de karar verildi.

Köprünün orijinaline uygun olmak kaydıyla inşasına da izin verileceği belirtilen karar gereğince Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü tarafından köprünün aslına uygun olarak yeniden inşası için rölöve restitüsyon ve restorasyon projelerinin de kurula sunulacağı ve en kısa zamanda çalışmalara başlanacağı bilgisi verildi.














Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.